Bromölla | Telefon: 0456-25857

Mickeveronica

Veronika faller pladask för Micke, snickaren som bygger om hennes kök hemma i stora Östermalmsvåningen. Sågspånet har knappt lagt sig vid den första heta kyssen. För deras tonårsbarn Fanny och Alexander blir föreningen svårare att acceptera. Veronika tänker att en sommar för dem alla på västkusten hos hennes förmögna föräldrar säkert gör susen. Men Micke känner sig inte bekväm i den ”fina” världen och när hans egen dysfunktionella familj och en sexuellt frigjord granne också blandar sig i leken sätts deras relation på spel. I den fagra bohuslänska skärgården möts tre generationer för att reda ut sina trassliga förhållanden i en stjärnspäckad relationskomedi.

I rollerna:
David Hellenius, Izabella Scorupco, Suzanne Reuter, Philip Zandén, Claes Ljungmark, Peter Magnusson

Regi – Staffan Lindberg
Speltid – 99 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – Barntillåten


Pingvinerna

Världens mest älskade fåglar Pingvinerna från Madagaskar, är nu tillbaka i sin första egna storfilm på bio och de ger sig ut på ett superhemligt uppdrag för att rädda världen.

I rollerna:
Regi – Simon J. Smith
Speltid – 92 min
Genre – Animerad film, Animerad familjefilm
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Penguins of Madagascar


EXO_BUGS W

Från hyllade regissören Ridley Scott (Gladiator) kommer nu EXODUS: GODS AND KINGS, ett storslaget epos om en man som ensam vågade stå upp mot ett helt imperium. Vi får följa Moses när han tillsammans med 600 000 slavar ger sig ut på den stora vandringen ut ur Egypten. Oscarbelönade Christian Bale är Moses och i övriga roller ser vi bl.a. Joel Edgerton, Sigourney Weaver, Aaron Paul och Indira Varma.

I rollerna:
Christian Bale, Joel Edgerton, Sigourney Weaver, Aaron Paul och Indira Varma.

Regi – Ridley Scott
Speltid – 150 min
Genre – Äventyr
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Exodus: Gods & Kings (2D)


hobbitfemharaslaget_70x100.indd

HOBBIT: FEMHÄRASLAGET avslutar Bilbo Baggers äventyr tillsammans med Thorin Ekensköld och de 13 dvärgarna. Efter att ha återkrävt dvärgarnas rike från draken Smaug har gruppen oavsiktligt släppt lös Smaug, som rasande låter sin eld drabba de försvarslösa männen, kvinnorna och barnen i Sjöstaden. Thorin är besatt av den återfunna skatten och offrar såväl vänskap som ära för att inte förlora den trots att Bilbo desperat kämpar för att få honom att ta reson. Slutligen tvingas Bilbo fatta ett riskfyllt beslut – men ännu större faror väntar. Den mäktige fienden Sauron har skickat en armé av orcher för att anfalla Ensliga berget, något som undgått alla förutom Gandalf. Medan mörkret tätnar trappas konflikten upp, samtidigt som dvärgarna, alverna och människorna måste besluta sig – ska de bilda enad front eller låta sig förintas? Plötsligt befinner sig Bilbo mitt i stridens hetta där han kämpar för sitt och sina vänners liv i Femhäraslaget, där även Midgårds framtid står på spel.

I rollerna:
Martin Freeman, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Orlando Blom, Ian McKellen, Christopher Lee, Mikael Persbrandt

Regi – Peter Jackson
Speltid – 142 min
Genre – Äventyr, Fantasy
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – The Hobbit: The Battle of the Five ArmiesTingeling

Följ med Tingeling och de andra Disneyälvorna i ett nytt spännande äventyr. Den roliga och begåvande djurälvan Vinka tycker inte man ska döma en bok efter omslaget – eller ett djur efter sin päls – så hon blir kompis med en stor och mystiskt varelse som kallas Önskedjuret. Tingeling och hennes vänner är dock skeptiska till det nya tillskottet i Älvdalen. Vinka måste lyssna på sitt hjärta och försöka få de andra älvorna att hjälpa henne att rädda Önskedjuret.

I rollerna:
Regi – Steve Loter
Speltid – 76 min
Genre – Animerad film, Animerad familjefilm, Äventyr, Barnfilm
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Tinkerbell: Neverbeast


suneifjallen

Vad gör Sune när han upptäcker att hans älskade Sophie ska åka till fjällen med snygga sportkillen Santos? Enkelt: han övertygar hela familjen Andersson att följa med, trots att de varken har råd eller kan åka skidor. Sune lyckas nämligen lura pappa Rudolf att fjällresan redan är betald – av inga mindre än Sophies familj. Väl på plats delar familjerna stuga, något som visar sig vara lättare sagt än gjort, medan Sune har ett mål: att vinna tillbaka Sophie!

I rollerna:
Morgan Alling, Anja Lundqvist, William Ringström, Julius Jimenez, Hanna Elffors Elfström, Kajsa Halldén.

Regi – Gustaf Åkerblom
Speltid – 90 min
Genre – Komedi, Familjefilm
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Sune i fjällen