Bromölla | Telefon: 0456-25857

EN OFFICER OCH SPION bygger på bestsellern av Robert Harris, som även skrivit manuset ihop med Polanski. Även Polanskis ”The Ghost Writer” från 2010 byggde på en roman av Harris. Filmen skildrar Dreyfus-skandalen som skakade Frankrike i 1800-talets slut då Alfred Dreyfus, en ung judisk kapten, dömdes mot sitt nekande för landsförräderi. Efter att Dreyfus deporterats till den ökända Djävulsön för att avtjäna sitt livstidsstraff börjar officerskollegan Georges Picquart nysta i fallet och inser att ett justitiemord har begåtts, vilket får honom att omvärdera synen på sitt hemland.

I rollerna:
Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner, Grégory Gadebois

Regi – Roman Polanski
Speltid – 2 tim 12 min
Genre – Drama
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – J’Accuse


1933 är den unge walesiska reportern Gareth Jones på mångas läppar efter att som en av få lyckats ha fått en intervju med Adolf Hitler. För sin nästa artikel behöver han nästla sig in i Sovjet för att försöka lista ut hur kommuniststaten lyckats med den snabba modernisering av landet och upprustningen av armén. Ambitionen är att få en intervju med Stalin, men färden för honom istället olovandes vidare till Ukraina. Under mardrömsliknande former blir han vittne till svaret på Sovjets växande framgång när han ser hur ryska soldater med våld länsar landet på alla sina grödor, med miljoner svältande människor till följd. Samtidigt är ryssarna Gareth på spåren och kommer göra allt i sin makt för att hindra den fasansfulla sanningen att spridas?

I rollerna:
James Norton, Peter Sarsgaard, Vanessa Kirby, Joseph Mawle

Regi – Agnieszka Hollan
Speltid – 1 tim 58 min
Genre – Drama
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Mr. Jones


Vinnare av Guldpalmen i Cannes 2019! Ki-taeks familj är en färgstark skara som hankar sig fram genom livet med hjälp av påhittighet och list. Men några pengar har de inte. Så när sonen, Ki-Woo, erbjuds jobbet som privatlärare till dottern i en rik familj så tvekar han inte en sekund. Väl på plats börjar han smida planer för resten av sin familj som en efter en får jobb i det nya huset. Men lögnerna blir allt fler och det dröjer inte länge innan situationen är helt utom kontroll ? Bong Joon-hos familjeskröna är en skarp komedi fylld av smart humor och oväntade vändningar.

I rollerna:
Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Yeo-jeong Jo

Regi – Joon-ho Bong
Speltid – 2 tim 12 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Gisaengchung