Bromölla | Telefon: 0456-25857

spectre_70x100_reg.indd

Ett kryptiskt meddelande från Bonds förflutna skickar iväg honom på ett uppdrag för att avslöja en olycksbådande organisation. Medan M bekämpar politiska krafter för att hålla underrättelsetjänsten vid liv skalar Bond bort lagren av svek för att avslöja den fruktansvärda sanningen bakom SPECTRE. Daniel Craig återvänder för fjärde gången som Ian Flemings James Bond 007 i SPECTRE, den 24:e BOND-filmen i ordningen

I rollerna:
Daniel Craig, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw, Rory Kinnear, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Dave Bautista, Monica Bellucci, Andrew Scott.

Regi – Dam Mendes
Speltid – 150 min
Genre – Action
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Spectre


the walk

Endast en man har lyckats gå på lina mellan de två World Trade Center-tornen. Hans namn var Philippe Petit, en fransk lindansare, och det hela ägde rum den 7 augusti 1974.

I rollerna:
Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, Charlotte Le Bon, James Badge Dale, Ben Schwartz

Regi – Robert Zemeckis
Speltid – 123 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – The Walk


the intern

Oscar-belönade Robert De Niro och Anne Hathaway har huvudrollerna i höstens stora romantiska komedi THE INTERN i regi av Oscar-nominerade Nancy Meyers (”Galen i kärlek”). Den 70-åriga änklingen Ben har tröttnat på livet som pensionär och ger sig in i leken igen genom en praktikplats på en nätbutik för mode som drivs av karriäristan Jules.

I rollerna:
Nat Wolff, Anne Hathaway, Robert De Niro, Rene Russo

Regi – Nancy Meyers
Speltid – 121 min
Genre – Romantisk komedi
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – The Intern


biet maya

Biet Maya är en liten virvelvind till bi som inte är rädd för att ifrågasätta reglerna i kupan. En av dessa regler är att inte lita på getingarna som lever bortom ängen. Maya, som inte har några som helst fördomar om andra insekter, blir snart vän med en geting och märker att de ju är precis som bin. När en stöld begås i kupan misstänks Biet Maya är en liten virvelvind till bi som inte är rädd för att ifrågasätta reglerna i kupan. En av dessa regler är att inte lita på getingarna som lever bortom ängen. Maya, som inte har några som helst fördomar om andra insekter, blir snart vän med en geting och märker att de ju är precis som bin. När en stöld begås i kupan misstänks getingarna och Maya pekas ut som deras medbrottsling. Ingen tror på Maya när hon säger att hon är oskyldig, förutom hennes godhjärtade och bästa vän Willy. Under en lång och händelserik resa till getingboet får Maya och Willy äntligen stifta bekantskap med ängens övriga invånare, och de två vännerna hittar snart spår som kan leda till den riktiga boven. Detta är den första långfilmen om Biet Maya som bl a är känd från sin populära tv-serie på SVT Barnkanalen. Alla talar svenska! Svenska röster av: Amy Diamond (Maya), Barbro Svensson (Drottningen), Linda Ulvaeus (Kunglig rådgivare/Surrisurra), Fredde Granberg (Flip), Fredde Åslund (Willy), Jan Åström (Gorm), Andreas Andersson (Surrlin)

I rollerna:
Svenska röster: Amy Diamond (Maya), Barbro Svensson (Drottningen), Linda Ulvaeus (Kunglig rådgivare/Surrisurra), Fredde Granberg (Flip), Fredde Åslund (Willy), Jan Åström (Gorm), Andreas Andersson (Surrlin)

Regi – Alexs Stadermann
Speltid – 88 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Maya the Beethe martian

Astronauten Mark Watney (Matt Damon) blir kvarlämnad på Mars av resterande besättningen som tror att han omkommit efter en kraftig storm i rymden. Ensam kvar måste han med sin intelligens och styrka hitta ett sätt att överleva på den lilla mat han har och signalera till jorden att han lever. Miljontals mil bort jobbar NASAs forskare dygnet runt med att hitta ett sätt att få hem honom och besättningen planerar samtidigt en livsfarlig räddningsaktion. Världens befolkning är alla engagerade i Watneys öde och tillsammans är vi starka. Baserat på en bästsäljare i regi av Ridley Scott och med Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Kate Mara, Donald Glover m.fl. i roll-listan.

I rollerna:
Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Kate Mara, Donald Glover

Regi – Ridley Scott
Speltid – 130 min
Genre – Thriller, Science Fiction, Äventyr
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – The Martian


everest

Inspirerad av de otroliga händelserna kring ett försök att nå toppen av världens högsta berg, berättar EVEREST om en imponerande färd där två olika expeditioner utmanas, bortom alla gränser, av en av de våldsammaste snöstormarna någonsin. Deras mod testas ständigt av det tuffaste väder som finns på planeten, och de ställs inför näst intill omöjliga hinder. En livslång besatthet förbytts, i ett ögonblick, till en kamp för att överleva.

I rollerna:
Jason Clarke, Josh Brolin, Keira Knightley, John Hawkes, Robin Wright, Sam Worthington och Jake Gyllenhaal

Regi – Baltasar Kormákur
Speltid – 121 min
Genre – Drama, Äventyr
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Everest


MR-TST_J_Eng1sht-vectors

I den andra delen av förra året stora biosuccé ”The Maze Runner” står Thomas och hans gäng inför en ännu större utmaning när de ska ta reda på allt om organisationen WCKD. De befinner sig nu i ett öde landskap,kallat ”the Scorch”, fyllt av dödliga hinder. Här slår de sig ihop med motståndsrörelsen och kämpar tillsammans mot WCKDs tunga armé. Men kanske är det för sent för att stoppa dem och deras fruktansvärda planer…

I rollerna:
Dylan O’Brien, Nathalie Emmanuel, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Barry Pepper, Aidan Gillen

Regi – Wes Ball
Speltid – 132 min
Genre – Action, Thriller, Science Fiction
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Maze Runner: The Scorch Trials