Bromölla | Telefon: 0456-25857

warcraft_poster1_hr.indd

WARCRAFT är en oförglömlig saga om två världar på väg att kollidera. Filmen är baserad på de berömda datorspelen med samma namn. Det fredliga riket Azeroth står på randen av ett krig och deras invånare hotas av skräckinjagande inkräktare; orker, som är på flykt från sin egen döende värld för att kolonisera en annan. När en portal mellan de två världarna öppnas måste en armé kämpa mot total ödeläggelse, och en annan för att undvika att utrotas. Och mitt i kriget, på varsin sida av slagfältet, kämpar två hjältar för sina familjer, sina folk och sina hem. WARCRAFT är en spektakulär berättelse om makt och uppoffringar, där kriget tar sig många uttryck och där alla kämpar för något.

I rollerna:
Travis Fimmel, Paula Patton, Robert Kazinsky, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Clancy Brown, Andre Tricoteux

Regi – Duncan Jones
Speltid – 2 tim 3 min
Genre – Action, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Warcraft: The Beginning 2D


ninjaturtles

Michelangelo, Donatello, Leonardo, och Raphael är tillbaka på bio i sommar! Den här gången tampas de mot större och ondskefullare skurkar än någonsin. Vid sin sida har de April O’Neil (Megan Fox), Vern Fenwick (Will Arnett) och en nykomling: den hockeymaskerade galningen Casey Jones (Stephen Amell). Efter att superskurken Shredder lyckats fly ur sitt fångenskap slår han sina påsar ihop med den galne vetenskapsmannen Baxter Stockman (Tyler Perry) och hans två svagbegåvade hjälpredor Bebop (Gary Anthony Williams) och Rocksteady (wrestling-stjärnan Stephen ”Sheamus” Farrelly). Som om inte Shredder och hans planer på världsherravälde vore nog finner sig sköldpaddorna plötsligt ställda mot en annan, ännu ruskigare, fiende med liknande ambitioner: den fasansfulle Krang.

I rollerna:
Megan Fox, Stephen Amell, Alan Ritchson, Will Arnett, William Fichtner

Regi – Dave Green
Speltid – 1 tim 52 min
Genre – Action
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Teenage Mutant Ninja Turtles: Out Of The Shadows 2D (Eng Tal, Sv text)


conjurin2

I skräckfilmen THE CONJURING 2 får vi följa ytterligare ett verkligt fall ur Ed och Lorraine Warrens arkiv. Vi återser Oscar®nominerade Vera Farmiga och Patrick Wilson i rollerna som Lorraine och Ed Warren, som i ett av deras mest skrämmande fall reser till London för att hjälpa en ensamstående mamma som bor med sina fyra barn i ett hus plågat av onda andar.

I rollerna:
Vera Farmiga, Patrick Wilson, Frances O’Connor, Simon McBurney

Regi – James Wan
Speltid – 2 tim 14 min
Genre – Skräck
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – The Conjuring 2


nice guys

THE NICE GUYS utspelar sig i 1970-talets Los Angeles där den misslyckade privatdetektiven Holland March och den inhyrda torpeden Jackson Healy tvingas samarbeta för att lösa ett fall med en försvunnen ung kvinna, samt det till synes orelaterade dödsfallet av en porrstjärna. Under deras utredning avslöjar de en chockerande konspiration, som sträcker sig ända upp till de högsta makthavarna. THE NICE GUYS är regisserad av Shane Black (”Kiss Kiss Bang Bang,” ”Iron Man 3”) och i rollerna ser vi oscarbelönade Russell Crowe (”Gladiator,” ”Man of Steel”) och oscarnominerade Ryan Gosling (”Half Nelson,” ”The Big Short”).

I rollerna:
Ryan Gosling, Russell Crowe, Kim Basinger, Matt Bomer, Margaret Qualley, Yaya DaCosta, Ty Simpkins, Keith David, Rachele Brooke Smith, Yvonne Zima, Beau Knapp, Jack Kilmer

Regi – Shane Black
Speltid – 1 tim 56 min
Genre – Action, Thriller, Komedi, Crime
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – The Nice GuysRobinson Crusoe

Den pigga papegojan Tisdag bor på en liten exotisk paradisö tillsammans med sina skojiga djurvänner. Men Tisdag kan ändå inte sluta drömma om att upptäcka världen. Efter en våldsam storm hittar Tisdag och hans vänner en underlig varelse på stranden: Robinson Crusoe. Tisdag inser genast att Robinson kan vara hans biljett från ön till nya marker. Robinson, å sin sida, inser snart att nyckeln för att överleva på ön består av Tisdag och de andra djuren. I början är det lättare sagt än gjort, inget av djuren kan ju tala Robinsons språk. Sakta men säkert lär de känna varandra och dagarna fylls av roliga upptåg. Men plötsligt ställs allt på ända – två vilda katter dyker upp och vill ta kontroll över ön. Robinson och hans nya vänner tar upp striden mot katterna och upptäcker vad verklig vänskap egentligen betyder.

I rollerna:
Svenska röster: Christoffer Nordenrot, Kim Sulocki, Nils Eklund, Babben Larsson, Ellen Bergström, Linda Ulvaeus, Anneli Heed, Magnus Mark, Adam Fietz, Bengt Skogholt, Urban Wrethagen, Claes Ljungmark

Regi – Ben Stassen och Vincent Kesteloot
Speltid – 91 min
Genre – Animerad film
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Robinson Crusoe


alice

Skådespelarna från Tim Burtons succé Alice i Underlandet återvänder nu till bioduken. Som Alice ser vi återigen Mia Wasikowska. Anne Hathaway, Johnny Depp och Helena Bonham Carter återkommer i sina roller. Sacha Baron Cohen är ny i skådespelarensemblen.

I rollerna:
Anne Hathaway, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Mia Wasikowska och Sacha Baron Cohen

Regi – James Bobin
Speltid – 1 tim 48 min
Genre – Äventyr, Fantasy
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Alice throught the looking glass


xmen apoc

I början av civilisationen var han dyrkad som en gud. Apocalypse, den första och starkaste av alla mutanter i X-Men universumet, tog krafter från andra mutanter för att bland annat bli odödlig och osynlig. Efter tusentals år vaknar han igen och blir djupt besviken på den nya värld han möts av. Han rekryterar flertalet mutanter, bland annat en förkrossad Magneto (Michael Fassbender), för att rensa världen på människor och skapa en ny världsordning där han själv regerar. Ställda inför detta hot måste Raven (Jennifer Lawrence) med hjälp av Professor X (James McAvoy) leda ett team av unga X-Men för att rädda mänskligheten från total undergång.

I rollerna:
Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, James McAvoy, Rose Byrne, Evan Peters, Olivia Munn, Oscar Isaac, Nicholas Hoult, Sophie Turner

Regi – Bryan Singer
Speltid – 2 tim 16 min
Genre – Action, Science Fiction, Äventyr
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – X-Men: Apocalypse


angry birds

Filmen tar oss med till en ö enbart bebodd av glada fåglar som inte kan flyga. Eller nästan enbart åtminstone. I detta paradis har den tempramentsfulle Red (Jason Sudekis), snabbe Chuck (Josh Gad) och den labile Bomb (Danny McBride) alltid varit outsiders. Men när ön plötsligt invaderas av mystiska gröna grisar är det upp till dessa udda fåglar att lista ut vad inkräktarna egentligen är ute efter.

I rollerna:
Regi – Clay Kaytis, Fergal Reilly
Speltid – 1 tim 39 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – The Angry Birds Movie