Bromölla | Telefon: 0456-25857

doctor-strange

Benedict Cumberbatch har huvudrollen som Doctor Strange i Marvels storfilm med samma namn. Stephen Vincent Strange är en briljant men arrogant kirurg. Då hans karriär slås i spillror tar hans liv en ny riktning – att försvara världen mot ondska

I rollerna:
Benedict Cumberbatch, Rachael McAdams, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen och Chiwetel Ejiofor

Regi – Scott Derrickson
Speltid – 1 tim 55 min
Genre – Action, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Doctor Strange


trolls

Från genierna som skapade SHREK kommer alla generationers hårfagra och färgstarka favoriter lyckotrollen i den musikspäckade komedin TROLLS. Vi får hänga med Poppy, den optimistiska ledaren av Trolls, och hennes totala motsats, Kvist. Tillsammans måste detta udda par ge sig ut på ett äventyr långt bort från den enda värld de känner till? TROLLS har biopremiär 28 oktober.

I rollerna:
Regi – Mike Mitchell, Walt Dohrn
Speltid – 1 tim 32 min
Genre – Familjefilm, Animerad film, Animerad familjefilm, Barnfilm
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Trolls


hacksaw

Från den Oscarbelönade regissören Mel Gibson (BRAVEHEART), kommer denna sanna berättelse om den episka kampen för att ta över det ökända japanska fästet HACKSAW RIDGE, under Andra världskriget. Den osannolika hjälten som var sist kvar på slagfältet var en soldat som vägrade att bära vapen, militärläkaren Desmond T Doss (Andrew Garfield). Desmonds hjältemod gjorde att han blev den första vapenvägraren i amerikansk historia att vinna kongressens hedersmedalj.

I rollerna:
Andrew Garfield, Teresa Palmer, Sam Worthington, Luke Bracey, Vince Vaughn, Hugo Weaving, Rachel Griffiths, Richard Roxburgh

Regi – Mel Gibson
Speltid – 2 tim 11 min
Genre – Drama, Action, Krigsfilm
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Hacksaw Ridge


accountant

Christian Wolff är ett matematiskt geni med mer gemensamt med siffror än människor. Hans revisorfirma är en front för hans frilansjobb där hans kunder är några av världen farligaste kriminella organisationer. När Finansdepartementets brottsdivision, ledd av Ray King (J.K. Simmons) kommer honom på spåren tar Christian sig an en mer hederlig klient – ett toppmodernt robotföretag där en ung revisor (Anna Kendrick) upptäckt en avvikelse som gäller flera miljoner dollar. Men när Christian närmar sig sanningen ökar antalet döda.

I rollerna:
Ben Affleck, J.K Simmons, Anna Kenrick

Regi – Gavin O’Connor
Speltid – 2 tim 8 min
Genre – Thriller
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – The Accountantjack reacher

Jack Reacher – mannen med en något ovanlig syn på rättvisa – är tillbaka i den efterlängtade uppföljaren JACK REACHER: NEVER GO BACK. Susan Turner (Cobie Smulders) har tagit över Jacks gamla utredningsenhet. När hon plötsligt arresteras för landsförräderi måste Reacher, övertygad om hennes oskuld, frita henne från arresten. Snart inser han att gripandet bara är en liten del av en större konspiration, som det är upp till honom att avslöja innan den kostar dem båda livet. På flykt undan lagen upptäcker Reacher en hemlighet från hans förflutna, vilken kan komma att förändra hans liv för alltid.

I rollerna:
Tom Cruise, Cobie Smulders, Robert Knepper, Sue-Lynn Ansari, Teri Wyble

Regi – Edward Zwick
Speltid – 1 tim 58 min
Genre – Drama, Action, Crime
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Jack Reacher 2: Never Go Back


Morran&Tobias_70x100_OL.indd

Efter en incident med en luftballongsbrännare råkar Morran och hennes son Tobias, två lite udda karaktärer på samhällets skuggsida, bränna ned det hus som varit deras hem i 34 år. Med en utbränd husvagn på släp fylld med sotigt bohag går flytten till det nya hem som de tilldelats av kommunen. Samtidigt som Morran ser chansen att ge henne och Tobias en möjlighet att starta om på nytt, så har Tobias mängder av kreativa idéer om hur han ska förbättra huset – med allt från högtryckstvätt till kulspruta. Men det är något med det nya hemmet som känns bekant, och genom en rad slumpartade händelser tvingas den skeva duon en gång för alla ta itu med det förflutna.

I rollerna:
Robert Gustafsson, Johan Rheborg

Regi – Mats Lindberg
Speltid – 1 tim 39 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Morran och Tobias


ouija2

Året är 1965 och platsen Los Angeles. En änka och hennes två döttrar driver en spåverksamhet som mest går ut på att lura folk. Åtminstone fram tills den dag de råkar väcka verklig ondska till liv. När den yngsta dottern blir besatt av en hänsynslös ande måste den lilla familjen konfrontera rädslor de inte ens visste att de hade, för att rädda dottern och skicka tillbaks hennes demon till andra sidan.

I rollerna:
Henry Thomas, Annalise Basso, Kate Siegel, Lin Shaye, Lulu Wilson

Regi – Mike Flanagan
Speltid – 1 tim 39 min
Genre – Thriller, Skräck
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Ouija 2: Origin of Evil


inferno

När Robert Langdon vaknar upp på ett italienskt sjukhus med minnesförlust måste han slå sig samman med läkaren Sienna Brooks (Felicity Jones) som förhoppningsvis kan hjälpa honom få minnet åter. Tillsammans, och i tät kamp mot klockan, beger de sig kors och tvärs över Europa för att försöka stoppa en global konspiration.

I rollerna:
Tom Hanks, Felicity Jones, Ben Foster, Omar Sy, Sidse Babett Knudsen, Irrfan Khan

Regi – Ron Howard
Speltid – 2 tim 1 min
Genre – Drama, Thriller
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Infernopeter elliot

I många år har den gamle träsnidaren Mr Chameleon (Robert Redford) underhållit traktens barn med sina historier om den farliga draken som bor långt in i den djupa skogen. För hans dotter Grace (Bryce Dallas Howard) som jobbar som skogsvaktare är dessa berättelser inte mer än överdrivan historier, tills hon möter Peter, en 10-åring utan vare sig hem eller familj. Peter påstår sig leva i skogen tillsammans med en enorm, grön drake vid namn Elliott och hans beskriving av draken verkar förvånansvärt lik draken i hennes fars historer. Grace bestämmer sig för att undersöka varifrån Peter kommer, var han hör hemma och hur sann historien om draken egentligen är.

I rollerna:
Bryce Dallas Howard, Karl Urban, Robert Redford, Wes Bentley, Oona Laurence, Craig Hall, Oakes Fegley, Esmée Myers, Gareth Reeves

Regi – David Lowery
Speltid – 1 tim 42 min
Genre – Familjefilm, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Pete´s Dragon


storkarna

Storkarna levererar bebisar? eller de brukade göra det i alla fall. Nu levererar de paket åt ett globalt internetföretag. Junior som är företagets bästa stork är på väg att bli befordrad men råkar av misstag sätta igång maskinen som producerar människobarn. En oemotståndligt men samtidigt inte godkänd liten flicka blir resultatet. För att chefen inte ska upptäcka missödet ger sig Junior och hans vän Tulip, som är den enda människan på Storkberget, ut på en bebis-leverans. Deras äventyr kan göra mer än en familj hel och även återställa Storkarnas verkliga uppdrag på jorden.

I rollerna:
Regi – Nicholas Stoller, Doug Sweetland
Speltid – 1 tim 29 min
Genre – Animerad film, Animerad familjefilm, Barnfilm
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Storks


misspregrines

Den visuella regissören Tim Burton är ger oss en ny filmupplevelse baserad på den bästsäljande boken med samma namn. Jakes älskade farfar lämnar ett antal ledtrådar till ett mysterium som spänner över olika världar och tid och leder Jake till en mystisk plats känd som Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Mysteriet och faran blir tydligare när han lär sig mer om sina nya vänner och deras förmågor. Snart upptäcker han också vilka mäktiga fiender de har och inser att endast hans egen ”förmåga” kan rädda dem.

I rollerna:
Eva Green, Kim Dickens, Samuel L. Jackson, Asa Butterfield, Ella Purnell, Judi Dench, Rupert Everett, Terence Stamp, Milo Parker

Regi – Tim Burton
Speltid – 2 tim 7 min
Genre – Äventyr, Fantasy
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Peregrine’s school for Peculiars