Bromölla | Telefon: 0456-25857

purge

I THE PURGE: ELECTION YEAR har det gått två år sedan Leo Barnes (Frank Grillo) tog det svåra men barmhärtiga beslutet att inte döda mannen som tog hans sons liv. Nu är Leo ansvarig för säkerheten kring senatorn Charlie Roan (Elizabeth Mitchell), och hans uppdrag är att skydda henne under sin presidentkampanj – och se till att hon överlever den årliga dödsriten. Ett svek tvingar dem ut på Washingtons gator under den natt på året när ingen kan hjälpa dem, och nu måste de överleva till gryningen eller båda offra sina liv för ett ”bättre” Amerika.

I rollerna:
Elizabeth Mitchell, Frank Grillo, Mykelti Williamson

Regi – James DeMonaco
Speltid – 1 tim 49 min
Genre – Action, Thriller, Skräck
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – The Purge: Election Year


independence day

Vi har alltid vetat att de skulle komma tillbaka. Efter att INDEPENDENCE DAY lyfte blockbustern till en ny nivå kommer nu ett nytt kaptitel som höjer ribban ytterligare. För att skydda jorden har världens länder tillsammans använt sig av tekniken utomjordingarna lämnade efter sig. Men inget kan förbereda oss på utomjordingarnas avancerade och otroliga styrka. Endast några män och kvinnors uppfinningsförmåga ska rädda planeten från total förstörelse.

I rollerna:
Liam Hemsworth, Bill Pullman, Jeff Goldblum och Viveca A. Fox

Regi – Roland Emmerich
Speltid – 2 tim 0 min
Genre – Action, Äventyr
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Independence Day 2


livetefterdig_70x100.indd

Louisa ”Lou” Clark bor i en pittoresk stad på den engelska landsbygden. Utan att veta vad hon egentligen vill i livet hoppar hon mellan olika ströjobb och hjälper till att försörja sina föräldrar. Lous vanligtvis så positiva inställning ställs på prov när hon erbjuds ett arbete som personlig assistent åt Will Traynor, en framgångsrik ung aktiemäklare som blivit rullstolsbunden i en olycka. Olyckan kom att förändra Wills liv på ett ögonblick. Han som en gång var en aktiv äventyrare har förvandlats till en cyniker som gett upp allt – ända till Lou bestämmer sig för att visa honom att livet är värt att leva. Tillsammans upplever de en omvälvande tid och upptäcker att deras liv – och hjärtan – förändras på ett sätt de aldrig kunnat föreställa sig.

I rollerna:
Emilia Clarke (?Game of Thrones?) och Sam Claflin (?Hungerspelen?) samt Charles Dance, Jenna Coleman, Matthew Lewis, Vanessa Kirby, Stephen Peacocke, Brendan Coyle och Janet McTeer

Regi – Thea Sharrock
Speltid – 110 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Me Before You


central intell

Filmen handlar om Bob (Johnson), en gång klassens största mobboffer men idag en livsfarlig CIA-agent. I samband med en återförening på hans gamla gymnasieskola rekryterar han skoltidens coolaste snubbe, numera en revisor som mest längtar tillbaka till sina glansdagar. Hans oberäknelige nya partner tar honom från den trygga kontorstillvaron till en värld full av skottlossningar, svek och spionage – en värld där de både riskerar att dödas på fler sätt än vad till och med han kan räkna till.

I rollerna:
Dwayne Johnson, Aaron Paul, Kevin Hart

Regi – Rawson Marshall Thurber
Speltid – 1 tim 54 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Central Intelligenceconjurin2

I skräckfilmen THE CONJURING 2 får vi följa ytterligare ett verkligt fall ur Ed och Lorraine Warrens arkiv. Vi återser Oscar®nominerade Vera Farmiga och Patrick Wilson i rollerna som Lorraine och Ed Warren, som i ett av deras mest skrämmande fall reser till London för att hjälpa en ensamstående mamma som bor med sina fyra barn i ett hus plågat av onda andar.

I rollerna:
Vera Farmiga, Patrick Wilson, Frances O’Connor, Simon McBurney

Regi – James Wan
Speltid – 2 tim 14 min
Genre – Skräck
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – The Conjuring 2