Bromölla | Telefon: 0456-25857

rogue-one

En grupp rebeller slår sig samman för ett livsfarligt uppdrag: att stjäla ritningarna till Dödssjärnan så att det finns nytt hopp för galaxen.

I rollerna:
Felicity Jones, Mads Mikkelsen, Ben Mendelsohn, Alan Tudyk, Donnie Yen, Forest Whitaker, Diego Luna, Riz Ahmed

Regi – Gareth Edwards
Speltid – 2 tim 14 min
Genre – Action, Science Fiction, Fantasy
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Rogue One: A Star Wars Story


101-aringen

HUNDRAETTÅRINGEN SOM SMET FRÅN NOTAN OCH FÖRSVANN handlar om hundraettåringen Allan Karlsson och hans vänner som nu är rastlösa på Bali efter ett år i lyx. Men när Allan bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA. I uppföljaren till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann bjuder Hundraettåringen in till ett nytt, fantastiskt kapitel om hans osannolika liv.

I rollerna:
Robert Gustafsson, Iwar Wiklander

Regi – Felix Herngren, Måns Herngren
Speltid – 1 tim 48 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Hundraettåringen som smet från notan och försvann


office-xmas

När hans stela VD och syster hotar med att lägga ner hans avdelning, försöker han och avdelningens chef att skapa en stor julfest för att locka en ny stor kund till firman. Men festen spårar ur fullständigt.

I rollerna:
Jennifer Aniston, Jason Bateman, T.J. Miller, Olivia Munn, Kate McKinnon

Regi – Josh Gordon, Will Speck
Speltid – 1 tim 43 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Office Christmas Party


underworld

I det senaste avsnittet av succéserien UNDERWORLD: BLOOD WARS får vi följa vampyrjägaren Selene (Kate Beckinsale) när hon tar sig an både Lycan-klanen och de vampyrer som förrått henne. Vid sin sida har hon sina enda allierade, David (Theo James) och hans far Thomas (Charles Dance). Tillsammans måste de stoppa det eviga kriget mellan Lycans och vampyrerna, även om det skulle innebära att hon tvingas göra den ultimata uppoffringen.

I rollerna:
Kate Beckinsale, Lara Pulver, Theo James, Charles Dance, Tobias Menzies

Regi – Anna Foerster
Speltid – 1 tim 31 min
Genre – Action, Skräck
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Underworld: Blood Warsarrival

Ett antal mystiska rymdskepp landar samtidigt på olika platser över hela världen. I USA sätts en elitstyrka samman under ledning av expert inom lingvistik, Dr Louise Banks (Amy Adams), för att undersöka om rymdskeppets besättning har fientliga avsikter eller inte. Hon och hennes team arbetar dock under extrem tidspress då utomjordingarnas besök orsakat globala krisstituationer. Banks måste ensam fatta ett beslut som kan hota hennes liv – och förmodligen hela mänskligheten.

I rollerna:
Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg, Mark O’Brien, Tzi Ma

Regi – Denis Villeneuve
Speltid – 1 tim 56 min
Genre – Science Fiction
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Arrival


fyren

Tom Sherbourne (Fassbender), en fyrvaktare, och hans fru Isabel (Vikander) lever vid kusten i västra Australien. En dag hittar de en död man och ett ensamt spädbarn i en livbåt som blivit uppspolad på stranden. De bestämmer sig snabbt för att ta sig an den lilla flickan som sitt eget barn. Några år hinner passera innan de stöter på en kvinna (Weisz) som har förlorat sin dotter och sin man till sjöss under samma tid som Tom och Isabel hittade sin baby… Baserad på succéboken med samma namn.

I rollerna:
Michael Fassbender, Rachel Weisz, Alicia Vikander

Regi – Derek Cianfrance
Speltid – 133 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – The light between oceans


pettsson

Två dagar före julafton blir Pettson och Findus insnöade på den lilla gården. Snart har de ätit upp all mat och inte kan de ta sig ut för att hugga ner en julgran. Findus är rädd att det inte kommer bli något julfirande, men Pettson lovar att det ska bli den bästa julen någonsin! Nästa dag är vädret bättre och de lyckas ta släden ut i skogen. Men Pettson gör illa foten och de får återvända hem tomhänta. Grannarna Beda och Gustavsson erbjuder sig att hjälpa dem, men Pettson envisas med att tacka nej. När Findus gör ett sista försök att rädda julen håller han på att ställa till det ordentligt. Till slut får han Pettson på bättre tankar och tillsammans bygger de en alldeles egen julgran. Plötsligt knackar det på dörren och när de öppnar tror de inte sina ögon: Där står deras snälla grannar med famnen full av godsaker. Äntligen kan vännerna fira den bästa julen någonsin!

I rollerna:
Svenska röster: Ima Nilsson (Findus), Claes Månsson (Pettson samt berättarröst), Allan Svensson (Gustavsson) med flera

Regi – Ali Samadi Ahadi
Speltid – 1 tim 23 min
Genre – Animerad familjefilm, Barnfilm
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Pettersson und Findus 2 – Das schönste Weihnachten überhaupt


fant-vidnder

FANTASTISKA VIDUNDER OCH VAR MAN HITTAR DEM är ett nytt äventyr som tar oss tillbaka till J. K Rowlings magiska värld. Med Oscar®belönade Eddie Redmayne (”The Theory of Everything”) i huvudrollen som magizoologen Newt Scamander kommer i höst detta äventyr som utspelar sig i 1920-talets New York. Efter ett avslutat uppdrag där Newt sökt sig för att upptäcka och dokumentera en samling magiska varelser anländer han i New York. Han kunde gjort ett uppehåll i staden utan problem, om det inte vore för malplacerade världslingen Jacob samt en del fantastiska vidunder som rymt ifrån Newt Scamander. Dessa vidunder kan skapa problem i både trollkarlarnas och världslingarnas värld.

I rollerna:
Eddie Redmayne, Ezra Miller, Colin Farrell, Katherine Waterston, Ron Perlman, Samantha Morton, Gemma Chan, Jon Voight, Dan Fogler

Regi – David Yates
Speltid – 2 tim 13 min
Genre – Äventyr
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Fantastic Beasts and Where to Find them