Bromölla | Telefon: 0456-25857

Blixten

Gör dig redo för ett glatt, fartfyllt och galet familjeäventyr om en förtrollad plats och magin med äkta vänskap! Den övergivna katten Blixten söker skydd i ett gammalt kråkslott där en trollkarl bor tillsammans med sina husdjur och en samling levande manicker. Den märkliga platsen blir snart hans nya hem, men faror lurar bakom varje hörn och snart måste Blixten rädda sina nya vänner från en stundande katastrof ?

I rollerna:
Regi – Jeremy Degruson, Ben Stassen
Speltid – 85 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – The House of Magic
Premiärdatum – 2014-10-24


KaptenSabeltand

Den föräldralösa pojken Pinky följer kaptenen på en spännande och farlig resa över de stora haven till kungadömet Lama Rama, på jakt efter en skatt och svaret på vem som är Pinky far.

I rollerna:
Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen, Fridtjov Såheim, Odd Magnus Willianson

Regi – John Andreas Andersen Lisa Marie Gamlem
Speltid – 96 min
Genre – Barnfilm
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Kapten Sabeltand


Ouija

I Ouija ställs en grupp vänner inför ett möte med sina värsta rädslor när de väcker liv i de mörka krafterna i ett antikt brädspel.

I rollerna:
Olivia Cooke, Ana Coto, Daren Kagasoff, Bianca A. Santos, Douglas Smith

Regi – Stiles White
Speltid – 89 min
Genre – Skräck
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Ouija


Fury

April 1945. Mitt under de allierades stora slutoffensiv i Europa får en rutinerad sergeant kallad Wardaddy (Brad Pitt) i uppdrag att leda en Sherman-tank, och hennes fem man starka besättning, bakom fiendens linjer. Underlägsna i både antal och vapenkraft har Wardaddy och hans mannar oddsen emot sig, men inget kan stoppa dem i deras hjältemodiga strävan efter att gå till attack mot själva hjärtat av Nazi-Tyskland.

I rollerna:
Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal, Scott Eastwood, Xavier Samuel, Christina Ulfsparre

Regi – David Ayer
Speltid – 134 min
Genre – Drama, Action, Krigsfilm
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Fury



Loverosie

Rosie Dunn och hennes bäste vän Alex har känt varandra sedan de var sex år. Som tonåringar festar de tillsammans och diskuterar kärlekens för- och nackdelar. Båda drömmer om att resa, om äventyr och upplevelser på nya platser och till sist bestämmer de sig att lämna sin lilla brittiska småstad för att plugga i Boston. Men ödet har en annan åsikt om hur framtiden ska se ut; en av festnätterna har fått till resultat att Rosie blivit gravid med pluggets hetaste kille. Hon uppmuntrar Alex att åka till USA före henne och har som mål att snart följa efter. Under de följande tolv åren fylls deras liv av nya erfarenheter, möten med nya vänner och de med- och motgångar som livet består av. De har fortfarande kontakt, men kan deras vänskap överleva tiden och avståndet?

I rollerna:
Lily Collin, Sam Claflin

Regi – Christian Ditter
Speltid – 103 min
Genre – Romantisk komedi
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Love Rosie


annabelle

Dockan Annabelle skrämde oss alla i förra årets hyllade skräckfilm THE CONJURING, och nu får vi veta hur allt började. Händelserna bygger även denna gång på arkivmaterial och den verkliga dockan finns på ett museum för ockulta ting i USA där en präst regelbundet välsignar henne. John hittar den perfekta gåvan till sin gravida fru Mia, en vacker och ovanlig vintage-docka i vit bröllopsklänning. Men dockan drabbas snart av en förbannelse och Mias förtjusning i Annabelle varar inte länge…

I rollerna:
Ward Horton, Annabelle Wallis, Alfre Woodard, Eric Ladin, Michelle Romano, Shiloh Nelson

Regi – John R. Leonetti
Speltid – 98 min
Genre – Skräck
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Annabelle


lassemaja

Sensommaren har kommit till Valleby, men allt överskuggas av dåliga nyheter. Den lilla byns polisstation hotas av nedläggning, något som varken Lasse och Maja, eller polismästaren vill ska ske. De måste snabbt komma på ett sätt att rädda den. När anrika Granats auktioner kommer på besök, ser våra hjältar Lasse och Maja sin chans att visa vad Valleby och dess polisväsende går för. Med fem nyinstallerade larm, och dygnet runt-bevakning av auktionens dyrgripar, ska LasseMajas Detektivbyrå se till att ingenting går fel. Men hela säkerheten äventyras när den ökände tjuven Konstskuggan visar sig vara på fri fot. Konstskuggan är känd för att kunna stjäla vad som helst, och när Vallebybornas auktionsföremål börjar försvinna ett efter ett blir hon direkt huvudmisstänkt. Grannstadens polismästare Gabriella blandar sig i utredningen och ingenting är längre vad det brukar vara. Hur ska det gå för polismästaren i Valleby? Och kommer de få fast konsttjuven?

I rollerna:
Amanda Pajus, Lukas Holgersson, Tomas Norström, Henrik Dorsin, Babben Larsson, Ika Nord, Jennie Silfverhjelm, Sofia Rönnegård m.fl.
Regi – Walter Söderlund, Kompletterande regi: Pontus Klänge
Speltid – 76 min
Genre – Familjefilm, Äventyr
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – LasseMajas Detektivbyrå – Skuggor över Valleby


dracula

Luke Evans (Hobbit – Smaugs ödemark, Fast & Furious 6 m.m) spelar huvudrollen i historien om den ”riktiga” Dracula; fursten Vlad Tepes från Transylvanien, ökänd för att spetsa sina fiender på pålar.

I rollerna:
Luke Evans, Dominic Cooper, Samantha Barks, Sarah Gadon, Charley Cox m.fl
Regi – Gary Shore
Speltid – 92 min
Genre – Action
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Dracula Untold



gonegirl

GONE GIRL är en thriller i regi av David Fincher baserad på Gillian Flynns bästsäljande roman med samma namn. På Nick och Amy Dunnes femte bröllopsdag anmäler Nick sin fru saknad. Polisens utredning och en massiv mediacirkus drar igång och Nicks bild av ett lyckligt äktenskap blir allt mindre trovärdig. Det dröjer inte länge innan hans lögner och underliga beteende får alla att ställa sig den obehagliga frågan… Har Nick Dunne mördat sin fru?

I rollerna:
Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Missi Pyle, Patrick Fugit, Kim Dickens, Boyd Holbrook
Regi – David Fincher
Speltid – 145 min
Genre – Drama, Thriller
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Gone Girl