Bromölla | Telefon: 0456-25857

gonegirl

GONE GIRL är en thriller i regi av David Fincher baserad på Gillian Flynns bästsäljande roman med samma namn. På Nick och Amy Dunnes femte bröllopsdag anmäler Nick sin fru saknad. Polisens utredning och en massiv mediacirkus drar igång och Nicks bild av ett lyckligt äktenskap blir allt mindre trovärdig. Det dröjer inte länge innan hans lögner och underliga beteende får alla att ställa sig den obehagliga frågan… Har Nick Dunne mördat sin fru?

I rollerna:
Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Missi Pyle, Patrick Fugit, Kim Dickens, Boyd Holbrook
Regi – David Fincher
Speltid – 145 min
Genre – Drama, Thriller
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Gone Girl


100steg

Lasse Hallström är tillbaka med dramat 100 STEG FRÅN BOMBAY TILL PARIS. Filmen utspelar sig i södra Frankrike där en nyinflyttad indisk familj öppnar en indisk restaurang bara 100 foot från en restaurang belönad med en stjärna i Michelin-guiden. En kulinarisk kamp påbörjas mellan restaurangerna och utmanar familjekänsla, lojalitet och kärlek. Filmen är baserad på den bästsäljande boken med samma namn av Richard Morais.

I rollerna:
Helen Mirren, Manish Dayal, Om Puri, Charlotte Lebon
Regi – Lasse Hallström
Speltid – 123 min
Genre – Romantisk komedi
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – The hundred-foot journey


poster1_hr.indd

I THE EQUALIZER spelar Denzel Washington McCall, en tidigare fältjägare som efter att ha fejkat sin egen död lever ett stilla liv i Boston. Han drabbas av ett ofrivilligt avbrott i pensionen då han måste rädda en ung flicka, Teri (Chloë Graze Moretz) och plötsligt står öga mot öga mot ett gäng våldsamma ryska gangsters. Hans hämndaktioner återupplivar samtidigt hans känsla för rättvisa. När någon har problem, oddsen är talar emot och det inte finns någon annanstans att vända sig, kommer McCall till undsättning. Han är The Equalizer.

I rollerna:
Denzel Washington, Chloë Grace Moretz, Marton Csokas, Dan Bilzerian, Bill Pullman, Robert Wahlberg, Vladimir Kulich
Regi – Antoine Fuqua
Speltid – 132 min
Genre – Action, Thriller
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – The Equalizer


pojkenguldbx

Succéromanen Pojken med Guldbyxorna från 1967 blir långfilm i regi av Ella Lemhagen, som också skriver manus. Filmatiseringen ger nytt liv åt Max Lundgrens oförglömliga internationella bästsäljare där vi får återse huvudpersonen Mats komma över ett par guldbyxor som ger honom oändligt med pengar. Filmen produceras av Tre Vänner Produktion i samarbete med Film i Väst och Nordisk Film.

I rollerna:
Lukas Holgersson, Olle Krantz, Nina Sand och Shanti Rooney
Regi – Ella Lemhagen
Speltid – 98 min
Genre – Action, Familjefilm, Äventyr
Åldersgräns – Från 11 årmin sk pappa

Gravida Malin (Vera Vitali) har ingenstans att bo när hennes pojkvän Frank (Sverrir Gudnason) gör slut. Som sista utväg söker hon upp sin pappa Martin (Michael Nyqvist) trots att de aldrig har träffats. Han visar sig vara en arrogant och självupptagen skådespelare. Men innan Malin hinner berätta vem hon är så drabbas Martin av en stroke. När han vaknar upp så minns han inte vem han är – än mindre att han aldrig har träffat sin dotter. Malin ser då sin chans att göra om honom till den pappa hon alltid saknat. Hon lär Martin hur livet ska levas och gemensamt fabricerar de en lycklig barndom.

I rollerna:
Sverrir Gudnason, Vera Vitali, Michael Nyqvist,
Regi – Ulf Malmros
Speltid – 127 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Min så kallade pappa


mazerunner

När Thomas vaknar upp omringad av ett gäng andra ungdomar i en gigantisk labyrint så minns han ingenting. Hans enda chans att ta sig ut levande är genom att pussla ihop sitt förflutna med hjälp av ledtrådar som han finner i labyrinten…

I rollerna:
Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Will Poulter, Thomas Brodie-Sangster, Ki Hong Lee
Regi – Wes Ball
Speltid – 113 min
Genre – Action, Thriller, Äventyr
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – The Maze Runner


Tusen-bitar

Dokumentär om Björn Afzelius. Musiken, politiken, kärleken och sorgen. ”Elvis Presley fick mig att börja sjunga, The Beatles att spela gitarr, Bob Dylan att bry mig om lyriken i rockmusik och Mikael Wiehe att skriva egna sånger”. Björn Afzelius Filmarna Magnus Gertten och Stefan Berg har haft tillgång till ett ymnigt arkivmaterial och satt samman ett unikt porträtt som visar nya sidor hos en lika motsägelsefull som folkkär artist.

I rollerna:
Björn Afzelius, Mikael Wiehe, Marianne Lindberg De Geer
Regi – Magnus Gertten, Stefan Berg
Speltid – 100 min
Genre – Dokumentär
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Tusen bitar


letsbecops

LET’S BE COPS är den ultimata polisfilmen om man bortser från den lilla detaljen att de inte är poliser. När två kompisar klär ut sig till poliser på en maskerad så blir de hyllade i kvarteret. Men när våra hjältar lyckas trassla in sig med riktiga gangsters och korrupta poliser så är de på god väg att bli av med sina falska polisleg…

I rollerna:
Damon Wayans Jr., Jake Johnson
Regi – Luke Greenfield
Speltid – 104 min
Genre – Action, Komedi
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Let’s Be Cops