Bromölla | Telefon: 0456-25857

insurgent

I THE DIVERGENT SERIES: INSURGENT höjs insatserna för Tris som söker efter allierade och svar i de dystopiska ruinerna av ett futuristiskt Chicago. Tris och Four är nu på flykt från Jeanine, ledaren för den makthungriga falangen De Lärda. De måste försöka ta reda på vad det var som Tris familj offrade sina liv för att skydda och varför ledarna för De Lärda gör allt som står i deras makt för att stoppa dem. Tris är plågad av sina tidigare beslut men gör allt som står i hennes makt för att skydda dem hon älskar. Samtidigt ställs hon inför den ena omöjliga utmaningen efter den andra när hon, tillsammans med Four, försöker få fram sanningen om det förflutna och slutligen framtiden för deras nya värld.

I rollerna:
Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Miles Teller, Naomi Watts, Maggie Q, Ansel Elgort, Jai Courtney

Regi – Robert Schwentke
Speltid – 119 min
Genre – Action, Science Fiction, Äventyr
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Insurgent


poster1_hr.indd

I den 7:e delen av succéserien dyker en ny karaktär upp, Ian Shaw (Jason Statham), som ska hämnas på de som är ansvariga för hans brors död – Dominic Toretto och hans gäng.

I rollerna:
Vin Diesel, Paul Walker , Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey och Kurt Russell

Regi – James Van
Speltid – 140 min
Genre – Action
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Fast & Furious 7


intothewoods

En modern tvist på de klassiska Bröderna Grimm-sagorna.Denna humoristiska musikal flätar samman Askungen, Rödluvan, Jack och Bönstjälken samt Rapunzel och handlar om en bagare och hans fru, deras önskan om att starta familj och häxan som lagt en förbannelse över dem. I rollerna ser vi bland annat Meryl Streep, Johnny Depp och Emily Blunt.

I rollerna:
Meryl Streep, Johnny Depp, Emily Blunt, Anna Kendrick, Chris Pine, Daniel Huttlestone, Tracey Ullman m.fl

Regi – Rob Marshall
Speltid – 124 min
Genre – Fantasy
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Into the Woods


voices

Jerry Hickman är en fabriksarbetare med extremt positiv inställning till världen. Han är också svårt psykiskt sjuk och undviker att ta sin medicin så han kan leva kvar i sin egen vackra värld där hans katt och hund pratar med honom, vilket får förödande konsekvenser för omgivningen. När han av misstag mördar sin kollega, som han också varit lite kär i, försöker hans uppkäftiga katt övertala honom att bli seriemördare medan hunden argumenterar emot och försäkrar Jerry om att han fortfarande är god. Jerry börjar motvilligt ta sin medicin och får korta stunder i verkligheten där han ser att hans liv är långt med våldsamt och hemskt än han någonsin kunnat ana.

I rollerna:
Ryan Reynolds, Gemma Arterton, Anna Kendrick, Jacki Weaver, Adi Shankar

Regi – Marjane Satrapi
Speltid – 107 min
Genre – Thriller, Komedi
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – The Voiceshome

I komedin HOME så invaderar en fredlig grupp utomjordingar Jorden och använder det som ett gömställe från sina dödliga fiender. När en obetydlig utomjording råkar avslöja deras gömställe så måste han ge sig av tillsammans med en tonårstjej på en fartfylld Jorden runt-resa för att ställa allt till rätta. De två blir otippade polare och vår hjälte från yttre rymden får nu lära sig vad det verkligen innebär att vara människa.

I rollerna:
Regi – Tim Johnson
Speltid – 95 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Home


asterix_70x100.indd

Julius Caesar har bestämt sig för att bli av med gallernas by en gång för alla. En natt sätter han sina planer i verket och börjar fälla träden intill Asterix och hans vänner för att göra plats åt en högmodern romersk koloni, Gudarnas hemvist. Men gallerna vägrar ge upp och stärkta av trolldrycken tar upp kampen på sitt eget vis…

I rollerna:
Svenska röster: Allan Svensson, Tomas Bolme, Claes Månsson, Andreas Nilsson m.fl.

Regi – Louis Clichy, Alexandre Astier
Speltid – 85 min
Genre – Animerad film
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Asterix – Land of the Gods


annie_70x100.indd

ANNIE är en föräldralös flicka som bor hos en elak styvmor, tillsammans med andra barn i samma situation. Hennes liv förändras dock när hon möter den ensamme, stenrike borgmästarkandidaten, Benjamin Stacks. ANNIE är filmatisering av Broadway-musikalen med samma namn. Den har tidigare getts ut som film 1982 och 1999.

I rollerna:
Quvenzhané Wallis, Cameron Diaz, Jamie Foxx, Rose Byrne, Bobby Cannavale, David Zayas

Regi – Will Gluck
Speltid – 118 min
Genre – Drama, Komedi
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Annie


Askungen

Den klassiska berättelsen om Ella, vars far gifter om sig efter att modern tragiskt dött. Ella vill stötta sin pappa och välkomnar styvmodern Lady Tremaine och hennes döttrar Anastasia och Drizella in i familjen. Men när Ellas far oväntat dör befinner hon sig plötsligt i en grym och avundsjuk familj, och hon tvingas bli familjens tjänare. Hennes hopp väcks när hon möter en vänlig främling i skogen, Ella tror att pojken arbetar i slottet men i själva verket är han prins. Slottet skickar ut en balinbjudning till alla unga kvinnor och Ella hoppas på att få träffa pojken där. Men hennes styvmor förbjuder henne att gå och förstör hennes klänning… I rollerna ser vi Lily James som Cinderella samt Hayley Atwell, Helena Bonham Carter, Richard Madden, Cate Blanchet och Stellan Skarsgård

I rollerna:
Lily James, Hayley Atwell, Helena Bonham Carter, Richard Madden, Cate Blanchet och Stellan Skarsgård.

Regi – Kenneth Branagh
Speltid – 112 min
Genre – Drama, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Cinderella