Bromölla | Telefon: 0456-25857

dum2

DUM OCH DUMMARE 2 utspelar sig 20 år efter den galna roadtrippen till Aspen. Harry är i behov av en ny njure. Efter att ha upptäckt att han har en fullvuxen dotter så beger han sig ut tillsammans med sin trogne vän Lloyd på ännu ett äventyr för att hitta sitt förlorade barn. Resan går dock inte riktigt som planerat?

I rollerna:
Jim Carrey, Jeff Daniels, Jennifer Lawrence, Laurie Holden, Kathleen Turner, Rob Riggle

Regi – Bobby Farrelly Peter Farrelly
Speltid – 110 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Dumb and dumber to


interstellar

Christopher Nolans nya film INTERSTELLAR handlar om en grupp upptäckare som använder sig av ett nyupptäckt maskhål för att passera alla tidigare begränsningar av människans resande i universum. I rollerna ser vi bland annat Matthew McConaughey, Anne Hathaway och Casey Affleck. Filmens fotograf är tvåfaldigt guldbaggebelönade Hoyte van Hoytema som är känd för sin unika stil och bland hans tidigare succéer hittar vi prisbelönta ”Call Girl” och ”Låt den rätte komma in

I rollerna:
Anne Hathaway, Matthew McConaughey, Casey Affleck, Michael Caine, Jessica Chastain, Wes Bentley, Mackenzie Foy, John Lithgow

Regi – Christopher Nolan
Speltid – 169 min
Genre – Thriller, Science Fiction
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Interstellar


Monsters Alfons

Tre nya historier om Alfons Åberg som bor med sin pappa och katten Pussel. Ibland är Alfons barnslig, som när han vägrar äta middag, men ibland är han stor som när han är barnvakt åt Småtting. Alfons-avsnitten heter: 1. Osynligt med Alfons 2. Näpp! sa Alfons Åberg 3. Mera Monster Alfons

I rollerna:
Berättarröst: Jonas Karlsson

Regi – Liller Möller
Speltid – 40 min
Genre – Animerad film
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Mera monster, Alfons


johnwick

John (Keanu Reeves), en före detta hitman, sörjer sin bortgångna fru. När Iosef Tarasov (Alfie Allen), rysk maffiakille och hans gäng bryter sig in i Johns hem för att stjäla hans eftertraktade Mustang, råkar de döda hunden som han fått av sin fru. John jagar de tre männen fast beslutad att döda dem. Men Tarasov far Viggo (Michael Nyqvist), en förmögen och hämningslös rysk maffiaboss, hämnas genom att skicka en lönnmördare efter honom. John träffar sin gamla kollega Marcus (Willem Dafoe), för att fullfölja sitt mål.

I rollerna:
Keanu Reeves, Alfie Allen, Adrianne Palicki, Willem Dafoe, Bridget Moynahan, Jason Isaacs, Michael Nyqvist

Regi – David Leitch, Chad Stahelski
Speltid – 96 min
Genre – Action
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – John WickChef

När kocken Carl Casper (Favreau) plötsligt säger upp sig från en fin restaurang i Los Angeles efter att ha vägrat kompromissa med sin kreativa integritet finner han sig plötsligt utan vare sig jobb eller plan. Han flyttar till Miami där han slår sig samman med sin exfru (Vergara), sin vän (Leguziamo) och sin son (Anthony) och köper en food truck. På gatan hoppas Carl kunna återfinna sin passion för matlagning – och därmed sin hunger efter både livet och kärleken.

I rollerna:
Jon Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, John Leguizamo, Bobby Cannavale, Dustin Hoffman, Oliver Platt, Sofia Vergara, Emjay Anthony

Regi – Jon Favreau
Speltid – 115 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Chef


mumin

Mumintrollen får en plötslig lust till att ta semester från Mumindalen. De seglar ut i månskenet, men kastas ur kurs när de stöter på en tyfon och hamnar på glamorösa Rivieran. De är alla ivriga till att passa in i den nya miljön, och Muminpappan bestämmer raskt att de från och med nu ska vara Familjen von Mumin, varpå de genast erbjuds den kungliga sviten på hotellet. Muminpappan och Snorkfröken är mycket nöjda med det flotta livet på Rivieran, men Muminmamman och Mumin delar inte deras glädje till denna glamorösa livsstil. När Muminmamman ser den negativa effekten det goda livet har på hennes familj, flyttar hon och Mumin smått förbittrade till stranden för att bo under sin gamla båt, och där inväntar de att resten av filmen ska komma till sans igen. Ett lugn infinner sig, tills Mumin ser Snorkfröken flirta med playboyen Clark och omedelbart utmanar honom på en duell. Mumin vinner mirakulöst duellen, och återfår Snorkfrökens hjärta.

I rollerna:
Regi – Xavier Picard
Speltid – 80 min
Genre – Animerad film, Animerad familjefilm, Barnfilm
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Moomins on the riviera


Blixten

Gör dig redo för ett glatt, fartfyllt och galet familjeäventyr om en förtrollad plats och magin med äkta vänskap! Den övergivna katten Blixten söker skydd i ett gammalt kråkslott där en trollkarl bor tillsammans med sina husdjur och en samling levande manicker. Den märkliga platsen blir snart hans nya hem, men faror lurar bakom varje hörn och snart måste Blixten rädda sina nya vänner från en stundande katastrof ?

I rollerna:
Regi – Jeremy Degruson, Ben Stassen
Speltid – 85 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – The House of Magic
Premiärdatum – 2014-10-24


KaptenSabeltand

Den föräldralösa pojken Pinky följer kaptenen på en spännande och farlig resa över de stora haven till kungadömet Lama Rama, på jakt efter en skatt och svaret på vem som är Pinky far.

I rollerna:
Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen, Fridtjov Såheim, Odd Magnus Willianson

Regi – John Andreas Andersen Lisa Marie Gamlem
Speltid – 96 min
Genre – Barnfilm
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Kapten SabeltandOuija

I Ouija ställs en grupp vänner inför ett möte med sina värsta rädslor när de väcker liv i de mörka krafterna i ett antikt brädspel.

I rollerna:
Olivia Cooke, Ana Coto, Daren Kagasoff, Bianca A. Santos, Douglas Smith

Regi – Stiles White
Speltid – 89 min
Genre – Skräck
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Ouija


Fury

April 1945. Mitt under de allierades stora slutoffensiv i Europa får en rutinerad sergeant kallad Wardaddy (Brad Pitt) i uppdrag att leda en Sherman-tank, och hennes fem man starka besättning, bakom fiendens linjer. Underlägsna i både antal och vapenkraft har Wardaddy och hans mannar oddsen emot sig, men inget kan stoppa dem i deras hjältemodiga strävan efter att gå till attack mot själva hjärtat av Nazi-Tyskland.

I rollerna:
Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal, Scott Eastwood, Xavier Samuel, Christina Ulfsparre

Regi – David Ayer
Speltid – 134 min
Genre – Drama, Action, Krigsfilm
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Fury


annabelle

Dockan Annabelle skrämde oss alla i förra årets hyllade skräckfilm THE CONJURING, och nu får vi veta hur allt började. Händelserna bygger även denna gång på arkivmaterial och den verkliga dockan finns på ett museum för ockulta ting i USA där en präst regelbundet välsignar henne. John hittar den perfekta gåvan till sin gravida fru Mia, en vacker och ovanlig vintage-docka i vit bröllopsklänning. Men dockan drabbas snart av en förbannelse och Mias förtjusning i Annabelle varar inte länge…

I rollerna:
Ward Horton, Annabelle Wallis, Alfre Woodard, Eric Ladin, Michelle Romano, Shiloh Nelson

Regi – John R. Leonetti
Speltid – 98 min
Genre – Skräck
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Annabelle


lassemaja

Sensommaren har kommit till Valleby, men allt överskuggas av dåliga nyheter. Den lilla byns polisstation hotas av nedläggning, något som varken Lasse och Maja, eller polismästaren vill ska ske. De måste snabbt komma på ett sätt att rädda den. När anrika Granats auktioner kommer på besök, ser våra hjältar Lasse och Maja sin chans att visa vad Valleby och dess polisväsende går för. Med fem nyinstallerade larm, och dygnet runt-bevakning av auktionens dyrgripar, ska LasseMajas Detektivbyrå se till att ingenting går fel. Men hela säkerheten äventyras när den ökände tjuven Konstskuggan visar sig vara på fri fot. Konstskuggan är känd för att kunna stjäla vad som helst, och när Vallebybornas auktionsföremål börjar försvinna ett efter ett blir hon direkt huvudmisstänkt. Grannstadens polismästare Gabriella blandar sig i utredningen och ingenting är längre vad det brukar vara. Hur ska det gå för polismästaren i Valleby? Och kommer de få fast konsttjuven?

I rollerna:
Amanda Pajus, Lukas Holgersson, Tomas Norström, Henrik Dorsin, Babben Larsson, Ika Nord, Jennie Silfverhjelm, Sofia Rönnegård m.fl.
Regi – Walter Söderlund, Kompletterande regi: Pontus Klänge
Speltid – 76 min
Genre – Familjefilm, Äventyr
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – LasseMajas Detektivbyrå – Skuggor över Valleby