Bromölla | Telefon: 0456-25857

Untitled-1

SÅ OCK PÅ JORDEN – en fristående uppföljare till publik- och kritikersuccén Så som i Himmelen av Kay Pollack – är en livsbejakande berättelse om kärlekens, musikens och dansens kraft att förändra människor. Livet går vidare för människorna i den lilla norrländska byn Ljusåker efter att deras körledare, den världsberömde dirigenten Daniel Daréus, lämnat dem. Kvar finns hans livs kärlek Lena (Frida Hallgren), som väntar hans barn. Lena älskar egentligen svängig folkrock och country, men under stor tvekan tackar hon ändå ja till att ta hand om musiken i byns folktomma kyrka. Det blir startskottet för en kedja av händelser som väcker upp människors lust och längtan. Samtidigt är hennes arbetsmetoder starkt

I rollerna:
Frida Hallgren, Jakob Oftebro, Niklas Falk, Lennart Jähkel, Maria Sid, Björn Granath, Lasse Pettersson, Axelle Axell, Mikael Rahm, Astrid Othelius, Ylva Lööf, André Sjöberg, Eric Ericson, Thomas Hanzon och Björn Bengtsson

Regi – Kay Pollack
Speltid – 134 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Så ock på jorden


noescape

NO ESCAPE är en intensiv thriller om en amerikansk familj som flyttar till Sydostasien och hamnar mitt i en våldsam statskupp. Rebeller attackerar staden skoningslöst och förvandlar den till en krigszon. Familjen måste fly och letar desperat efter en säker plats från rebellernas systematiska avrättningar av utlänningar. Owen Wilson och Lake Bell spelar det äkta paret, Pierce Brosnan är en brittisk agent som gör en heroisk insats för att rädda familjen.

I rollerna:
Pierce Brosnan, Owen Wilson, Lake Bell, Sterling Jerins, Spencer Garrett, Byron Gibson

Regi – John Erick Dowdle
Speltid – 101 min
Genre – Thriller
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – No Escape

insidanut

Att växa upp kan vara knepigt, och för den unga flickan Riley är det just så. Hennes pappa får ett nytt jobb och familjen flyttar från det trygga livet i en småstad till storstaden San Francisco. Precis som alla andra så styrs Riley av sina känslor; Glädje, Rädsla, Ilska, Avsky och Vemod. Känslorna bor i Huvudkontoret, ett kontrollcentrum inuti Rileys hjärna där de hjälper henne genom det dagliga livet. Riley och hennes känslor kämpar med att anpassa sig till en ny stad, ett nytt hus och en ny skola – det blir lite mycket på en gång och det utbryter tumult i Huvudkontoret.

I rollerna:
Engelska röster: Diane Lane, Amy Poehler, Mindy Kaling, Bill Hader, Phyllis Smith, Kyle MacLachlan, Lewis Black

Regi – Pete Docter
Speltid – 95 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Inside Out


hitman

Agent 47 är en genetiskt framtagen yrkesmördare vars enda identitet är de två sista siffrorna i en tatuerad streckkod i nacken. Flera års forskning har resulterat i enastående styrka, snabbhet, uthållighet och intelligens. Ett storbolag är nu ute efter hemligheten bakom honom för att sätta ihop en egen armé. Tillsammans med den unga kvinnan Katia tvingas 47 konfrontera sitt förflutna vilket leder till en slutstrid med hans dödligaste fiende. Rupert Friend (Homeland) är 47 och i övriga roller ser vi bl.a. Zachary Quinto (Star Trek Into Darkness) och Hannah Ware (Shame).

I rollerna:
Rupert Friend, Zachary Quinto, Hannah Ware

Regi – Aleksander Bach
Speltid – 108 min
Genre – Action
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Hitman: Agent 47sinister2

I efterdyningarna av de chockerande händelserna i Sinister flyttar en överbeskyddande mamma och hennes 9-åriga tvillingpojkar in ett hus utanför stan. Här skall hennes söner få en trygg och harmonisk uppväxt. Vad hon inte vet är att huset är dödsmärkt på fler än ett sätt. James Ransone återkommer här som den engagerade vicesheriffen.

I rollerna:
Shannyn Sossamon, James Ransone, Tate Ellington

Regi – Ciaran Foy
Speltid – 97 min
Genre – Skräck
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Sinister 2


uncle

Med det kalla kriget som bakgrund ser vi CIA-agenten Napoleon Solo och KGB-agenten Illya Kuryakin som tvingas samarbeta för att förhindra en global kärnvapenkatastrof. Till sin hjälp har de dottern till en försvunnen tysk vetenskapsman och nu börjar en gemensam kamp mot klockan? För regi och manus står Guy Ritchie och i rollerna ser vi bland andra Henry Cavill, Armie Hammer , svenska Alicia Vikander och Hugh Grant. THE MAN FROM U.N.C.L.E. bygger på den populära TV-serien med samma namn från 60-talet.

I rollerna:
Henry Cavill, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Armie Hammer,Hugh Grant, Jared Harris.

Regi – Guy Ritchie
Speltid – 116 min
Genre – Action
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Man from U.N.C.L.E.


pixels

När utomjordingar misstolkar videoklipp från klassiska arkadspel som krigsförklaringar mot dem bestämmer de sig för att anfalla Jorden, med taktik hämtad från samma spel. För att kunna rädda världen tar president Will Cooper (Kevin James) kontakt sin barndomsvän, hemmabioinstallatören och tidigare arkadmästaren Sam Brenner (Adam Sandler). Under hans ledning får ett team av arkadnördar (Peter Dinklage och Josh Gad) i uppdrag att ta kampen mot utomjordingarna. Till sin hjälp har de överstelöjtnant Violet Van Patten (Michelle Monaghan), som förser arkadspelarna med unika vapen.

I rollerna:
Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage, Josh Gad

Regi – Chris Columbus
Speltid – 106 min
Genre – Action, Science Fiction, Komedi
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Pixels


mission

Ethan och hans team står inför sitt svåraste uppdrag hittills; att utrota Syndikatet, en internationell kriminell och mycket rutinerad organisation vars mål är att förgöra IMF (Impossible Mission Force).

I rollerna:
Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson och Ving Rhames

Regi – Chris McQuarrie
Speltid – 131 min
Genre – Action
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Mission: Impossible Rogue Nation