Bromölla | Telefon: 0456-25857

marcus-martinus

Marcus & Martinus har tagit hela Skandinavien med storm och nu kommer biofilmen om de norska succétvillingarna från Trofors. De är Norges största tonårsidoler och älskade av sina fans i hela Skandinavien. Alla deras konserter säljer slut i rekordfart och de säger själva att det snurrar i huvudet av alla framgångar. Men de älskar resan de har påbörjat och deras fans betyder allt för dem. Fram till början av 2015 var de två helt vanliga musikälskande killar som inte ens i sina vildaste drömmar kunde förutse det som komma skulle. Vi får följa killarna från när deras karriär kickade igång på allvar och fram till och med hösten 2016 med två utsålda konserter på Oslo Spektrum. Deras största framgång hittills är låten «Elektrisk» som nu visats 30 miljoner gånger på YouTube och sålt platina i Sverige. Den 20 januari kommer deras historia, Tillsammans mot drömmen, på bio över hela landet.

I rollerna:
Marcus och Martinus

Regi – Daniel Fahre
Speltid – 1 tim 27 min
Genre – Dokumentär, Musik
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Marcus & Martinus – Sammen om drømmen


livebynight

LIVE BY NIGHT utspelar sig på 20-talet i Boston, under förbudstidens USA i en värld där gangsters styr flödet av alkohol, och makt och pengar finns för den som har tillräckligt med mod. Polis-sonen Joe Coughlin vände för länge sedan sin strikta uppväxt ryggen för ett lyxliv bortom lagen. Men även inom den undre världen finns det regler, och Joe bryter mot en av de tyngsta när han tar både pengar och flickvän från en fruktad maffiaboss. Den passionerade relationen får ett tragiskt slut vilket leder honom in på nedåtgående spiral av hämnd, kärlek och svek… LIVE BY NIGHT är Affleck och författaren LeHanes andra samarbete efter prisade succéfilmen ”Gone baby gone”.

I rollerna:
Ben Affleck, Scott Eastwood, Elle Fanning, Zoe Saldana, Sienna Miller, Brendan Gleeson, Chris Cooper, Robert Glenister

Regi – Ben Affleck
Speltid – 2 tim 8 min
Genre – Drama, Crime
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Live By Night


split

Kevin (James McAvoy) har tjugotre personligheter, dokumenterade av hans betrodda psykolog, Dr. Fletcher (Betty Buckley). Men en ligger fortfarande begravd långt in i Kevins medvetande, i väntan på att en dag materialiseras och överta alla andra personligheter. Hans mörka tankar får honom att föra bort tre tonårsflickor, ledda av den driftiga och observanta Casey (Anya Taylor-Joy från The Witch). När väggarna mellan Kevins olika persona börjar knaka i fogarna inleds en kamp för överlevnad hos alla de som finns inom honom – en kamp som snart också innefattar de som finns runt honom.

I rollerna:
James McAvoy, Haley Lu Richardson, Anya Taylor-Joy

Regi – M. Night Shyamalan
Speltid – 1 tim 57 min
Genre – Thriller, Skräck
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Split


assassinscreed

Genom banbrytande teknik som låser upp Callum Lynchs (Michael Fassbender) genetiska minnen han får uppleva hans förfader Aguilars äventyr i 1400-talets Spanien. Callum upptäcker att han härstammar från ett mystiskt och hemligt sällskap, Assassinerna, och erhåller kunskap och förmågor för att ta sig an den grymma och kraftfulla Tempelherreorden i nutid.

I rollerna:
Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Michael Kenneth Williams

Regi – Justin Kurzel
Speltid – 1 tim 48 min
Genre – Äventyr
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Assassin’s Creedpassengers

På en resa genom yttre rymden, på väg mot ett nytt hem, vaknar två passagerare av misstag upp ur sin sömn 90 år innan de ska ha nått sin destination. Plötsligt måste Jim (Chris Pratt) och Aurora (Jennifer Lawrence) ställa in sig på att spendera resten av sina liv ombord på skeppet. Omgivna av all tänkbar lyx och bekvämligheter vänjer de sig ganska enkelt vid den tanken. Att de dessutom känner en stark attraktion för varandra gör inte livet jobbigare. Men snart inser de att skeppet de färdas på befinner sig i stor fara, och det blir upp till dem att rädda livet på sina 5000 nedfrusna medpassagerare.

SyntolkningStöd för syntolkning
Uppläst textStöd för uppläst text

I rollerna:
Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, Laurence Fishburne

Regi – Morten Tyldum
Speltid – 1 tim 56 min
Genre – Science Fiction
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Passengers


fifty-shades

När en sårad Christian Grey försöker att få Ana åter, ställer hon som motkrav att deras arrangemang ska se annorlunda ut den här gången. Just som de två sakteligen börjat hitta tillbaks till varandra dyker ett par tveksamma figurer från Christians förflutna upp, fullt inställda på att sabotera deras planer på en gemensam framtid.

I rollerna:
Dakota Johnson, Jamie Dornan, Rita OraTyler Hoechlin, Kim Basinger, Marcia Gay Harden, Luke Grimes

Regi – James Foley
Speltid – 2 tim 5 min
Genre – Drama, Romantik
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Fifty Shades Darker
Premiärdatum – 2017-02-10


rogue-one

En grupp rebeller slår sig samman för ett livsfarligt uppdrag: att stjäla ritningarna till Dödssjärnan så att det finns nytt hopp för galaxen.

I rollerna:
Felicity Jones, Mads Mikkelsen, Ben Mendelsohn, Alan Tudyk, Donnie Yen, Forest Whitaker, Diego Luna, Riz Ahmed

Regi – Gareth Edwards
Speltid – 2 tim 14 min
Genre – Action, Science Fiction, Fantasy
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Rogue One: A Star Wars Story


101-aringen

HUNDRAETTÅRINGEN SOM SMET FRÅN NOTAN OCH FÖRSVANN handlar om hundraettåringen Allan Karlsson och hans vänner som nu är rastlösa på Bali efter ett år i lyx. Men när Allan bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA. I uppföljaren till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann bjuder Hundraettåringen in till ett nytt, fantastiskt kapitel om hans osannolika liv.

I rollerna:
Robert Gustafsson, Iwar Wiklander

Regi – Felix Herngren, Måns Herngren
Speltid – 1 tim 48 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Hundraettåringen som smet från notan och försvannsing

Det animerade äventyret SING utspelar sig i en värld som vår egen, men där alla invånare är djur. En stilig Koala vid namn Buster Moon (röst av oscarbelönade Matthew McConaughey) chefar över en nedgången teater som sett bättre dagar. Men Buster är en evig optimist – ja, kanske till och med överoptimist, och har inga planer på att låta teatern gå i konkurs. Han satsar sina sista slantar på att återge sin teater sin forna glans genom att hålla en sångtävling mer storslaget än något annat världen sett. Några av de tävlande är en blues-mus (Seth MacFarlane), en tonårig elefant med scenskräck (Tori Kelley), en utarbetad grismor (Reese Witherspoon) och ett punkrockande piggsvin (Scarlett Johansson) som inget hellre vill än att slå igenom som soloartist.

I rollerna:
Regi – Garth Jennings
Speltid – 1 tim 48 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Sing