Bromölla | Telefon: 0456-25857

ben hur

Adelsmannen Ben-Hur blir falskt anklagad för mordförsök på den romerske ståthållaren och sedan sviken av sin bäste vän, som dömer honom till ett liv som galärslav. Efter år av umbäranden blir Ben-Hur fri och ger sig av för att utkräva hämnd.

I rollerna:
Jack Huston (Judah Ben-Hur), Toby Kebbell (Messala), Sophia Black D’Elia, Rodrigo Santoro, Nazanin Boniadi, Ayelet Zurer, Morgan Freeman (Ilderim)

Regi – Timur Bekmambetov
Speltid – 2 tim 3 min
Genre – Drama, Äventyr
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Ben Hur


absolutelyfabulous

De hysteriska favoriterna Edina och Patsy är tillbaka och precis som i TV-serien får vi följa dem i deras glamourösa liv med shopping, sena utekvällar och drinkar. När de får skulden för en stor incident vid en release-fest blir de indragna i en mediestorm utan dess like och jagade av paparazzis. Räddningen blir den Franska Rivieran, dit de flyr för att leva sitt lyxliv i fred- för alltid!

I rollerna:
Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Sawalha, Jane Horrocks, June Whitfield

Regi – Mandie Fletcher
Speltid – 1 tim 31 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Absolutely Fabulous


Dont breathe

En grupp vänner bryter sig in hos en rik synskadad äldre man. De trodde det var den perfekta stöten. De hade fel.

I rollerna:
Dylan Minnette, Daniel Zovatto, Jane May Graves, Jane Levy, Stephen Lang, Sergej Onopko

Regi – Fede Alvarez
Speltid – 1 tim 28 min
Genre – Thriller, Skräck
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Don’t Breathe


florence foster

Historien om Florence Foster Jenkins, en rik arvtagerska i New York, som drömmer om att bli en stor operasångerska – trots sin totala avsaknad av musikalitet och sångförmåga. Den amerikanska ”sopranen” kunde bekosta sin sångkarriär och grammofoninspelningar tack vare sitt arv. Hennes sista konsert framfördes på New Yorks ledande scen – Carnegie Hall, drygt en månad före hennes död 1944.

I rollerna:
Meryl Streep, Rebecca Ferguson, Hugh Grant, Simon Helberg, John Kavanagh

Regi – Stephen Frears
Speltid – 1 tim 50 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Florence Foster Jenkinshitta doris

Det har gått ungefär ett år sedan Nemos äventyr och glömska Doris lever ett härligt liv vid revet tillsammans med Nemo och Marvin. Plötsligt en dag minns att hon att hon har en familj, som kanske letar efter henne. Tillsammans beger sig trion av på ett äventyr över havet mot Kalifornien och det berömda Marinlivsinstitutet med dess stora akvarium. För att hitta sina föräldrar tar Doris hjälp av akvariets spektakulära innevånare.

I rollerna:
Regi – Angus Maclane, Andrew Stanton
Speltid – 1 tim 37 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Finding Dory


badmoms_70x100.indd

Liksom många andra mammor tar Amy hand om alla utom sig själv. Hennes liv är perfekt: ett lyckligt äktenskap, högpresterande barn, ett vackert hem och till på köpet 365 perfekta hårdagar om året. Hon bakar till skolan och sitter med i alla kommittéer – allt medan hon gör karriär. Och det hon gör verkar så lätt. Men strax under ytan är Amy på bristningsgränsen – överarbetad, överpresterande och utmattad av alla krav. Varför arbeta så hårt för så lite uppskattning? Vad skulle hända om hon gjorde det hon ville för en gångs skull? Utled på allt, får Amy kontakt med två andra mammor i samma situation. Tillsammans bestämmer de sig för att lämna sina inrutade liv för att leva livet, något som inte ses av blida ögon av klicken av perfekta mammor…

Åldersgräns – 7 år
Speltid – 1 tim 41 min

I rollerna: Mila Kunis, Christina Applegate, Kristen Bell
Manus & regi: Jon Lucas, Scott Moore, manusförfattarna till ”Baksmällan”


wardogs

Baserad på en sann historia följer WAR DOGS två vänner i tjugoårsåldern som bor i Miami. Under det första Irak-kriget upptäcker de regeringens initiativ som tillåter småskaliga företag att buda på militära kontrakt. De börjar smått men får snart in mer och mer pengar som de kan leva lyxliv på. Men vännerna tar sig vatten över huvudet då de skriver på en deal värd 300 miljoner dollar för att distribuera vapen till afghanska militären. Dealen sätter dem i trubbel med väldigt skumma människor, inte minst skapar de sig ovänner inom den Amerikanska regeringen.

I rollerna:
Jonah Hill, Miles Teller, Ana de Armas

Regi – Todd Phillips
Speltid – 1 tim 54 min
Genre – Action, Komedi
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – War Dogs


suicidesquad

It feels good to be bad… Samla ett gäng fängslade superskurkar och förse dem med de kraftfullaste vapnen regeringen kan uppbringa. Skicka sedan iväg dem på uppdrag att besegra en fiende som sägs vara oövervinnlig. Underrättelseofficeren Amanda Waller har bestämt att enda lösningen är en grupp av omaka och förkastliga individer utan något att förlora är det enda som gäller. Gruppen inser dock snart att de inte blivit utvalda för att lyckas utan för att få skulden när de misslyckas. Ska Suicide Squad bestämma sig för att dö när de försöker lösa uppgiften eller är det var man för sig som gäller?

I rollerna:
Will Smith, Joel Kinnaman, Margot Robbie, Scott Eastwood, Jared Leto, Ben Affleck, Cara Delevingne

Regi – David Ayer
Speltid – 2 tim 2 min
Genre – Action
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Suicide Squad