Bromölla | Telefon: 0456-25857

lucy

Den här gången regisserar Besson Scarlett Johansson i LUCY, en actionthriller som följer en kvinna som av misstag dras in mörka affärer. När Lucy tas tillfånga förbyts hon snart till en hänsynslös krigare med nämast övernaturliga krafter – och ger sig ut efter hämnd på de som tillfångatagit henne.

I rollerna:
Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi, Analeigh Tipton
Regi – Luc Besson
Speltid – 89 min
Genre – Action, Science Fiction
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Lucy


hercules_70x100.indd

För ettusenfyrahundra år sedan vandrade en plågad själ på jorden, en varelse som varken var människa eller gud. Herkules var Zeus mäktige son, men släktskapet bidrog enbart till att göra hela hans liv till en ständig pina. Efter att ha utfört tolv stordåd och därefter ha förlorat sin familj, vänder han gudarna ryggen för att hitta sin enda tröst i blodiga slag. Under årens lopp finner han sex bundsförvanter och de knyts samman av sin förkärlek för krig och död. Dessa män och kvinnor funderar aldrig på varför de slåss eller mot vem, det enda de bryr sig om är vad de tjänar på det hela.

I rollerna:
Dwayne Johnson, John Hurt, Ian McShane, Joseph Fiennes, Rebecca Ferguson, Rufus Sewell, Ingrid Bolsø, Irina Shayk, Joe Anderson, Aksel Hennie, Tobias Santelmann, Reece Ritchie, Isaac Andrews
Regi – Brett Ratner
Speltid – 98 min
Genre – Action, Äventyr
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Hercules: The Thracian Wars


expendables3

Barney (Stallone), Christmas (Statham) och resten av teamet möter Conrad Stonebanks (Gibson), som för många år sedan var med och grundade The Expendables med Barney. Stonebanks blev därefter en hänsynslös vapenhandlare som Barney var tvungen att döda, det gick dock inte som han tänkt sig. Stonebanks, som lurade döden, gör nu allt för att avsluta The Expendables. Barney beslutar att han bekämpa gammalt blod med nytt och tar in en ny era av Expendables-medlemmar som är yngre, snabbare och experter på ny teknik. Det senaste uppdraget blir en hård sammandrabbning av klassisk old-school-stil kontra högteknologi i Expendables mest personliga strid hittills.

I rollerna:
Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Antonio Banderas, Wesley Snipes, Mel Gibson, Dolph Lundgren, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Kelsey Grammer, Randy Couture, Terry Crews, Kellan Lutz, Victor Ortiz, Robert Davi, Ronda Rousey, Glen Powell
Regi – Patrick Hughes
Speltid – 127 min
Genre – Action, Thriller, Äventyr
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – The Expendables 3


ninjaturtles

Staden behöver hjältar. Mörkret har lagt sig över staden. Shredder och hans onda Fotklan har kopplat ett järngrepp kring polisen och politikerna. Framtiden ser mörk ut tills fyra utstötta bröder reser sig från kloakerna och upptäcker sitt öde som Teenage Mutant Ninja Turtles. Tillsammans med den orädda reportern April O´Neil (Megan Fox) och hennes konstant skämtande fotograf Vern Fenwick (Will Arnett) måste Turtles rädda staden från Shredders djävulska planer. Baserad på Teenage Mutant Ninja Turtles-figurerna som skapades av PETER LAIRD och KEVIN EASTMAN.

I rollerna:
Megan Fox, Will Arnett, William Fichtner, Whoopi Goldberg
Regi – Jonathan Liebesman
Speltid – 90 min
Genre – Action, Komedi, Äventyr
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Teenage Mutant Ninja Turtlespettsonfindus

Pettson bor i ett litet rött hus och tillbringar dagarna med att hugga ved, uppfinna saker och ting, fiska och mata sina kycklingar. Egentligen har han allt han behöver. Men ibland kan Pettson ändå känna sig lite ensam. Därför blir lyckan stor när hans snälla granne Beda hälsar på med en present – en liten katt, som får namnet Findus. Ännu roligare blir det när Findus börjar tala och en stor vänskap tar sin början. Samtidigt har grannen Gustavsson problem med sin tupp, som bara gal och gal. För att rädda tuppen från att hamna i grytan, rycker Beda ut och ber Pettson ta hand om den, vilket han gladeligen gör. I hönshuset blir det stor uppståndelse och alla är glada över nytillskottet på gården. Alla utom Findus, som är rädd att förlora sin bäste och ende vän. Nu är goda råd dyra, vad ska han hitta på för att Pettson inte ska glömma bort honom?

Regi – Ali Samadi Ahadi
Speltid – 86 min
Genre – Familjefilm
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Pettson & Findus – Roligheter


guardians

”Guardians of the Galaxy” heter nästa episka äventyr från Marvel Studios. Filmen introducerar oss till en helt ny sida av Marvels universum. Skådespelarensemblen består av Chris Pratt som Peter Quill aka Star-Lord, Zoe Saldana som Gamora, Dave Bautista som Drax the Destroyer, Lee Pace som Ronan the Accuser, Benicio del Toro som The Collector, John C. Reilly som Rhomann Dey och Glenn Close som Nova Prime. Regisseras av James Gunn.

I rollerna:
Bradley Cooper, Vin Diesel, Zoe Saldana, Chris Pratt, Benicio Del Toro, Glenn Close, Karen Gillan
Regi – James Gunn
Speltid – 121 min
Genre – Action, Science Fiction, Äventyr
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Guardians of the Galaxy


apornasplanet

I nya storfilmen APORNAS PLANET: UPPGÖRELSEN leder nu Caesar en växande grupp genetiskt utvecklade apor som hotas av de få människor som överlevt ett dödligt virusutbrott. Trots deras försök att leva sida vid sida så bryter ett krig ut som ska komma att avgöra vilken ras som regerar på Jorden?

I rollerna:
Gary Oldman, Keri Russell, Judy Greer, Jason Clarke, Kodi Smit-McPhee, Andy Serkis
Regi – Matt Reeves
Speltid – 130 min
Genre – Action, Science Fiction
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Dawn of the Planet of the Apes 2D
Premiärdatum – 2014-07-18


draktranaren

Hicke och Tandlöse är tillbaka i den andra spännande delen i trilogin om DRAKTRÄNAREN. De två är nu oskiljaktiga, och medan de andra i gänget utmanar varandra i den nya sporten draklopp, ger de sig ut på flygturer för att upptäcka nya världar istället. Under ett av sina äventyr hittar de en hemlig isgrotta där det bor hundratals vilda drakar och en mystisk drakryttare. De två vännerna befinner sig plötsligt mitt i en strid för att bevara freden. De inser att bara tillsammans är de starka nog att förändra framtiden för både människor och drakar…

I rollerna:
Engelska röster: Kit Harington, Jonah Hill, Cate Blanchett, Kristen Wiig, Gerard Butler, Jay Baruchel, Djimon Hounsou m.fl.
Regi – Dean DeBlois
Speltid – 105 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – How to train your dragon 2, 3D