Bromölla | Telefon: 0456-25857

Varför föddes Elsa med magiska krafter? Svaret hotar hennes kungarike. Tillsammans med Anna, Kristoffer, Olof och Sven ger hon sig ut på en farlig men häpnadsväckande resa. I Frost var Elsa rädd för att hennes krafter var för mycket för världen. I Frost 2 får hon hoppas att de är tillräckliga.

I rollerna:
Kristen Bell, Idina Menzel och Josh Gad lånar återigen ut sina röster i originalversionen

Regi – Chris Buck och Jennifer Lee
Speltid – 1 tim 43 min
Genre – Familjefilm, Animerad familjefilm
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Frozen 2


Chadwick Boseman blev ett namn för den stora biopubliken när han tog på sig rollen som Black Panther i Marvel-filmerna. I denna actionthriller spelar han en förorättad New York-snut som får en chans till upprättelse när han kastas in i jakten efter en polismördare. Han upptäcker snart att hans kollegor har kopplingar till ett brottssyndikat, och vet inte längre vem han kan lita på. Samtidigt kapas kommunikationen till och från Manhattan via öns samtliga 21 broar. I övriga roller ses J.K. Simmons, Sienna Miller och Taylor Kitsch. Regissören Brian Kirk har tidigare gjort avsnitt till en rad kända tv-serier, band dem Game of Thrones, Dexter och The Tudors. Joe och Anthony Russo som producerade Avengers: Infinity War finns bland producenterna bakom 21 Bridges.

I rollerna:
Chadwick Boseman, Taylor Kitsch, Sienna Miller, J.K. Simmons

Regi – Brian Kirk
Speltid – 1 tim 39 min
Genre – Action, Thriller
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – 21 Bridges


The Irishman är Martin Scorseses episka, verklighetsbaserade historia om en torpeds erfarenheter
av organiserad brottslighet i USA efter andra världskriget. Robert De Niro spelar krigsveteranen och yrkesmördaren Frank
”The Irishman” Sheeran, som samarbetade med några av förra seklets mest ökända personligheter. Filmen kretsar kring ett av de mest berömda olösta fallen i USA:s historia –
hur fackföreningsledaren Jimmy Hoffa (gestaltad av Al Pacino) mystiskt försvann. I denna svindlande resa genom den organiserade brottslighetens dolda korridorer upplever vi maffians alla mekanismer, rivaliteter och kopplingar till storpolitiken.
I rollerna:
Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel, Kathrine Narducci, Anna Paquin, Ray Romano m fl

Regi – Martin Scorsese
Speltid – 3 tim 30 min
Genre – Drama
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – The Irishman


Föräldrar väntar hela livet på att deras barn ska säga ”Tack!” och barnen väntar i sin tur på ett ”förlåt!”. Denna omöjliga ekvation är utgångspunkten i komedin RING MAMMA!. Niki har precis fyllt 35 år och måste helt plötsligt ta tag i alla livsval och relationer som hon duckat för.

I rollerna:
Sanna Sundqvist, Nina Gunke, Alexander Karim, Evin Ahmad, Jonatan Rodriguez, Eric Ericson, Aleksa Lundberg, Cissi Forss, Björn Gustafsson, Viktor Frisk och Anna Mannheimer.

Regi – Lisa Aschan
Speltid – 1 tim 42 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Ring Mamma!Kate ränner runt i London och tar en massa dåliga beslut till ljudet av bjällrorna på hennes skor – ytterligare en irriterande följd av hennes jobb som tomtens medhjälpare i en året runt-öppen julaffär. När Tom dyker upp i Kates liv verkar han för bra för att vara sann och han genomskådar många av hennes känslomässiga barriärer. Fast London, under julen, förvandlas till världens mest underbara stad, verkar ingenting fungera för de här två. Men ibland måste du bara låta saker hända och lyssna på ditt hjärta … och hysa lite hopp.

I rollerna:
Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh, Emma Thompson

Regi – Paul Feig
Speltid – 1 tim 43 min
Genre – Romantisk komedi
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Last Christmas


Oscarbelönade Matt Damon och Christian Bale spelar huvudrollerna i den otroliga men sanna historien om bildesignern Carroll Shelby (Damon) och föraren Ken Miles (Bale) som tillsammans bygger en revolutionerande racerbil för att utmana Ferrari under 24-timmarsloppet i Le Mans 1966.

I rollerna:
Christian Bale, Matt Damon, Caitriona Balfe, Jon Bernthal, Tracy Letts, Noah Jupe

Regi – James Mangold
Speltid – 2 tim 33 min
Genre – Drama, Action
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Ford v Ferrari


En ung sjuksköterska laddar ner en app som säger sig kunna förutspå exakt när en människa kommer att dö. Hon får veta att hon bara har tre dagar kvar att leva. Mystiska saker börjar hända och en mycket obehaglig figur flåsar henne i nacken. I en febril kamp mot klockan måste hon försöka hitta ett sätt att lura döden – innan det är för sent.

I rollerna:
Charlie McDermott, Anne Winters, Elizabeth Lail

Regi – Justin Dec
Speltid – 1 tim 30 min
Genre – Thriller, Skräck
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Countdown


Världsstjärnan Simon kommer hem till Sverige för att fira jul. I det lilla samhället han växte upp arrangerar hans bror Anders den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, är inte helt nöjd med detta. Simon däremot tar lätt på det hela, tills gamla minnen väcks till liv och han konfronteras med begravda familjehemligheter.

I rollerna:
Peter Jöback, Johannes Bah Kuhnke, Suzanne Reuter, Jennie Silfverhjelm, Loa Falkman, Anja Lundqvist, Rennie Mirro

Regi – Ella Lemhagen
Speltid – 1 tim 54 min
Genre – Drama
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Jag kommer hem igen till jul25 juli 2018 avslutade Depeche Mode sin Global Spirit Tour, efter 130 konserter som besöktes av tre miljoner fans. Finalkonserten var på Berlins berömda utomhusscen Waldbühne. Denna nya dokumentära konsertfilm väver samman konsertbilder med personporträtt av sex hängivna fans.

Den visuellt anslående filmen är regisserad av prisbelönte fotograf- och regilegenden Anton Corbijn (Control, The American), som haft ett långt konstnärligt samarbete med Depeche Mode och regisserat många av deras klassiska rockvideos, som Strangelove, Personal Jesus och Enjoy the Silence.

Förutom själva konserten följer Corbijn här sex livslånga Depeche-fans som kommer från världens alla hörn för att uppleva sina idoler i Berlin. Vi får följa fansen från deras hemstäder, och hur de djupt påverkats av Depeche Mode.

Det brittiska synthpopbandet Depeche Mode startade 1980 och har sålt över 100 miljoner album. Bandet består sedan 1995 av David Gahan, Martin L. Gore och Andrew Fletcher.

Regi – Anton Corbijn
Speltid – 1 tim 35 min
Genre – Dokumentär, Musik
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Depeche Mode: Spirits in the Forest
Visas tors 21/11 kl 20.15


Det sista kapitlet av den episka Skywalker-sagan som spänner över generationer

I rollerna:
Daisy Ridley, Domhnall Gleeson, Joonas Suotamo, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega

Regi – J.J. Abrams
Speltid – 2 tim 35 min
Genre – Science Fiction
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Star Wars: Rise of Skywalker
Premiärdatum – 2019-12-18


När tonåringen Yi stöter på en ung yeti på taket av sin lägenhetsbyggnad i Shanghai, ger hon och hennes busiga vänner Jin och Peng honom namnet Everest och inleder en episk resa för att återförena den magiska varelsen med sin familj på jordens högsta punkt. Men trion måste hela tiden ligga ett steg före Burnish, en rik man som vill fånga en yeti, och zoologen Dr. Zara, för att hjälpa Everest att ta sig hem.

I rollerna:
Svenska röster: Yi: Dominique Pålsson Wiklund, Jin: Melker Duberg, Peng: Frank Dorsin, Doktor Zara: Hanna Dorsin, Burnish: Jacob Nordenson, Mo Mo: Annica Smedius, Yis mamma: Emma Molin

Regi – Jill Culton, Todd Wilderman
Speltid – 1 tim 32 min
Genre – Animerad film, Animerad familjefilm, Äventyr
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Abominable


Anna Vnuk regisserar den tokhyllade och fantasifulla musikalversionen av Tage Danielssons och Per Åhlins älskade julklassiker. Finurliga nyskrivna sångtexter av Henrik Dorsin, som också är uppsättningens mycket aktive berättare på scen, samt musik av Carl Bagge.

Per Åhlin är föreställningens produktionsdesigner.

I rollerna:
Henrik Dorsin, Peter Dalle, Anton Lundqvist, Vanna Rosenberg, Katrin Sundberg, Andreas Rothlin Svensson

Regi – Anna Vnuk
Speltid – 1 tim 54 min
Genre – Musikal
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton
Visas söndag 1/12 kl 15.30WESTERN STARS är den storslagna filmversionen av Bruce Springsteens globalt framgångsrika album med samma namn. Springsteens mångåriga medarbetare Thom Zimny har regisserat filmen tillsammans med Springsteen själv, vilket gör detta till ”Bossens” regidebut. Filmen WESTERN STARS erbjuder fans över världen en möjlighet att se och höra Bruce Springsteen framföra albumets samtliga 13 låtar, uppbackad av ett band och en orkester, under det katedrallika taket i Springsteens nästan 100 år gamla lada i Colts Neck, New Jersey.

WESTERN STARS är skrivet och framfört av Bruce Springsteen med Patti Scialfa som speciell gäst.

Speltid – 1 tim 23 min
Genre – Music
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Western Stars
Visas onsdag 4/12 kl 18.30