Bromölla | Telefon: 0456-25857

divergent

DIVERGENT är en spännande thriller i en dystopisk framtid, där människor delas in i olika grupper baserat på deras personligheter. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken grupp de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice Prior står valet mellan att stanna kvar med sin familj eller att vara den hon innerst inne är. Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Beatrice försöka avgöra vilka som är hennes verkliga vänner. Vågar hon lita på sin karismatiska, men mycket hemlige instruktör Four? Hon bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.

I rollerna:
Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Jai Courtney, Zoë Kravitz, Ansel Elgort, Maggie Q
Regi – Neil Burger
Speltid – 139 min
Genre – Drama, Action
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Divergent
Premiärdatum – 2014-04-30


Brickmansions

Fast and Furious-stjärnan Paul Walkers sista film, den actionspäckade Brick Mansions, där han spelar mot skaparen av parkour, David Belle. I ett dystopiskt Detroit huserar övergivna tegelbyggnader från bättre tider tungt kriminella gäng. Polisen är oförmögen att kontrollera den rådande kriminaliteten och har därför byggt upp en enorm mur runt området för att skydda resten av staden. I Brick Mansions styr den mäktige och hänsynslöse gangsterkungen Tremaine (RZA). För den rättstänkande och tuffe undercover-snuten Damien (Paul Walker) är varje dag en ständig kamp mot korruption och våld. För Lino (David Belle) är varje dag en utmaning för att kunna leva ett ärligt liv. Deras vägar hade aldrig korsats om inte Tremaine kidnappat Linos tjej och nu hotar att spränga hela området i luften. Tillsammans måste de stoppa honom, men vad Damien och Lino inte vet är att det finns personer i deras närhet som gärna ser att Tremaine lyckas genomföra sitt hot. Vi ser Paul Walker som snuten Damien i den amerikanska versionen av den franska fullträffen Banlieue 13/District 13. Skaparen av parkour, David Belle, spelar ex-fången Lino i en innovativ film med otroliga parkourstunts.

I rollerna:
Paul Walker, David Belle, RZA
Regi – Camille Delamarre
Speltid – 93 min
Genre – Action
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Brick Mansions
Premiärdatum – 2014-04-30


pompeii

När vulkanen Vesuvius får sitt utbrott ger sig Milo, en gladiator, iväg för att rädda kvinnan han älskar innan allt är dränkt i lava.

I rollerna:
Kit Harington, Carrie-Anne Moss, Emily Browning, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jessica Lucas, Jared Harris, Kiefer Sutherland
Regi – Paul W. S. Anderson
Speltid – 105 min
Genre – Drama, Action, Äventyr
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Pompeii 3D
Premiärdatum – 2014-04-25


Noah_70x100_3d.indd

Oscarbelönade Russel Crowe spelar Noak, en man utsedd av Gud att utföra en otrolig uppgift innan en förödande flodvåg förstör världen.

I rollerna:
Russel Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson, Logan Lerman, Anthony Hopkins, Dakota Goyo
Regi – Darren Aromofskt
Speltid – 138 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Noahotherwoman

Komedin THE OTHER WOMAN är årets tjejgängsfilm med Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton och danske Nicolaj Coster-Waldau i huvudrollerna. Carly (Cameron) upptäcker att hennes nya pojkvän Mark inte är att lita på när hon råkar stöta ihop med hans fru (!), Kate (Leslie). Carly och Kate tröstar och peppar varandra och upptäcker dessutom att Mark är otrogen med en tredje kvinna, Amber. De tre kvinnorna blir en otippad tjejtrio som bestämmer sig för att hämnas ordentligt…

I rollerna:
Nikolaj Costau Waldau, Cameron Diaz, Kate Upton, Leslie Mann, Taylor Kinney, Madison McKinley, Don Johnson
Regi – Nick Cassavetes
Speltid – 109 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – The Other Woman
Premiärdatum – 2014-04-24


Rio2

I RIO 2 är det en riktig djungel där ute för Blu, Jewel och deras tre småttingar när de beger sig från den magiska staden Rio de Janeiro långt in i Amazonas för att träffa hela tjocka släkten. Pappa Blu, som känner sig helt vilse, måste nu möta sina mest fruktade motståndare… sin svärfar och elaka Nigel som är ute efter hämnd.

I rollerna:

Regi – Carlos Saldanha
Speltid – 101 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – 7 år


spiderman

Spindelmannens viktigaste strid har alltid varit med honom själv: kampen mellan den vardaglige Peter Parker och det extraordinära ansvar som vilar på Spindelmannens axlar. Men i The Amazing Spider-Man 2 ställs Peter Parker mot en konflikt mycket större än sin egen.

I rollerna:
Andrew Garfield, Jamie Foxx, Emma Stone, Sally Field, Paul Giamatti, Denis Leary, Martin Sheen
Regi – Marc Webb
Speltid – 142 min
Genre – Action
Åldersgräns – 11 år