Bromölla | Telefon: 0456-25857

De förbannade åren, som skildrar andra världskrigets grepp om en dansk familj under de första ockupationsåren 1940-43, är en succé på danska biografer. Anders Refns film har hittills setts av nästan 400 000 personer i hemlandet. Karl Skov driver en framgångsrik elektronikfabrik, och när nazisterna ockuperar Danmark i april 1940 lever han och hustrun Eva ett behagligt överklassliv i Köpenhamn tillsammans med barnen Michael, Aksel, Knud, Valdemar och Helene. När ockupationen är ett faktum får Karl kämpa för att kunna upprätthålla produktionen på sin fabrik, och börjar motvilligt producera för den tyska marknaden. Samarbetet skapar snart motstridigheter i familjen, och snart väljer alla sina egna vägar. Michael ansluter sig till tyskvänliga Frikorps Danmark, medan Aksel går med i den danska motståndsrörelsen. De sorglösa jazzfansen Knud och Valdemar fortsätter att roa sig, samtidigt som dottern Helene förälskar sig i en tysk ubåtsofficer.

I rollerna:
Jesper Christensen, Bodil Jørgensen, Mads Reuther, Sara Viktoria Bjerregaard, Lue Dittmann Støvelbæk, Sylvester Byder, Gustav Dyekjær Giese, Pernille Højmark, Cyron Melville, Claes Malmberg m fl

Regi – Anders Refn
Speltid – 2 tim 33 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – De forbandede år
Premiärdatum – 2020-05-29


En solbränd vampyr. En manipulerande drottning. En brutal aparmé. Och världens yngsta pirat på jakt efter sin bror. Kapten Sabeltand har tillräckligt att tampas med när han ska hitta en magisk diamant som kan uppfylla alla önskningar.

Speltid – Ej klart
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Kaptein Sabeltann og den magiska diamant
Premiärdatum – 2020-06-05


Christopher Nolans TENET är en episk action film som tar sitt avstamp i den internationella spionvärlden.

Nolan har skrivit och regisserat filmen och har använt sig av en mix av IMAX och 70mm för att ge historien liv på bioduken. TENET har spelats in på plats i sju länder världen över
I rollerna: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine och Kenneth Branagh.
Regi – Christopher Nolan
Speltid – Ej klart
Genre – Ej angivet
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Tenet
Premiärdatum – 2020-07-17 (Prel)


När Kinas kejsare skickar ut en order att en man från varje familj måste tjänstgöra i den kejserliga armén för att bekämpa ett anfall som hotar Kina, tar Hua Mulan, den äldsta dottern till en stor krigare, sin åldrande fars plats. Utklädd till man under namnet Hua Jun blir hon prövad till det yttersta. Det är en episk resa som kommer förvandla Mulan till en av de största kinesiska krigarna någonsin och ge henne en hel nations respekt… och en fars stolthet. I Mulan ser vi en mängd hyllade internationella skådespelare bl a Yifei Liu som Mulan; Donnie Yen som Commander Tung; Jason Scott Lee som Böri Khan; Yoson An som Cheng Honghui; med Gong Li som Xianniang och Jet Li som Kejsaren. Baserad på berättelsen “Balladen om Mulan”. I regi av Niki Caro.

Speltid – 1 tim 55 min
Genre – Drama, äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Mulan
Premiärdatum – 2020-07-22 (Prel)Vi snabbspolar till 1980-talet när Wonder Woman ställs inför två helt nya fiender: Max Lord och The Cheetah. Med regissören Patty Jenkins vid rodret och Gal Gadot i huvudrollen är WONDER WOMAN 1984 Warner Bros. Pictures uppföljare till DC-superhjältens första film ”Wonder Woman” från 2017, som slog flera rekord och drog in hela 822 miljoner dollar på biografer över hela världen.

I rollerna:
Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal

Regi – Patty Jenkins
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Wonder Woman 1984
Premiärdatum – 2020-08-14 (Prel)


Efter de dödliga händelserna i hemmet, måste nu familjen Abbott möta farorna i omvärlden när de fortsätter sin kamp för överlevnad i tysthet. När de blir tvingade att våga sig ut i det okända inser de snabbt att varelserna som reagerar på ljud inte är de enda hot som lurar bortom sandstigen.

I rollerna:
Emily Blunt, Cillian Murphy, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Djimon Hounsou, John Krasinski

Regi – John Krasinski
Speltid – 1 tim 37 min
Genre – Thriller, Skräck
Åldersgräns – Ej angivet
Originaltitel – A Quiet Place Part II
Premiärdatum – 2020-09-04 (Prel)