Bromölla | Telefon: 0456-25857

shapeofwater

Från den mästerlige berättaren Guillermo del Toro (Pan’s Labyrint) kommer THE SHAPE OF WATER – en annorlunda saga som utspelar sig under kalla kriget i USA. Filmen handlar om den ensamma Elisa (Sally Hawkins) som jobbar på ett statligt laboratorium. En dag upptäcker hon och hennes kollega Zelda (Octavia Spencer) ett hemligstämplat experiment och hennes liv förändras drastiskt?

I rollerna:
Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins

Regi – Guillermo del Toro
Speltid – 123 min
Genre – Drama, Fantasy, Romantik
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – The Shape of Water
Premiärdatum – 2018-02-14


Pelle kanin

Animerade filmen om Beatrix Potters klassiska berättelse om den upproriska kaninen Pelle som försöker smyga sig in i bondens grönsaksodling.

I rollerna:
Regi – Will Gluck
Speltid – 1 tim 33 min
Genre – Familjefilm, Animerad familjefilm
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Peter Rabbit
Premiärdatum – 2018-02-21


everyday

Every day är baserad på David Levithans kritikerrosade New York Times bästsäljare med samma namn. Den berättar historien om Rhiannon, en 16 årig tjej som blir förälskad i en udda och spännande figur som kallar sig ”A”. För A är livet minst sagt annorlunda. Hen vaknar varje morgon upp i en ny kropp, i ett nytt liv. Hen vet inte varför, bara att det är så. Och A anpassar sig ända tills hen möter Rhannon och blir förälskad. Tillsammans kämpar de varje dag för att hitta varanda utan att veta var eller i vem A ska dyka upp. Ju mer förälskade de blir, dessto svårae blir det att älska någon som föändras var 24:e timme. Tillsammans måste de till slut fatta det svåraste beslutet av dem alla.

I rollerna:
Angourie Rice, Owen Teague, Sean Jones, Justice Smith, Maria Bello, Colin Ford

Regi – Michael Sucsy
Speltid – 1 tim 37 min
Genre – Drama, Science Fiction, Romantik
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Every Day
Premiärdatum – 2018-02-23


denofthieves

I Los Angeles, världens huvudstad för bankrån, är de enda som är tuffare än brottslingarna en specialdivision poliser som leds av Big Nick. När han får höra att den legendariske rånaren Merrimen planerar sin största stöt någonsin, pressar han den svagaste länken i Merrimens liga till att bli polisinformatör. För att ligga steget före polisen utför ligan en serie rån i sin förberedelse inför det omöjliga: att råna Federal Reserve Bank.

I rollerna:
Gerald Butler, 50 Cent, Jordan Bridges, Evan Jones, Pablo Schreiber, O’Shea Jackson Jr., Sonya Balmores, Maurice Compte

Regi – Christian Gudecast
Speltid – 2 tim 20 min
Genre – Action, Thriller
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Den of Thieves
Premiärdatum – 2018-02-23tårtgeneralen

Året är 1984 och tv-programmet Rekord-Magazinet utser Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig Hasse P – nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad – för att motbevisa ”Stockholmsjävlarna” genom att bygga världens längsta smörgåstårta. Det blir upptakten till en serie befängda händelser. Men den här dråpliga berättelsen som är hämtad ur verkligheten, handlar också om allt det som sjuder under ytan i vilken liten svensk stad som helst. Framförallt handlar det om en man, hans smörgåstårta och om ett annat slags livsverk.

I rollerna:
Mikael Persbrandt, Helena Bergström, Tomas von Brömssen

Regi – Filip Hammar och Fredrik Wikingsson
Speltid – Ej klart
Genre – Drama, Komedi
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Tårtgeneralen
Premiärdatum – 2018-03-07


12 strong

12 STRONG utspelar sig under de svåra dagarna efter 9/11 när en amerikanskt special force trupp – ”Gröna baskrarna” – lett av kapten Mitch Nelson (Hemsworth), utses till att vara den första amerikanska truppen som skickas till Afghanistan på ett extremt farligt uppdrag. På plats i de otillgängliga bergen måste de övertyga den norra alliansens krigsherre, general Dostum (Negahban), att gå ihop med dem för att bekämpa den gemensamma motståndaren: talibanerna och deras al Qaida-allierade. Förutom att övervinna ömsesidig misstro och en stor kulturell skillnad måste amerikanerna, som är vana vid toppmodern krigföring, anta de afghanska kavalleriets primitiva taktik. Och trots de obekväma förhållandena står de nya allierade inför en överväldigande svårighet: underlägsna till antal och vapen och en hänsynslös fiende som inte tar fångar.

I rollerna:
Chris Hemsworth, Michael Shannon, Trevante Rhodes, Elsa Pataky, Michael Peña

Regi – Nicolai Fuglsig
Speltid – 2 tim 10 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – 12 Strong
Premiärdatum – 2018-03-09


tomb raider

Lara Croft (Alicia Vikander) en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål. Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö som tros ligga någonstans utanför Japans kust. Beväpnad med ett skarpt sinne, en övertygad tro och sin hårdnackade envishet måste Lara pressa sig själv bortom alla mänskliga gränser. Överlever hon detta riskfyllda äventyr kan hon lösa gåtan kring sin fars död och förtjäna namnet Tomb Raider.

I rollerna:
Alicia Vikander, Walton Goggins, Hannah John-Kamen, Dominic West, Daniel Wu

Regi – Roar Uthaug
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Tomb Raider
Premiärdatum – 2018-03-16


pacific rim

Uppföljaren till PACIFIC RIM från 2013.

I rollerna:
John Boyega, Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny, Rinko Kikuchi, Burn Gorman, Adria Arjona and Charlie Day

Regi – Steven S. DeKnight
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Science Fiction
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Pacific Rim Upricing
Premiärdatum – 2018-03-23earlyman_70x100_SE.indd

Skaparna bakom Fåret Shaun, Wallace & Gromit, och Flykten från hönsgården är tillbaka med ett nytt animerat äventyr. I en tid när dinosaurier och förhistoriska varelser strövar omkring på jorden möter vi Dug, en modig grottman som tillsammans med sin vän Hognob förenar sin stam mot en mäktig fiende och hans bronsålderby för att rädda deras hem.

I rollerna:
Regi – Nick Park
Speltid – 1 tim 29 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Early Man
Premiärdatum – 2018-03-23


ready player one

Från trefaldigt Oscarbelönade Steven Spielberg kommer det fullspäckade actionäventyret Ready Player One baserad på bästsäljande boken med samma namn. Året är 2045 och världen befinner sig på randen till kaotisk kollaps. Människor har sökt trygghet i en virtuell verklighet – universumet OASIS som har skapats av den briljante och excentriske James Halliday (Oscarbelönade Mark Rylance). När Halliday dör, testamenterar han sin enorma förmögenhet till den som hittar den digitala ledtråd han gömt någonstans i det gigantiska OASIS. Det blir en tävling som engagerar en hel värld. När den unga hjälten Wade Watts (spelad av Tye Sheridan) bestämmer sig för att delta i tävlingen kastas han in i en fartfylld och svindlande skattjakt genom ett fantastiskt universum fyllt av mysterier och faror.

I rollerna:
T.J. Miller, Ben Mendelsohn, Olivia Cooke, Simon Pegg, Hannah John-Kamen, Tye Sheridan, Mark Rylance

Regi – Steven Spielberg
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Science Fiction, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Ready Player One
Premiärdatum – 2018-03-28


avengers

The Avengers och deras allierade superhjältar riskerar allt i ett försök att besegra den mäktige Thanos innan hans förödande attacker har förstört hela universum. Den största konfrontationen genom tiderna väntar.

I rollerna:
Chris Hemsworth, Chris Evans, Robert Downey Jr, Chris Pratt, Zoe Saldana, Brie Larson, Vin diesel, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch m.fl.

Regi – Anthony Russo, Joe Russo
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Avengers: Infinity War- Part I
Premiärdatum – 2018-04-25


jurassicworldfallenkingdom_70x100.indd

Det är dags att återvända till dinosauriernas värld, med all magi, alla äventyr och den spänning som hör en av filmhistoriens mest populära och framgångsrika filmserier till. I JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM får vi återse bekanta karaktärer och bekanta dinosaurier, men även helt nya arter – den ena mer imponerande och skräckinjagande än den andra. Välkommen tillbaka till Jurassic World!

I rollerna:
Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, BD Wong, Jeff Goldblum

Regi – J.A. Bayona
Speltid – Ej klart
Genre – Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Jurassic World: Fallen Kingdom
Premiärdatum – 2018-06-08