Bromölla | Telefon: 0456-25857

25 juli 2018 avslutade Depeche Mode sin Global Spirit Tour, efter 130 konserter som besöktes av tre miljoner fans. Finalkonserten var på Berlins berömda utomhusscen Waldbühne. Denna nya dokumentära konsertfilm väver samman konsertbilder med personporträtt av sex hängivna fans.

Den visuellt anslående filmen är regisserad av prisbelönte fotograf- och regilegenden Anton Corbijn (Control, The American), som haft ett långt konstnärligt samarbete med Depeche Mode och regisserat många av deras klassiska rockvideos, som Strangelove, Personal Jesus och Enjoy the Silence.

Förutom själva konserten följer Corbijn här sex livslånga Depeche-fans som kommer från världens alla hörn för att uppleva sina idoler i Berlin. Vi får följa fansen från deras hemstäder, och hur de djupt påverkats av Depeche Mode.

Det brittiska synthpopbandet Depeche Mode startade 1980 och har sålt över 100 miljoner album. Bandet består sedan 1995 av David Gahan, Martin L. Gore och Andrew Fletcher.

Regi – Anton Corbijn
Speltid – 1 tim 35 min
Genre – Dokumentär, Musik
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Depeche Mode: Spirits in the Forest
Visas tors 21/11 kl 20.15


Chadwick Boseman blev ett namn för den stora biopubliken när han tog på sig rollen som Black Panther i Marvel-filmerna. I denna actionthriller spelar han en förorättad New York-snut som får en chans till upprättelse när han kastas in i jakten efter en polismördare. Han upptäcker snart att hans kollegor har kopplingar till ett brottssyndikat, och vet inte längre vem han kan lita på. Samtidigt kapas kommunikationen till och från Manhattan via öns samtliga 21 broar. I övriga roller ses J.K. Simmons, Sienna Miller och Taylor Kitsch. Regissören Brian Kirk har tidigare gjort avsnitt till en rad kända tv-serier, band dem Game of Thrones, Dexter och The Tudors. Joe och Anthony Russo som producerade Avengers: Infinity War finns bland producenterna bakom 21 Bridges.

I rollerna:
Chadwick Boseman, Taylor Kitsch, Sienna Miller, J.K. Simmons

Regi – Brian Kirk
Speltid – 1 tim 39 min
Genre – Action, Thriller
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – 21 Bridges
Premiärdatum – 2019-11-22


Föräldrar väntar hela livet på att deras barn ska säga ”Tack!” och barnen väntar i sin tur på ett ”förlåt!”. Denna omöjliga ekvation är utgångspunkten i komedin RING MAMMA!. Niki har precis fyllt 35 år och måste helt plötsligt ta tag i alla livsval och relationer som hon duckat för.

I rollerna:
Sanna Sundqvist, Nina Gunke, Alexander Karim, Evin Ahmad, Jonatan Rodriguez, Eric Ericson, Aleksa Lundberg, Cissi Forss, Björn Gustafsson, Viktor Frisk och Anna Mannheimer.

Regi – Lisa Aschan
Speltid – 1 tim 42 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Ring Mamma!
Premiärdatum – 2019-11-22


The Irishman är Martin Scorseses episka, verklighetsbaserade historia om en torpeds erfarenheter
av organiserad brottslighet i USA efter andra världskriget. Robert De Niro spelar krigsveteranen och yrkesmördaren Frank
”The Irishman” Sheeran, som samarbetade med några av förra seklets mest ökända personligheter. Filmen kretsar kring ett av de mest berömda olösta fallen i USA:s historia –
hur fackföreningsledaren Jimmy Hoffa (gestaltad av Al Pacino) mystiskt försvann. I denna svindlande resa genom den organiserade brottslighetens dolda korridorer upplever vi maffians alla mekanismer, rivaliteter och kopplingar till storpolitiken.
I rollerna:
Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel, Kathrine Narducci, Anna Paquin, Ray Romano m fl

Regi – Martin Scorsese
Speltid – 3 tim 30 min
Genre – Drama
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – The Irishman
Premiärdatum – 2019-11-22Anna Vnuk regisserar den tokhyllade och fantasifulla musikalversionen av Tage Danielssons och Per Åhlins älskade julklassiker. Finurliga nyskrivna sångtexter av Henrik Dorsin, som också är uppsättningens mycket aktive berättare på scen, samt musik av Carl Bagge.

Per Åhlin är föreställningens produktionsdesigner.

I rollerna:
Henrik Dorsin, Peter Dalle, Anton Lundqvist, Vanna Rosenberg, Katrin Sundberg, Andreas Rothlin Svensson

Regi – Anna Vnuk
Speltid – 1 tim 54 min
Genre – Musikal
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton
Visas söndag 1/12 kl 15.30


En föreståndare för ett barnhem i Kolkata reser till New York för att ett möte med en välgörare. Ett möte som får oanade konsekvenser.

I rollerna:
Michelle Williams, Julianne Moore, Billy Crudup, Will Chase

Regi – Bart Freundlich
Speltid – 1 tim 50 min
Genre – Drama
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – After the wedding
Premiärdatum – 2019-11-29


När den berömda kriminalförfattaren Harlan Thrombey (Christopher Plummer) hittas död på sin egendom strax efter sin 85-årsdag, landar på något mystiskt sätt uppgiften att utreda mordet hos den nyfikne och lättsamme detektiven Benoit Blanc (Daniel Craig). Med såväl Harlans dysfunktionella familj som hans hängivna personal på listan över misstänkta, tvingas Blanc slingra sig genom ett nät av lögner och villospår för att avslöja sanningen om Harlans allt för tidiga död.

I rollerna:
Chris Evans, Ana de Armas, Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Toni Colette, Lakeith Stanfield, Christopher Plummer, Katherine Langford, Don Johnson

Regi – Rian Johnson
Speltid – 2 tim 10 min
Genre – Drama, Komedi, Crime
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Knives Out
Premiärdatum – 2019-11-29


WESTERN STARS är den storslagna filmversionen av Bruce Springsteens globalt framgångsrika album med samma namn. Springsteens mångåriga medarbetare Thom Zimny har regisserat filmen tillsammans med Springsteen själv, vilket gör detta till ”Bossens” regidebut. Filmen WESTERN STARS erbjuder fans över världen en möjlighet att se och höra Bruce Springsteen framföra albumets samtliga 13 låtar, uppbackad av ett band och en orkester, under det katedrallika taket i Springsteens nästan 100 år gamla lada i Colts Neck, New Jersey.

WESTERN STARS är skrivet och framfört av Bruce Springsteen med Patti Scialfa som speciell gäst.

Speltid – 1 tim 23 min
Genre – Music
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Western Stars
Visas onsdag 4/12 kl 18.30Gänget är tillbaka i JUMANJI: THE NEXT LEVEL, men spelet har ändrats. När de återvänder till spelet för att rädda en från gänget upptäcker dem att inget är som dom förväntar sig. Dom kommer att behöva ge sig i kast med nya okända delar som torra öknar och snöiga berg, för att fly världens farligaste spel.

I rollerna:
Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan, Madison Iseman

Regi – Jake Kasdan
Speltid – Ej klart
Genre – Komedi, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Jumanji: The Next Level
Premiärdatum – 2019-12-06


Hawthorne College har börjat lugna ner sig inför semestern. Men en efter en dödas kvinnliga studenter på campus av en okänd stalker. Mördaren är dock på väg att upptäcka att den här generationen unga kvinnor inte är villiga att bli olyckliga offer eftersom de kämpar med allt de har till slutet.

I rollerna:
Imogen Poots, Aleyse Shannon, Brittany O’Grady, Lily Donoghue, Caleb Eberhardt

Regi – Sophia Takal
Speltid – Ej klart
Genre – Skräck
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Black Christmas
Premiärdatum – 2019-12-13


Det sista kapitlet av den episka Skywalker-sagan som spänner över generationer

I rollerna:
Daisy Ridley, Domhnall Gleeson, Joonas Suotamo, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega

Regi – J.J. Abrams
Speltid – 2 tim 35 min
Genre – Science Fiction
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Star Wars: Rise of Skywalker
Premiärdatum – 2019-12-18


Sunes klass ska åka på hemlig klassresa. Sune och Sophie ser verkligen fram emot att åka tillsammans, när Sune plötsligt inser att klassresan är samma helg som morfars bröllop. Panik! Ska han välja klassresan tillsammans med stora kärleken Sophie, eller ska han välja sin bästa vän morfar? Samtidigt har Rudolf problem med bruden. Vill morfars nya fru bara åt hans pengar? Och Karin träffar en kärlek från förr som är allt som Rudolf inte är. Välkommen tillbaka till familjen Andersson!

I rollerna:
Elis Gerdt, Sissela Benn, Fredrik Hallgren, Thomas von Brömssen, Tea Stjärne, Baxter Renman

Regi – Jon Holmberg
Speltid – Ej klart
Genre – Ej angivet
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Sune – Best Man
Premiärdatum – 2019-12-20Varför föddes Elsa med magiska krafter? Svaret hotar hennes kungarike. Tillsammans med Anna, Kristoffer, Olof och Sven ger hon sig ut på en farlig men häpnadsväckande resa. I Frost var Elsa rädd för att hennes krafter var för mycket för världen. I Frost 2 får hon hoppas att de är tillräckliga.

I rollerna:
Kristen Bell, Idina Menzel och Josh Gad lånar återigen ut sina röster i originalversionen

Regi – Chris Buck och Jennifer Lee
Speltid – 1 tim 43 min
Genre – Familjefilm, Animerad familjefilm
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Frozen 2
Premiärdatum – 2019-12-25


35-åriga Isabella är en driven affärskvinna inom Stockholms finansvärld. När hon åker hem till sin barndoms småstad för att fira sin pappas sextioårsdag känner hon sig som en vinnare, den enda av det gamla skolgänget som det gått riktigt bra för. Isabellas självförtroende kommer av sig när hon inser att Simon, hennes stora tonårsförälskelse, ska gifta sig med Isabellas barndomskompis Molly och att hon inte ens är bjuden på bröllopet. Isabella är van vid att få som hon vill och det stör henne att se Simon lycklig tillsammans med någon annan. En del av Isabellas hjärta kommer alltid att slå för Simon.

I rollerna:
Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Johan Rheborg, Christian Hillborg, Johan Ulveson, Per Andersson, Marie Richardson

Regi – Edward af Sillén
Speltid – 1 tim 46 min
Genre – Komedi, Romantisk komedi, Musikal, Romantik
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – En del av mitt hjärta
Premiärdatum – 2019-12-25


Producenten Sam Raimi ger oss en skruvad ny version av en skräckfilmsklassiker. THE GRUDGE är regisserad av Nicolas Pesce och i huvudrollerna ser vi Andrea Riseborough, Damian Bichir, John Cho, Betty Glipin och Lin Shaye och Jacki Weaver. Nicolas Pesce har skrivit manuset, baserat på en historia av samme Nicolas Pesce och Jeff Buhler. THE GRUDGE bygger på filmen ”Ju-On: The Grudge” av Takashi Shimizu. THE GRUDGE har producerats av Nathan Kahane, Wein Westerman, Brady Fujukawa, Andrew Pfeffer, Roy Lee, Doug Davidson, John Powers Middleton och Schuyler Weiss.

I rollerna:
Betty Gilpin, Andrea Riseborough, Lin Shaye, John Cho

Regi – Nicolas Pesce
Speltid – 1 tim 35 min
Genre – Skräck
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – The Grudge
Premiärdatum – 2020-01-03


Regissören och manusförfattaren Taika Waititi (THOR: RAGNARÖK, HUNT FOR THE WILDERPEOPLE) tar med sig sin karaktäristiska humor i senaste filmen JOJO RABBIT, en andra världskriget-satir om en ensam tysk pojke vars världsbild vänds upp och ned när han upptäcker att hans mamma gömmer en ung judisk flicka på vinden. Med hjälp av sin idiotiska låtsasvän Adolf Hitler måste han nu konfrontera sina nazistiska fördomar.

I rollerna:
Taika Waititi, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Rebel Wilson, Alfie Allen, Thomasin McKenzie, Stephen Merchant, Roman Griffin Davis

Regi – Taika Waititi
Speltid – 1 tim 48 min
Genre – Drama, Komedi
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Jojo Rabbit
Premiärdatum – 2020-01-10