Bromölla | Telefon: 0456-25857

girls trip

GIRLS TRIP handlar om fyra barndomsvänner som reser till New Orleans för den årliga Essence-festivalen. Väl där återupptäcker de både gamla systerskap och sina vildare sidor. Det kommer att erbjudas nog med dans, dryck, stök och romans för att få hela stan att rodna.

I rollerna:
Regina Hall, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith, Tiffany Haddish

Regi – Malcolm D. Lee
Speltid – 2 tim 2 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Girls Trip
Premiärdatum – 2017-09-29


Nile hilton

Noredin (Fares Fares) är en korrupt kriminalpolis i centrala Kairo som satt i rutin att pressa lokala brottslingar på pengar. I ett rus av droger och alkohol håller han sig flytande i ett rättssystem som är på randen till kollaps. När en känd sångerska hittas död på The Nile Hilton Hotel hamnar utredningen på Noredins bord. Vad som från början verkar vara ett enkelt svartsjukedrama, visar sig vara mycket mer komplicerat än vad han kunnat föreställa sig. Spåren leder honom rakt in i den innersta kretsen runt presidenten och det enda vittnet är en ung flykting, Salwa, som jobbar svart på hotellet. Noredin börjar ifrågasätta sin egen moral allt eftersom han blir djupare och djupare indragen i en spiral av prostitution, utpressning, mord och dolda politiska agendor. Det blir uppenbart för honom att jakten på rättvisa är ett ensamt lopp där ingen går att lita på. Filmen är inspirerad av verkliga händelser i Kairo veckorna innan revolutionen i Egypten 2011.

I rollerna:
Fares Fares, Mari Malek, Hichem Yacoubi, Ger Duhany, Slimane Dazi

Regi – Tarik Saleh
Speltid – 1 tim 46 min
Genre – Politisk thriller
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – The Nile Hilton Incident
Premiärdatum – 2017-09-29


Ballerinen

Felicia är en föräldralös flicka med en passion i livet: att dansa! Tillsammans med kamraten Victor, som har planer på att bli en stor uppfinnare, kommer hon på en makalös plan för att fly från barnhemmet och ge sig ut på äventyr mot Paris – en stad fylld av ljus och med Eiffeltornet under uppbyggnad. Men för Felicia har äventyret bara börjat. Nu måste hon kämpa som aldrig förr för att visa att hon har vad som behövs för att bli prima ballerina på Operan i Paris. Ett helt underbart animerat äventyr för hela familjen, om att aldrig ge upp sina drömmar.

I rollerna:
Regi – Eric Summer, Eric Warin
Speltid – 1 tim 29 min
Genre – Familjefilm, Animerad familjefilm
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Leap!
Premiärdatum – 2017-09-29


bladerunner

Trettio år har gått sedan sist. En ny blade runner – Los Angeles-polisen K (Ryan Gosling) – avslöjar en sedan länge begravd hemlighet med potential att rasera det lilla som nu återstår av samhället. K:s avslöjande leder honom ut på en jakt efter Rick Deckard (Harrison Ford), en tidigare blade runner som varit försvunnit i tre decennier.

I rollerna:
Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas, Robin Wright, Mackenzie Davis, Jared Leto

Regi – Denis Villeneuve
Speltid – 2 tim 43 min
Genre – Action, Science Fiction
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Blade Runner 2049
Premiärdatum – 2017-10-05winnerbäck

Lars Winnerbäck är en av Sveriges största artister sedan 15 år. Samtidigt är han en av dem som vi vet minst om. Nu firar Winnerbäck 20 år som artist, trots att han knappt hunnit fylla 40. Denna dokumentär tar oss närmare honom än någonsin, samtidigt som den sammanfattar en musikaliskt osannolik karriär. Men mest av allt ger den en inblick i en extremt komplex människa som med alla sina svagheter och karaktärsdrag speglar en hel generations känslor. Vid sidan av Lars Winnerbäck återfinns i filmen Rolf Lassgård, Per Gessle och Melissa Horn. Regissör och producent är Øysten Karlsen, som står bakom succéer som ”Dag” och ”Lilyhammer”.

I rollerna:
Lars Winnerbäck, Rolf Lassgård, Per Gessle och Melissa Horn

Regi – Øysten Karlsen
Speltid – 1 tim 34 min
Genre – Dokumentär
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Winnerbäck – Ett slags liv
Premiärdatum – 2017-10-06


snömannen

En elitgrupp kriminalspanare, ledd av Harry Hole (Fassbender) undersöker ett fall där en person försvunnit under årets första snödag. Han misstänker att det är en seriemördare som återvänt. Med hjälp av sin briljanta rekryt (Ferguson) måste han knyta samman decenniegamla fall med ett brutalt aktuellt sådant om han ska hinna överlista sin ondskefulla motståndare innan snön kommer.

I rollerna:
Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Val Kilmer, Chloë Sevigny, Jamie Clayton, J.K. Simmons, Toby Jones

Regi – Tomas Alfredson
Speltid – 2 tim 5 min
Genre – Drama, Thriller
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – The Snowman
Premiärdatum – 2017-10-13


homeagain

Alice Kinney (Reese Witherspoon) är nyseparerad och beslutar sig för att flytta tillbaka till hemstaden Los Angeles med sina två döttrar. Under en blöt utekväll på sin 40-årsdag möter Alice tre unga aspirerande filmmakare i behov av bostad. Hon går med på att låta killarna bo i hennes gästhus tillfälligt, men hennes oväntade nya familj och nya romans får ett abrupt avbrott när hennes ex-make dyker upp.

I rollerna:
Reese Witherspoon, Michael Sheen, Lake Bell, Nat Wolff, Candice Bergen

Regi – Hallie Meyers-Shyer
Speltid – 1 tim 37 min
Genre – Romantisk komedi
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Home Again
Premiärdatum – 2017-10-13


MyLittlePony_annonser.indd

Äntligen kommer filmen med de omåttligt populära hästarna till biograferna! När en mörk kraft hotar Ponyville och Mane 6 tvingas ut på en resa till utkanten av Equestra för att rädda sitt älskade hem. Under resans gång träffar de på nya vänner och ställs mot farliga prövningar.

I rollerna:
Regi – Jayson Thiessen
Speltid – 1 tim 39 min
Genre – Familjefilm, Animerad familjefilm, Barnfilm
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – My little pony
Premiärdatum – 2017-10-20Geostorm

Jorden och alla dess invånare står inför ett stort hot i nya filmen GEOSTORM. Efter en rad oförutsägbara naturkatastrofer, kommer världens ledare fram till en plan att skapa ett satellitsystem som kan hålla klimatet i schack och människorna trygga. Men något går riktigt snett då nätverket som skulle skydda jorden istället attackerar den. Tiden är knapp innan en GEOSTORM sveper undan allt, och tar befolkningen med sig?

I rollerna:
Katheryn Winnick, Gerard Butler, Abbie Cornish

Regi – Dean Devlin
Speltid – 1 tim 49 min
Genre – Action, Thriller, Science Fiction
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Geostorm
Premiärdatum – 2017-10-20


Vilken jävla cirkus

Hugo (Gustav Lindh) har stått och stampat på samma ställe i livet sedan han förlorat sitt livs stora kärlek Agnes (Evin Ahmad). Med världen på sina axlar cyklar han en dag för fort och kör omkull. Hugo faller handlöst mot marken, svimmar av, och vaknar upp på det mest udda ställe – i en cirkusvagn! Den visar sig tillhöra den vänlige och tankspridde cirkusdirektören Casall (Tomas von Brömssen). En ny värld öppnar sig med otaliga karaktärer som lever ett liv långt bortom vardagen. En kock (Vanna Rosenberg) som inte kan laga mat, en clown (Johan Widerberg) som är mer arg än glad och? vackra, mystiska Anna (Molly Nutley). Vem är hon? Vad är det för hemlighet hon döljer? Långsamt öppnas dörren till ett nytt och annorlunda liv. Men vågar Hugo ta steget? VILKEN JÄVLA CIRKUS är en varm, känsloladdad och underhållande film där vardagslivet ställs på ända och karaktärerna tvingas kliva ur sina komfortzoner. En film i sann feelgood-anda om hopp och kärlek, att våga släppa taget och vinna allt.

I rollerna:
Gustav Lindh, Molly Nutley, Tomas von Brömssen, Aliette Opheim, Johan Widerberg, Evin Ahmad, Vanna Rosenberg, Trolle Rhodin, Marta Oldenburg, Agneta Ehrenswärd, Lukas Wojcik, Livia Millhagen, Reuben Sallmander, Charlie Gustafsson

Regi – Helena Bergström
Speltid – 2 tim 5 min
Genre – Drama, Komedi
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Vilken Jävla Cirkus
Premiärdatum – 2017-10-20


Thor Ragnarök

I Marvels Thor: Ragnarök hålls Thor fängslad på andra sidan Universum utan sin mäktiga hammare. Han för en kamp mot tiden för att ta sig tillbaka till Asgård för att stoppa Ragnarök – förstörelsen av hans hemvärld och slutet för hela den Asgårdska civilisationen. Thor ställs inför ett nytt hot, den mäktiga och hänsynslösa Hela. Men innan dess måsta han överleva en dödlig gladiatortävling där han tvingas kämpa mot sin forna bundsförvant och vän från Avengers – Hulken.

I rollerna:
Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Karl Urban, Idris Elba, Jeff Goldblum, och Tessa Thompson

Regi – Taika Waititi
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Thor: Ragnarok
Premiärdatum – 2017-10-27


flatliners_70x100.indd

I FLATLINERS genomför fem medicinstudenter ett vågat och riskfyllt experiment för att få en inblick i vad som finns på andra sidan döden. Genom att stoppa sina hjärtan i korta perioder ger de sig själva kontrollerade nära döden-upplevelser. I takt med att försöken blir allt mer riskfyllda tvingas deltagarna både konfrontera tidigare synder, och hantera de övernaturliga konsekvenser som uppstår när gränsen till den andra sidan överträds.

I rollerna:
Nina Dobrev, Ellen Page, James Norton, Kiersey Clemons, Diego Luna, Kiefer Sutherland, Charlotte McKinney

Regi – Niels Arden Oplev
Speltid – 1 tim 48 min
Genre – Ej angivet
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Flatliners
Premiärdatum – 2017-11-03