Bromölla | Telefon: 0456-25857

Regissören och manusförfattaren Greta Gerwig (”Lady Bird”) har gjort en UNGA KVINNOR baserat på den klassiska boken och andra texter av Louisa May Alcott. I Gerwigs version ser vi den älskade historien om systrarna March – fyra unga kvinnor fast beslutna att leva sina liv på sina egna villkor. En berättelse som är både tidlös och modern.

I rollerna:
Emma Stone, Meryl Streep, Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Emma Watson

Regi – Greta Gerwig
Speltid – 2 tim 15 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Little Women
Premiärdatum – 2020-01-24


Efter att ha förlorat sin fru sju år tidigare, håller sig den excentriska Dr. John Dolittle, den berömda läkaren och veterinären i drottning Victorias England, bakom de höga murarna på Dolittle Manor med endast sina exotiska djur som sällskap. Men när den unga drottningen blir allvarligt sjuk tvingas Dolittle motvilligt att bege sig ut på ett episkt äventyr till en mystisk ö på jakt efter ett botemedel. Under resan återfår han sitt mod när han möter gamla motståndare och upptäcker underbara varelser. Läkaren får sällskap av en ung, självutnämnd lärling och en märklig grupp av djur, inklusive en orolig gorilla, en entusiastisk men korkad anka, en cynisk struts, en lättsam isbjörn och en envis papegoja som fungerar som Dolittles mest pålitliga rådgivare.

I rollerna:
Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, Jessie Buckley, Harry Collett, Rami Malek, Octavia Spencer, Kumail Nanjiani, John Cena, Marion Cotillard, Tom Holland, Selena Gomez, Ralph Fiennes, Emma Thompson

Regi – Stephen Gaghan
Speltid – 1 tim 41 min
Genre – Komedi, Familjefilm, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Dolittle
Premiärdatum – 2020-01-24


Superspionen Lance Sterling (Will Smith) och vetenskapsmannen Walter Beckett (Tom Holland) är varandras raka motsatser. Lance är charmig och smidig. Walter är? det inte. Men vad Walter saknar i sociala färdigheter väger han upp med smarta uppfinningar som Lance använder under sina episka uppdrag. En oväntad vändning gör dock att Walter och Lance tvingas förlita sig på varandra på ett helt nytt sätt. Om det udda paret inte kan lära sig samarbeta är hela världen i fara.

I rollerna:
Will Smith, Tom Holland

Regi – Nick Bruno, Troy Quane
Speltid – 1 tim 42 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Spies in Disguise
Premiärdatum – 2020-01-31


Mitt i de hektiska striderna under första världskriget får två unga brittiska soldater – Schofield (spelad av George MacKay) och Blake (spelad av Dean-Charles Chapman) – ett till synes omöjligt uppdrag. Under hård tidspress måste de korsa fiendens territorium och leverera ett meddelande som kommer att stoppa ett tyskt dödligt bakhåll på hundratals brittiska soldater – där Blakes bror är en av dem.

I rollerna:
George MacKay, Dean-Charles Chapman, Richard Madden, Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Mark Strong

Regi – Sam Mendes
Speltid – 1 tim 50 min
Genre – Drama, Krigsfilm
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – 1917
Premiärdatum – 2020-01-31CATWALK är en varm feelgoodfilm som börjar med att Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson får ett brev av Emma Örtlund där hon ber honom om hjälp att uppfylla sitt livs dröm om att bli fotomodell. Pär berörs av hennes önskan av att få ta plats i modevärlden och antar utmaningen. Tillsammans med skådespelare från Glada Hudik-teatern börjar de en spännande och omtumlande resa för att förverkliga hennes önskan om att stå i rampljuset.

I rollerna:
Regi – Johan Skog
Speltid – 1 tim 35 min
Genre – Dokumentär
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Catwalk – Från Glada Hudik till New York
Premiärdatum – 2020-01-31


Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott! Snart ska ett nytt kassaskåp fullt med pengar transporteras med tåget. Det finns många misstänkta och de börjar komma något på spåren. Saken är bara den att Ferdinand har rymt från fängelset och är försvunnen.

I rollerna:
Nils Kendle, Polly Stjärne, Tomas Norström, Tomas von Brömssen, Alexej Manvelov, Anna Bjelkerud, Lia Boysen, Ulla Skoog, David Wiberg, Peter Viitanen med flera.

Regi – Moa Gammel
Speltid – Ej klart
Genre – Familjefilm, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – LasseMajas Detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet
Premiärdatum – 2020-02-07


Har du hört den om polisen, sångfågeln, psykopaten och maffiaprinsessan? BIRDS OF PREY (AND THE FANTABULOUS EMANCIPATION OF ONE HARLEY QUINN) är en skruvad skröna berättad av Harley själv, som bara Harley kan berätta den. När Gothams mest ökänt narcissistiska skurk, Roman Sionis, och hans nitiska högra hand Zsasz ställer in siktet på en ung tjej vid namn Cass så vänds hela stan upp och ner i jakten. Harleys, Huntress, Black Canarys och Montoyas vägar strålar samman och den osannolika kvartetten har inget annat val än att samarbeta för att sänka Roman.

I rollerna:
Margot Robbie, Ewan McGregor, Mary Elizabeth Winstead

Regi – Cathy Yan
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Äventyr, Crime
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn
Premiärdatum – 2020-02-07


Jane Austens älskade komedi om att hitta sin jämlike och att förtjäna ett lyckligt slut återskapas i denna nya, läckra filmatisering av EMMA. Emma Woodhouse är en snygg, smart och rik – men rastlös – alfakvinna som saknar rivaler i sin hemstad där det inte händer så mycket. I denna sprakande satir om sociala klasser och det jobbiga med att växa upp, måste Emma navigera mellan missmatchade dejter och romantiska felsteg för att hitta kärleken? som varit där hela tiden.

I rollerna:
Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy, Mia Goth, Miranda Hart, Josh O?Connor, Callum Turner, Rupert Graves, Gemma Whelan, Amber Anderson, Tanya Reynolds, Connor Swindells m fl.

Regi – Autumn de Wilde
Speltid – Ej klart
Genre – Drama, Komedi, Romantik
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Emma
Premiärdatum – 2020-02-14SONIC THE HEDGEHOG är en live-action äventyrskomedi baserad på de klassiska och älskade videospelen från Sega som fokuserar på den berömda, kaxiga ljusblå igelkotten. Filmen följer Sonics äventyr när han försöker hantera det märkliga livet på jorden tillsammans med sin nyfunna, mänskliga bästa vän Tom Wachowski. Sonic och Tom samarbetar för att försöka stoppa den skurkaktiga Dr Robotnik från att fånga Sonic och använda sina enorma krafter för att ta över världen.

I rollerna:
James Marsden, Jim Carrey

Regi – Jeff Fowler
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Komedi, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Sonic the Hedgehog
Premiärdatum – 2020-02-19


Disney/Pixar tar dig med till en fantasivärld fylld med alver där vi möter två tonårsbröder som ger sig ut på ett extraordinärt äventyr – de vill undersöka om det fortfarande finns magi i världen.

I rollerna:
Originalröster: Chris Pratt, Tom Holland, Julia Louis-Dreyfus och Octavia Spencer. Regi: Dan Scanlon.

Regi – Dan Scanlon
Speltid – Ej klart
Genre – Komedi, Animerad film, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Onward
Premiärdatum – 2020-03-06


När Kinas kejsare skickar ut en order att en man från varje familj måste tjänstgöra i den kejserliga armén för att bekämpa ett anfall som hotar Kina, tar Hua Mulan, den äldsta dottern till en stor krigare, sin åldrande fars plats. Utklädd till man under namnet Hua Jun blir hon prövad till det yttersta. Det är en episk resa som kommer förvandla Mulan till en av de största kinesiska krigarna någonsin och ge henne en hel nations respekt… och en fars stolthet.

I rollerna:
Yifei Liu som Mulan; Donnie Yen som Commander Tung; Jason Scott Lee som Böri Khan; Yoson An som Cheng Honghui; med Gong Li som Xianniang och Jet Li som Kejsaren

Regi – Niki Caro.
Speltid – Ej klart
Genre – Drama, Action, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Mulan (Live Action)
Premiärdatum – 2020-03-25


I No Time To Die har Bond lämnat sin tjänst och njuter av ett lugnt liv på Jamaica. Det blir dock kortvarigt när hans gamla vän Felix Leiter från CIA dyker upp och ber om hjälp. Uppdraget att rädda en kidnappad forskare visar sig bli mer förrädiskt än väntat.

I rollerna:
Daniel Craig, Ana de Armas, Léa Seydoux, Rami Malek, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, David Dencik

Regi – Cary Joji Fukunaga
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Thriller, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – No Time To Die
Premiärdatum – 2020-04-03