Bromölla | Telefon: 0456-25857

Ett animerat äventyr med den besynnerliga familjen Addams. Familjen består av pappa Gomez och hans fru Morticia, onkel Fester, farmor och barnen Pugsley och Wednesday, husets butler Lurch samt den vandrande handen Thing.

I rollerna:
Regi – Greg Tiernan, Conrad Vernon
Speltid – 1 tim 27 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – The Addams Family
Premiärdatum – 2019-10-25


Linda Hamilton och Arnold Schwarzenegger återvänder i sina ikoniska roller i TERMINATOR: DARK FATE. Filmen är regisserad av Tim Miller (”Deadpool”) och producerad av James Cameron och David Ellison. I övriga roller ser vi bland andra Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna och Diego Boneta.

I rollerna:
Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabirel Luna, Diego Boneta

Regi – Tim Miller
Speltid – 2 tim 10 min
Genre – Action
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Terminator: Dark Fate
Premiärdatum – 2019-10-25


När tonåringen Yi stöter på en ung yeti på taket av sin lägenhetsbyggnad i Shanghai, ger hon och hennes busiga vänner Jin och Peng honom namnet Everest och inleder en episk resa för att återförena den magiska varelsen med sin familj på jordens högsta punkt. Men trion måste hela tiden ligga ett steg före Burnish, en rik man som vill fånga en yeti, och zoologen Dr. Zara, för att hjälpa Everest att ta sig hem.

I rollerna:
Svenska röster: Yi: Dominique Pålsson Wiklund, Jin: Melker Duberg, Peng: Frank Dorsin, Doktor Zara: Hanna Dorsin, Burnish: Jacob Nordenson, Mo Mo: Annica Smedius, Yis mamma: Emma Molin

Regi – Jill Culton, Todd Wilderman
Speltid – 1 tim 32 min
Genre – Animerad film, Animerad familjefilm, Äventyr
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Abominable
Premiärdatum – 2019-10-25


40 år har gått sedan Danny Torrances mardrömsvistelse på Overlook Hotel i THE SHINING. Sedan dess har Danny kämpat med att bli fri från de demoner han mötte på hotellet. I uppföljaren DOCTOR SLEEP tvingas Danny Torrance mot sin vilja att återvända – nu som vuxen.

I rollerna:
Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran, Jacob Tremblay, Cliff Curtis, Bruce Greenwood

Regi – Mike Flanagan
Speltid – Ej klart
Genre – Skräck
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Doctor Sleep
Premiärdatum – 2019-11-01Världsstjärnan Simon kommer hem till Sverige för att fira jul. I det lilla samhället han växte upp arrangerar hans bror Anders den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, är inte helt nöjd med detta. Simon däremot tar lätt på det hela, tills gamla minnen väcks till liv och han konfronteras med begravda familjehemligheter.

I rollerna:
Peter Jöback, Johannes Bah Kuhnke, Suzanne Reuter, Jennie Silfverhjelm, Loa Falkman, Anja Lundqvist, Rennie Mirro

Regi – Ella Lemhagen
Speltid – Ej klart
Genre – Drama
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Jag kommer hem igen till jul
Premiärdatum – 2019-11-08


Rex är en nöjd corgi, han lever ett liv i lyx i sitt hem på Buckingham Palace. Trots stenhård konkurrens från de tre andra hundarna på slottet har han vunnit drottningens hjärta. Men hans självsäkra stil kan vara irriterande och under en middag med USA:s president råkar han orsaka en ytterst olämplig diplomatisk situation som får honom att skämmas. När en av de andra hundarna avslöjar att det var Rex fel, så hamnar han på Londons gator och möter stadens alla faror. Men hur kan han lösa problemet och få komma tillbaka till sitt älskade hem? Med hjälp av kärlek från nya vänner så finner han styrkan att kämpa och se farorna i vitögat?

I rollerna:
Regi – Vincent Kesteloot, Ben Stassen
Speltid – 1 tim 25 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – The Queen´s Corgi
Premiärdatum – 2019-11-08


Kate ränner runt i London och tar en massa dåliga beslut till ljudet av bjällrorna på hennes skor – ytterligare en irriterande följd av hennes jobb som tomtens medhjälpare i en året runt-öppen julaffär. När Tom dyker upp i Kates liv verkar han för bra för att vara sann och han genomskådar många av hennes känslomässiga barriärer. Fast London, under julen, förvandlas till världens mest underbara stad, verkar ingenting fungera för de här två. Men ibland måste du bara låta saker hända och lyssna på ditt hjärta … och hysa lite hopp.

I rollerna:
Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh, Emma Thompson

Regi – Paul Feig
Speltid – 1 tim 43 min
Genre – Romantisk komedi
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Last Christmas
Premiärdatum – 2019-11-15


25 juli 2018 avslutade Depeche Mode sin Global Spirit Tour, efter 130 konserter som besöktes av tre miljoner fans. Finalkonserten var på Berlins berömda utomhusscen Waldbühne. Denna nya dokumentära konsertfilm väver samman konsertbilder med personporträtt av sex hängivna fans.

Den visuellt anslående filmen är regisserad av prisbelönte fotograf- och regilegenden Anton Corbijn (Control, The American), som haft ett långt konstnärligt samarbete med Depeche Mode och regisserat många av deras klassiska rockvideos, som Strangelove, Personal Jesus och Enjoy the Silence.

Förutom själva konserten följer Corbijn här sex livslånga Depeche-fans som kommer från världens alla hörn för att uppleva sina idoler i Berlin. Vi får följa fansen från deras hemstäder, och hur de djupt påverkats av Depeche Mode.

Det brittiska synthpopbandet Depeche Mode startade 1980 och har sålt över 100 miljoner album. Bandet består sedan 1995 av David Gahan, Martin L. Gore och Andrew Fletcher.

Regi – Anton Corbijn
Speltid – 95 min
Genre – Dokumentär
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Depeche Mode: Spirits in the Forest
Premiärdatum – 2019-11-21En föreståndare för ett barnhem i Kolkata reser till New York för att ett möte med en välgörare. Ett möte som får oanade konsekvenser.

I rollerna:
Michelle Williams, Julianne Moore, Billy Crudup, Will Chase

Regi – Bart Freundlich
Speltid – 1 tim 50 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – After the wedding
Premiärdatum – 2019-11-29


När den berömda kriminalförfattaren Harlan Thrombey (Christopher Plummer) hittas död på sin egendom strax efter sin 85-årsdag, landar på något mystiskt sätt uppgiften att utreda mordet hos den nyfikne och lättsamme detektiven Benoit Blanc (Daniel Craig). Med såväl Harlans dysfunktionella familj som hans hängivna personal på listan över misstänkta, tvingas Blanc slingra sig genom ett nät av lögner och villospår för att avslöja sanningen om Harlans allt för tidiga död.

I rollerna:
Chris Evans, Ana de Armas, Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Toni Colette, Lakeith Stanfield, Christopher Plummer, Katherine Langford, Don Johnson

Regi – Rian Johnson
Speltid – 2 tim 10 min
Genre – Drama, Komedi, Crime
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Knives Out
Premiärdatum – 2019-11-29


Gänget är tillbaka i JUMANJI: THE NEXT LEVEL, men spelet har ändrats. När de återvänder till spelet för att rädda en från gänget upptäcker dem att inget är som dom förväntar sig. Dom kommer att behöva ge sig i kast med nya okända delar som torra öknar och snöiga berg, för att fly världens farligaste spel.

I rollerna:
Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan, Madison Iseman

Regi – Jake Kasdan
Speltid – Ej klart
Genre – Komedi, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Jumanji: The Next Level
Premiärdatum – 2019-12-06


Det sista kapitlet av den episka Skywalker-sagan som spänner över generationer

I rollerna:
Daisy Ridley, Domhnall Gleeson, Joonas Suotamo, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega

Regi – J.J. Abrams
Speltid – Ej klart
Genre – Science Fiction
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Star Wars: Rise of Skywalker
Premiärdatum – 2019-12-18