Bromölla | Telefon: 0456-25857

Glass

Från Unbreakable ser vi återigen Bruce Willis i rollen som David Dunne och Samuel L. Jackson som Elija Price, även känd under sin pseudonymen Mr Glass. James McAvoy återvänder från Split och repriserar sin roll som Kevin Wendell Crump och alla de olika personligheter som finns inom honom. Även Anya Taylor-Joy, som spelade Casey Cooke, den enda fången som överlevde mötet med The Beast, återkommer i sin roll. Glass tar vid där Split slutade och Dunn jagar nu Crumbs övernaturliga alter ego The Beast i en allt intensivare jakt. I skuggorna väntar Price, som sitter inne med avgörande hemligheter rörande de bägge männen.

I rollerna:
Bruce Willis, Sarah Paulson, James McAvoy, Samuel L. Jackson, Anya Taylor-Joy

Regi – M. Night Shyamalan
Speltid – 2 tim 9 min
Genre – Thriller
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Glass
Premiärdatum – 2019-01-18


mule

Earl Stone (Clint Eastwood), en fattig och ensam man i 80-årsåldern, blir erbjuden ett jobb som chaufför. Det låter enkelt, men vad Earl inte vet är att han precis har tagit jobbet som knarkkurir åt den mexikanska kartellen. Han gör det bra – så bra att han får större leveranser och blir tilldelad en handler. Han är dock inte den enda som håller koll på Earl då han också hamnat på den hårdföre DEA-agenten Colin Bates (Bradley Cooper) radar. Även om pengar inte längre är ett problem så börjar så småningom hans tidigare misstag göra sig påminda, och det är osäkert om han hinner ställa allt tillrätta innan polisen eller kartellens torpeder hinner ikapp honom.

I rollerna:
Clint Eastwood, Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Michael Peña, Dianne Wiest, Andy Garcia

Regi – Clint Eastwood
Speltid – 1 tim 57 min
Genre – Drama, Crime
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – The Mule
Premiärdatum – 2019-01-25


brittmarivarhar

När Britt-Marie lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden. Hon hamnar i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie tar över som tränare för byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva.

I rollerna:
Pernilla August, Peter Haber, Olle Sarri, Anders Mossling, Malin Levanon, Vera Vitali, Mahmut Suvakci, Lance Ncube

Regi – Tuva Novotny
Speltid – Ej klart
Genre – Drama, Komedi
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Britt-Marie Var Här
Premiärdatum – 2019-01-25


BTS2

Den efterlängtade konserten med världens största K-popband BTS visas på biografer i hela Sverige. Endast den 26 januari. En exklusiv visning på bio av den mest eftertraktade konserten under 2018. Inspelad på Olympiska Stadion i Seoul under BTS världsturné Love Yourself. Detta evenemang kommer att sammanföra fans över hela världen för att fira de sju medlemmarna i världens absolut största pojkband och globala fenomen: BTS. BTS (en förkortning av Bangtan Sonyeondan eller ”Beyond The Scene”) är ett sydkoreanskt boy band som fångat miljoner fans hjärtan över hela världen. Medlemmarna i BTS är RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V och Jung Kook. BTS är kända för sin autentiska, egenproducerade musik. Genom sina starkt engagerade framträdanden och hur de interagerar med sina fans har BTS blivit ett globalt fenomen sedan debuten i juni 2013. De har mobiliserat miljontals fans över hela världen (kallade ARMY), haft listettor i hela världen, sålt ut världsturnéer och har vunnit prestigefyllda Billboard Music Awards.

I rollerna:
RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V, Jung Kook

Regi – Big Hit Entertainment
Speltid – 1 tim 54 min
Genre – Konsert
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – BTS World Tour Love Yourself in Seoul
Premiärdatum – 2019-01-26 (visas endast denna dag)Schindler

Det är 25 år sedan Steven Spielbergs mästerverk SCHINDLER’S LIST hade biopremiär. Universal Pictures har nu tillsammans med Steven Spielberg gjort en digital restaurering av filmen från originalnegativet, i 4K-upplösning med en helt ny ljudbild, som släpps på bio inför Förintelsens minnesdag. Filmen – som vann sju Oscarutmärkelser – bland annat för Bästa film och Bästa regi – berättar den otroliga, sanna historien om den gåtfulle Oskar Schindler (Liam Neeson) som, i Tysk-ockuperade Polen under andra världskriget. räddade fler än 1.100 judar från Förintelsen, under ett av de mörkaste kapitlen i mänsklighetens historia.

Filmen – som vann sju Oscarutmärkelser – bland annat för Bästa film och Bästa regi – berättar den otroliga, sanna historien om den gåtfulle Oskar Schindler (Liam Neeson) som, i Tysk-ockuperade Polen under andra världskriget. räddade fler än 1.100 judar från Förintelsen, under ett av de mörkaste kapitlen i mänsklighetens historia.

I rollerna:
Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley

Regi – Steven Spielberg
Speltid – 3 tim 15 min
Genre – Action, Krig, drama
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Schindler´s List
Premiärdatum – 2019-01-27


RöjarRalf

I detta nya äventyr lämnar Ralf och Vanilja sin spelhall och beger sig in i den outforskade, vidsträckta och spännande internetvärlden, som kanske eller kanske inte kommer överleva Ralfs röjande. Bråkstaken Ralf och hans kompis Vanilja von Sockertopp, båda två från videospelsvärlden, sätter allt på spel när de ger sig ut på ”world-wide-webben” för att leta reservdelar till Vaniljas videospel, Sockerkick. De visar sig vara svårare än de tror och tillsammans måste de ta hjälp av internets invånare för att hitta det de letar efter

I rollerna:
Regi – Phil Johnston, Rich Moore
Speltid – 1 tim 52 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Ralph breaks the internet
Premiärdatum – 2019-02-01


white boy

WHITE BOY RICK utspelar sig i 1980-talets Detroit, en stad korrumperad på alla plan, under en stor crack-epidemi och ett omfattande krig mot drogerna. Filmen, som är baserad på en sann historia, är en rörande skildring av en arbetarklasspappa, Richard Wershe Sr (mångfaldigt Oscarbelönade Matthew McConaughey) och hans tonårsson, Rick Jr (nykomlingen Richie Merritt). Genom en serie helt otroliga händelser blir Rick både polisinformatör och knarklangare, manipulerad av det system som ska beskydda honom, bara för att överges av sina poliskontakter och slutligen bli dömd till livstids fängelse. En helt osannolik berättelse om den yngste FBI-informatören någonsin och om ett turbulent, komplicerat far och son-förhållande.

I rollerna:
Matthew McConaughey, Richie Merritt, Jennifer Jason Lee, Eddie Marsan m fl

Regi – Yann Demange
Speltid – 1 tim 51 min
Genre – Drama, Crime
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – White Boy Rick
Premiärdatum – 2019-02-01


escape room

ESCAPE ROOM är en psykologisk thriller om sex främlingar som befinner sig i omständigheter helt utanför deras kontroll och måste använda all sin tankekraft för att hitta ledtrådar eller dö.

I rollerna:
Taylor Russell, Deborah Ann Woll, Tyler Labine, Logan Miller

Regi – Adam Robitel
Speltid – 1 tim 40 min
Genre – Action, Thriller, Skräck
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Escape Room
Premiärdatum – 2019-02-01lego

I den efterlängtade uppföljaren återförenas nu Bricksburgs hjältar i LEGO FILMEN 2 för ett nytt, actionfyllt äventyr. Den här gången hotas de av LEGO DUPLO-inkträktare från yttre rymden som förstör allt i sin väg snabbare än invånarna hinner bygga upp det igen. Kampen för att besegra inkräktarna och återställa lugnet i LEGO-unviersumet tar Emmet, Lucy, Batman och deras vänner till nya outforskade världar. Det kommer krävas mod, kreativitet och mästerbyggarskills för att visa speciella de verkligen är.

I rollerna:
Engelska röster: Margot Robbie, Alison Brie, Chris Pratt, Elizabeth Banks, Channing Tatum, Stephanie Beatriz, Jonah Hill

Regi – Mike Mitchell
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Animerad film, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – LEGO® FILMEN 2
Premiärdatum – 2019-02-08


mary queen

MARY QUEEN OF SCOTS utforskar den karismatiska Mary Stuarts turbulenta liv. Efter att ha krönts till Frankrikes drottning vid 16 års ålder och blivit änka vid 18, vägrar Mary att gifta om sig. Istället återvänder hon till hemlandet Skottland för att återta tronen. Men Skottland och England styrs nu med järnhand av Elizabeth I. ”Systrarna” betraktar varandra med fasa och fascination. Som rivaler både i kärlek och makt, och som kvinnliga regenter i en patriarkal värld, måste de bestämma hur de vill spela spelet om giftermål kontra självständighet. Fast besluten att härska som mer än bara en galjonsfigur försöker Mary återta tronen och hotar därmed Elizabeths överhöghet. Svek, uppror och konspirationer inom det egna hovet äventyrar dem båda och historiens gång förändras för alltid.

I rollerna:
Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Cordova, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle, David Tennant, Guy Pearce

Regi – Josie Rourke
Speltid – 2 tim 5 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Mary Queen of Scots
Premiärdatum – 2019-02-08


ALITA_B_Eng1sht-vectors

Från de visionära filmskaparna James Cameron (”Avatar”) och Robert Rodriguez (”Sin City”) kommer nu ALITA: BATTLE ANGEL. En actionladdad historia om en ung kvinnas resa för att upptäcka sanningen om sig själv och hennes kamp för att förändra världen.

I rollerna:
Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Michelle Rodriguez

Regi – Robert Rodriguez
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Alita: Battle Angel
Premiärdatum – 2019-02-13


happydeathday2

Nu kommer uppföljaren till Blumhouses (Split, Get Out, The Purge series) populära skräckfilmskomedi. Den här gången upptäcker vår hjältinna Tree (Jessica Rothe), att även om det var tufft att behöva dö om och om igen… så var det ingenting jämfört med de faror som komma skall.

I rollerna:
Israel Broussard, Ruby Modine, Jessica Rothe, Suraj Sharma

Regi – Christopher Landon
Speltid – Ej klart
Genre – Skräck
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Happy Death Day 2U
Premiärdatum – 2019-02-14