Bromölla | Telefon: 0456-25857

Fast i ett våldsamt och kontrollerande förhållande med en rik och briljant forskare, flyr Cecilia Kass en mörk natt och håller sig gömd med hjälp av sin syster, deras barndomsvän och hans tonårsdotter. Men när Cecilias våldsamma ex begår självmord och lämnar henne med en generös del av sin stora förmögenhet börjar hon misstänka att hans självmord var fejkat. När en rad kusliga sammanträffanden får dödliga konsekvenser och hotar de personer hon älskar mest, börjar Cecilia ifrågasätta sitt förnuft samtidigt som hon desperat försöker bevisa att hon verkligen blir jagad av någon som ingen kan se.

I rollerna:
Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer, Oliver Jackson-Cohen

Regi – Leigh Whannell
Speltid – Ej klart
Genre – Thriller, Skräck
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – The Invisible Man
Premiärdatum – 2020-02-28


”Det finns en bomb i Centennial Park. Ni har trettio minuter.” Världen lärde känna Richard Jewell som säkerhetsvakten som hittade en bomb i en park vid Atlanta-incidenten 1996. Hans larm räddade oräkneliga människors liv och Richard Jewell utsågs till hjälte. Men kort därefter blir denna wannabe-polis istället FBI:s huvudmisstänkte för bombningen. Han hängs ut i pressen och i allmänhetens ögon är han gärningsmannen.

I rollerna:
Olivia Wilde, Sam Rockwell, Nina Arianda, Jon Hamm, Kathy Bates

Regi – Clint Eastwood
Speltid – 2 tim 11 min
Genre – Drama
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Richard Jewell
Premiärdatum – 2020-02-28


Disney/Pixar tar dig med till en fantasivärld fylld med alver där vi möter två tonårsbröder som ger sig ut på ett extraordinärt äventyr – de vill undersöka om det fortfarande finns magi i världen.

I rollerna:
Originalröster: Chris Pratt, Tom Holland, Julia Louis-Dreyfus och Octavia Spencer. Regi: Dan Scanlon.

Regi – Dan Scanlon
Speltid – 1 tim 42 min
Genre – Komedi, Animerad film, Äventyr
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Onward
Premiärdatum – 2020-03-06


På en misslyckad första dejt tillsammans i Ohio blir en svart man och en svart kvinna stoppade för en mindre trafikförseelse. Situationen eskalerar med både plötsliga och tragiska resultat när mannen dödar en polis i självförsvar. Skräckslagna tvingas mannen, en butiksanställd, och kvinnan, en brottmålsadvokat, att fly för sina liv. Men incidenten fångas på video och går viralt, och paret blir omedvetet en symbol för både trauma, skräck, sorg och smärta för människor över hela landet. Under flykten börjar de hitta sig själva i varandra, och de svåraste, mest desperata omständigheterna kommer att leda till en djup och stark kärlek som blottar deras mänsklighet och formar resten av deras liv.

I rollerna:
Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith, Bokeem Woodbine, Chloë Sevigny, Indya Moore

Regi – Melina Matsoukas
Speltid – 2 tim 12 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Queen & Slim
Premiärdatum – 2020-03-06NO MORE FUCKS TO GIVE – live inspelningen, flyttar in i biosalongen den 8 mars som en symbol för kvinnans mänskliga värde på alla plan. För dem som gick före och för dem som kommer efter. Till dig som skrivit till mig att du inte vågat gå, för att gubben hemma inte gillar mig och det jag står för. Till dig som fick stryk kvällen innan du skulle gått på föreställningen och därför inte kunde visa dig ute. Till dig som lider av panikångest och inte pallade arenan. Till dig som inte fick barnvakt, som födde ett barn, var sjuk eller av andra skäl ville men inte hann se. Gör denna dag till din. Det anstår oss inte längre att göra oss mindre än vad vi är. Jag skapades inte av ett revben. Det fanns byggmaterial till mig också. Nu har männen pratat sedan dinosaurierna dog ut så det här är mina två timmar, hälsar Mia Skäringer.

I rollerna:
Mia Skäringer

Regi – Helena Bergström
Speltid – 2 tim 20 min
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – No More Fucks To Give
Premiärdatum – 2020-03-08


Bästa vännerna Mia och Mel lever perfekta liv med sitt eget kosmetikföretag som de själva byggt från grunden. Tyvärr får dem ekonomiska problem och chansen att bli uppköpta av en stor sminkgigant inom sminkindustrin, Claire Luna, är för lockande för att de ska kunna säga nej. Detta sätter Mels och Mias livslånga vänskap i fara, och skönhetsbranschen börjar bli ful…

I rollerna:
Rose Byrne, Tiffany Haddish, Salma Hayek

Regi – Miguel Arteta
Speltid – 1 tim 23 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Like a Boss
Premiärdatum – 2020-03-13


Vin Diesel spelar huvudrollen i en ny filmatisering av det bästsäljande seriealbumet Valiant. Diesel spelar soldaten Ray Garrison som nyligen dödats i strid men fått livet tillbaka – nu som supermänniskan Bloodshot. Med en armé av nanoteknologi i sina vener är han en ostoppbar kraft – starkare än någonsin och med en förmåga att självläka direkt. Men företaget som återuppväckte honom, RST corporation, kontrollerar inte bara hans kropp utan också hans hjärna och hans minnen. Ray Garrison vet inte vad som är verkligt och inte – men han tänker ta reda på det.

I rollerna:
Vin Diesel, Eiza González, Toby Kebbell, Michael Sheen, Jóhannes Haukur Jóhannesson

Regi – Dave Wilson
Speltid – Ej klart
Genre – Action
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Bloodshot
Premiärdatum – 2020-03-13


Efter de dödliga händelserna i hemmet, måste nu familjen Abbott möta farorna i omvärlden när de fortsätter sin kamp för överlevnad i tysthet. När de blir tvingade att våga sig ut i det okända inser de snabbt att varelserna som reagerar på ljud inte är de enda hot som lurar bortom sandstigen.

I rollerna:
Emily Blunt, Cillian Murphy, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Djimon Hounsou m fl.

Regi – John Krasinski
Speltid – Ej klart
Genre – Thriller, Skräck
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – A Quiet Place Part II
Premiärdatum – 2020-03-20När Kinas kejsare skickar ut en order att en man från varje familj måste tjänstgöra i den kejserliga armén för att bekämpa ett anfall som hotar Kina, tar Hua Mulan, den äldsta dottern till en stor krigare, sin åldrande fars plats. Utklädd till man under namnet Hua Jun blir hon prövad till det yttersta. Det är en episk resa som kommer förvandla Mulan till en av de största kinesiska krigarna någonsin och ge henne en hel nations respekt… och en fars stolthet.

I rollerna:
Yifei Liu som Mulan; Donnie Yen som Commander Tung; Jason Scott Lee som Böri Khan; Yoson An som Cheng Honghui; med Gong Li som Xianniang och Jet Li som Kejsaren

Regi – Niki Caro.
Speltid – Ej klart
Genre – Drama, Action, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Mulan (Live Action)
Premiärdatum – 2020-03-25


I PELLE KANIN 2 – PÅ RYMMEN är det älskvärda busfröet tillbaka. Bea, Thomas och kaninerna har skapat en fungerande familj, men hur mycket Pelle än försöker kan han inte bli kvitt sitt rykte som bråkstake. Han ger sig då ut på äventyr utanför trädgårdens trygga mur och hamnar i en värld där hans busiga upptåg faktiskt uppskattas. Men när hans familj riskerar allt för att komma och hämta hem honom måste Pelle fundera igenom vilken sorts kanin han egentligen vill vara.

I rollerna:
Regi – Will Gluck
Speltid – Ej klart
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Peter Rabbit 2
Premiärdatum – 2020-04-03


I No Time To Die har Bond lämnat sin tjänst och njuter av ett lugnt liv på Jamaica. Det blir dock kortvarigt när hans gamla vän Felix Leiter från CIA dyker upp och ber om hjälp. Uppdraget att rädda en kidnappad forskare visar sig bli mer förrädiskt än väntat.

I rollerna:
Daniel Craig, Ana de Armas, Léa Seydoux, Rami Malek, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, David Dencik

Regi – Cary Joji Fukunaga
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Thriller, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – No Time To Die
Premiärdatum – 2020-04-03


Dom Toretto lever ett lugnt liv med Letty och hans son, lille Brian, men de vet att faran alltid lurar precis över horisonten. Den här gången kommer det hotet tvinga Dom att konfrontera synderna från sitt förflutna om han ska rädda dem som han älskar mest. Hans crew går samman för att stoppa en världsomspännande konspiration ledd av den mest skickliga mördare och högpresterande förare som de någonsin har stött på: en man som också råkar vara Doms övergivna bror, Jakob.

I rollerna:
Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris ”Ludacris” Bridges, John Cena, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Helen Mirren, Charlize Theron mfl.

Regi – Justin Lin
Speltid – Ej klart
Genre – Action
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Fast & Furious 9
Premiärdatum – 2020-05-22