Bromölla | Telefon: 0456-25857

smallfoot

Nu vänds den legendariska myten om Bigfoot upp-och-ner när den unga och energiska Yetin plötsligt hittar något som han inte trodde existerade, en människa! Nyheten kring denna ”smallfoot” ger honom berömmelse och kanske finns det nu en chans att få flickan i hans drömmar. Men samtidigt skapar nyheten kaos i det lilla Yeti-samhället över vad mer som kan tänkas gömma sig där ute i den stora vida världen, bortom deras egna lilla snötäckta by. Smallfoot är berättelsen om vänskap, mod och lyckan över att upptäcka nya ting! Det här blir yeti-kul!

I rollerna:
Regi – Karey Kirkpatrick, Jason Reisig
Speltid – 1 tim 36 min
Genre – Familjefilm, Animerad film, Äventyr, Barnfilm
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Smallfoot
Premiärdatum – 2018-09-28


johnnyenglish

JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN är den tredje delen i den underhållande serien om Johnny English. Rowan Atkinson återvänder som den mycket älskade men otursdrabbade hemliga agenten. Det nya äventyret börjar när en cyberattack avslöjar identiteten på alla agenter i Storbritannien, och gör den pensionerade Johnny English till underrättelsetjänstens sista hopp och djupdyker i att hitta superhackern. Som en man med få färdigheter och analoga metoder måste Johnny English övervinna den moderna tekniken för att lyckas med detta uppdrag.

I rollerna:
Rowan Atkinson, Ben Miller, Olga Kurylenko, Emma Thompson, Jake Lacy

Regi – David Kerr
Speltid – 1 tim 29 mint
Genre – Action, Komedi, Äventyr
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Johnny English Strikes Again
Premiärdatum – 2018-09-28


venom

En av Marvels mest gåtfulla och komplexa tuffingar kan snart ses på bioduken med Oscar®belönade Tom Hardy i rollen som den dödliga beskyddaren Venom.

I rollerna:
Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze, Reid Scott

Regi – Ruben Fleischer
Speltid – 1 tim 52 min
Genre – Action, Science Fiction, Skräck
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Venom
Premiärdatum – 2018-10-05


a star is born

Oscarsnominerade Bradley Cooper både regisserar och spelar huvudrollen i A STAR IS BORN där vi får möta musikern Jack Maine som blir förälskad i den kämpande artisten Ally. Hon har precis gett upp drömmen om att slå igenom som sångerska, när hon en dag upptäcks av Jack som hjälper henne in i rampljuset. Men när Allys karriär äntligen börjar ta fart så håller deras relation på att rasera – samtidigt som Jack kämpar mot sina inre demoner…

I rollerna:
Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos

Regi – Bradley Cooper
Speltid – 2 tim 15 min
Genre – Drama, Musik
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – A Star Is Born
Premiärdatum – 2018-10-05Christopher

I denna spelfilm har Christoffer Robin, den lilla pojken som en gång i tiden älskade att ge sig ut på äventyr i Sjumilaskogen, blivit vuxen. Men han känner sig vilsen i vuxenvärlden och nu måste hans barndomsvänner, Nalle Puh, Nasse, Ior och Tiger, ge sig ut i vår värld för att hjälpa Christoffer Robin hitta tillbaka till den omtänksamme och lekfulle lille pojken som fortfarande finns inom honom.

I rollerna:
Ewan McGregor, Hayley Atwell, Chris O’Dowd, Toby Jones, Peter Capaldi, Jim Cummings

Regi – Marc Forster
Speltid – 1 tim 44 min
Genre – Komedi, Animerad film, Äventyr
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Disney´s Christoffer Robin
Premiärdatum – 2018-10-12


nightschool

Komedi med Kevin Hart i spetsen där en grupp misfits tvingas gå på komvux för att ha någon chans att kunna ta high school-examen och komma ut i vuxenlivet på riktigt.

I rollerna:
Kevin Hart, Tiffany Haddish, Keith David

Regi – Malcolm D. Lee
Speltid – 1 tim 51 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Night School
Premiärdatum – 2018-10-12


HWN_INTL_TSR_DGTL_1_SHT_OV.indd

Jamie Lee Curtis återvänder till sin ikoniska roll som Laurie Strode. För sista gången konfronteras hon med den maskerade figuren Michael Myers som jagat henne sedan hon med nöd och näppe undkom honom under Halloweennatten för fyra decennier sedan.

I rollerna:
Jamie Lee Curtis, Judy Greer

Regi – David Gordon Green
Speltid – 1 tim 49 min
Genre – Skräck
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Halloween (2018)
Premiärdatum – 2018-10-19


girl in

Lisbet Salander, kultfiguren och huvudkaraktären från Stieg Larssons Milleniumserie, återvänder till vita duken i GIRL IN THE SPIDER’S WEB baserad på succéromanen med samma namn (svensk titel ”Det som inte dödar oss”) av David Lagercrantz som nu filmatiserats för första gången. Golden Globe-belönade Claire Foy från ”The Crown” spelar den inåtvända och utstötta hackern. Filmen är regisserad av Fede Alvarez (”Don’t Breathe”). I övriga roller ses bland andra Sverrir Gudnason, Lakeith Stanfield, Stephen Merchant, Vicky Krieps, Cameron Britton, Claes Bang, Synnøve Macody Lund m fl.

I rollerna:
Claire Foy, Sverrir Gudnason, Stephen Merchant, Claes Bang, Mikael Persbrandt mfl

Regi – Fede Alvarez
Speltid – Ej klart
Genre – Drama, Thriller, Crime
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Girl in the Spider´s Web
Premiärdatum – 2018-10-25gridewald

Fantastiska Vidunder: Grindelwalds brott är den andra av totalt fem filmer från J.K Rowlings magiska värld. I slutet av den första filmen blev den ondskefulle trollkarlen Gellert Grindelwald (Johnny Depp) tillfångatagen av den amerikanska magi-kongressen MACUSA, med hjälp från Newt Scamander (Eddie Redmayne). Men Grindelwald lyckades undkomma arresten och har bestämt sig för att samla anhängare som inte får veta sanningen om hans egentliga agenda: att uppfostra renblodstrollkarler till att styra över alla icke-magiska varelser. I ett försök att hindra Grindelwalds planer, tar Albus Dumbledore (Jude Law) hjälp av sin tidigare elev Newt Scamander, som går med på att hjälpa till – ovetandes om vilka faror som väntar… Såväl kärlek som lojalitet testas, även hos trogna vänner och inom familjer, i en alltmer uppdelad värld.

I rollerna:
Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Callum Turner, Claudia Kim, William Nadylam, Kevin Guthrie, Carmen Ejogo, with Jude Law och Johnny Depp

Regi – David Yates
Speltid – Ej klart
Genre – Familjefilm, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Premiärdatum – 2018-11-14