Bromölla | Telefon: 0456-25857

Efter att ha tillbringat större delen av sitt liv med att upptäcka djungeln tillsammans med sina föräldrar var ändå inte Dora förberedd för det största äventyret i hennes liv – gymnasiet. Som van upptäckare finner sig Dora snabbt och leder Boots (hennes bästa vän och tillika apa), Diego, en mystisk djungelinvånare och ett gäng tonåringar på ett äventyr där de inte bara måste rädda hennes föräldrar utan även lösa mysteriet bakom den försvunna staden av guld.

I rollerna:
Isabela Moner, Eva Longoria, Michael Peña, Jeffrey Wahlberg, Eugenio Derbez

Regi – James Bobin
Speltid – 1 tim 42 min
Genre – Äventyr
Åldersgräns – 7 år
Originaltitel – Dora and the Lost City of Gold
Premiärdatum – 2019-09-27


Peter Koslow arbetar som informatör åt polisen. Efter att ett uppdrag slutat i att en polis dödats tvingas han gå fängelse för att fortsätta infiltrera maffian. Frågan är hur länge han kan hålla sitt uppdrag hemligt och vad händer om han avslöjas… Filmen är baserad på den bästsäljande boken med samma namn av Anders Roslund och Börje Hellström.

I rollerna:
Joel Kinnaman, Rosamund Pike, Common, Clive Oven, Ana de Armas, Sam Spruell, Common

Regi – Andrea Di Stefano
Speltid – 1 tim 53 min
Genre – Action
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – The Informer
Premiärdatum – 2019-09-27


Regissören Todd Philips fristående ursprungshistoria JOKER utforskar Arthur Flecks värld, som han ser den. Gestaltad av Joaquin Phoenix är Arthur en man som möts av grymhet och förakt av samhället. Dagtid arbetar han som clown och på kvällarna försöker han slå igenom som stand-up komiker? men det känns som att skratten alltid är på hans bekostnad. Han är helt ur synk med verkligheten och hans okontrollerbara och opassande skratt, som bara ökar när han försöker behärska det leder till mer hån och även våld.

I rollerna:
Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Robert De Niro

Regi – Todd Phillips
Speltid – 2 tim 2 min
Genre – Drama, Thriller, Crime
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Joker
Premiärdatum – 2019-10-04


Fåret Shaun är tillbaka med ett nytt äventyr. Den här gången kraschlandar en utomjording på gården och fåret Shaun tar på sig uppgiften att se till att den kommer hem igen innan en ondskefull organisation kan fånga den.

I rollerna:
Regi – Will Becher, Richard Phelan, Richard Starzak
Speltid – 1 tim 26 min
Genre – Animerad familjefilm
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Shaun the Sheep Movie: Farmageddon
Premiärdatum – 2019-10-04Under två utsålda kvällar på San Francisco Chase Center spelar Metallica in en konsertfilm tillsammans med San Francisco Symphony Orchestra.

I september är första gången på tjugo år som Metallica återskapar känslan från bandets banbrytande live-album S&M. Under två kvällar spelar de in en konsert som består både av låtar från albumet och nyare Metallica-låtar, specialarrangerade för detta unika sammanhang. I oktober visas denna inspelade konsert på biografer över hela världen.

Konsertfilmen inleds med en filmad introduktion av bandet som bara visas på bio.

Medverkande:
James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett, Robert Trujillo, San Francisco Symphony med Michael Tilson Thomas

Speltid – 2 tim 30 min
Genre – Musik
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Metallica & San Francisco Symphony: S&M2
Premiärdatum – 2019-10-09


Gemini Man är en innovativ action-thriller med Will Smith som Henry Brogan, en extremt skicklig lönnmördare, som plötsligt blir förföljd av en mystisk ung man som till synes kan förutsäga alla hans drag.

I rollerna:
Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Theodora Miranne m fl.

Regi – Ang Lee
Speltid – 1 tim 57 min
Genre – Action, Science Fiction
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Gemini Man
Premiärdatum – 2019-10-11


Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt stripiga hår och som Juha skäms för.

I rollerna:
Johan Rheborg, Jakob Eklund, Fredrik Hallgren, Ulla Skoog, Maria Sid

Regi – Rojda Sekersöz
Speltid – 1 tim 31 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – En komikers uppväxt
Premiärdatum – 2019-10-11


Angelina Jolie och Elle Fanning repriserar sina roller som Maleficent och Aurora när historien fortsätter flera år efter handlingen i den första filmen. Vi följer den komplicerade relationen mellan Maleficent och den blivande drottningen Aurora. Tillsammans kämpar de mot nya motståndare för att skydda hedarna och de magiska varelser som bor där.

I rollerna:
Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Chiwetel Ejiofor, Ed Skrein, Imelda Staunton.

Regi – Joachim Rønning
Speltid – Ej klart
Genre – Familjefilm, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Maleficent Mistress of Evil
Premiärdatum – 2019-10-16Vera börjar närma sig sin 40-årsdag och har tröttnat på singellivet och längtar efter den stora kärleken. Hon är visserligen dödligt kär i sin charmige kollega Frank, men han har redan en tjej… Hennes livscoach börjar tröttna och tycker det är dags att Vera sänker sina krav, mållåser på en hyfsad kille och sätter fart på sitt liv. En komedi om beslutsångest, längtan efter att hitta den rätte och om hur små vita lögner leder till oväntade situationer utom all kontroll.

I rollerna:
Liv Mjönes, Peter Magnusson, Erik Johansson

Regi – Leif Lindblom
Speltid – Ej klart
Genre – Komedi
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Tills Frank skiljer oss åt
Premiärdatum – 2019-10-18


10 år efter kultklassikern ZOMBIELAND återförenas Woody Harrrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin och Emma Stone med regissören Ruben Fleischer (”Venom”) och manusförfattarna Rhett Reese & Paul Wernick (”Deadpool”) och Dave Callaham i ZOMBIELAND: DOUBLETAP. I uppföljaren följer vi våra fyra zombieslaktare på en tumultartad trip som sträcker sig från Vita huset till landets mitt. De ställs inför zombies som har utvecklats sedan sist och nya överlevare. Men först och främst måste de hantera problemen som uppstår inom deras egna sk familj.

I rollerna:
Emma Stone, Abigail Breslin, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg

Regi – Ruben Fleischer
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Skräck, Komedi
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Zombieland: Double Tap
Premiärdatum – 2019-10-18


Linda Hamilton och Arnold Schwarzenegger återvänder i sina ikoniska roller i TERMINATOR: DARK FATE. Filmen är regisserad av Tim Miller (”Deadpool”) och producerad av James Cameron och David Ellison. I övriga roller ser vi bland andra Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna och Diego Boneta.

I rollerna:
Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabirel Luna, Diego Boneta

Regi – Tim Miller
Speltid – Ej klart
Genre – Action
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Terminator: Dark Fate
Premiärdatum – 2019-10-25


När tonåringen Yi stöter på en ung yeti på taket av sin lägenhetsbyggnad i Shanghai, ger hon och hennes busiga vänner Jin och Peng honom namnet Everest och inleder en episk resa för att återförena den magiska varelsen med sin familj på jordens högsta punkt. Men trion måste hela tiden ligga ett steg före Burnish, en rik man som vill fånga en yeti, och zoologen Dr. Zara, för att hjälpa Everest att ta sig hem.

I rollerna:
Svenska röster: Yi: Dominique Pålsson Wiklund, Jin: Melker Duberg, Peng: Frank Dorsin, Doktor Zara: Hanna Dorsin, Burnish: Jacob Nordenson, Mo Mo: Annica Smedius, Yis mamma: Emma Molin

Regi – Jill Culton, Todd Wilderman
Speltid – 1 tim 32 min
Genre – Animerad film, Animerad familjefilm, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Abominable
Premiärdatum – 2019-10-25