Bromölla | Telefon: 0456-25857

bietmaya

Mayas bikupa surrar av spänning och glädje, de har precis avslutat sommarskörden och fått fint besök från Buzztropolis som berättar om det stora honungsspelet. Maya beger sig till honungsspelet med sin bästa vän Villy och de förvirrade myrorna Hasse och Lasse för att tävla. Snart möter hon sin ärkefiende Viola som ständigt försöker lura Maya. Fast besluten att vinna över Viola och säkra sommarskörden kämpar laget och tar sina första poäng. Under det sista momentet övertalar Viola sitt lag att fuska men de hamnar istället i fara. Maya och hennes vänner tar sig an det svåra och farliga uppdraget att rädda Viola och hennes lag.

I rollerna:
Svenska röster av: Amy Deasismont, Birgitte Söndergaard, Sharon Dyall och Fredde Granberg.

Regi – Noel Cleary, Alexs Stadermann
Speltid – 1 tim 23 min
Genre – Barnfilm
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Maya the Bee: The Honey Games
Premiärdatum – 2018-06-29


Sicario2

Uppföljaren till kritikerhyllade filmen Sicario (2015, i regi av Denis Villeneuve) som kretsar kring det eskalerande kriget mot droger längs gränsen mellan USA och Mexiko. Josh Brolin är tillbaka som CIA agenten Matt Graver och Benicio del Toros Alejandro anlitas åter igen som oberoende ”konsult” för att ta sig an en knarkkung som finansierar terrorister.

I rollerna:
Benicio Del Toro, Josh Brolin, Catherine Keener, Matthew Modine, Jeffrey Donovan

Regi – Stefano Sollima
Speltid – 2 tim 2 min
Genre – Drama, Thriller, Crime
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Sicario 2: Soldado
Premiärdatum – 2018-06-29


Ant-man

Ett nytt kapitel med hjältarna, som har en häpnadsväckande förmåga att krympa, tar sin början. I efterdyningarna av Captain America: Civil War tampas Scott Lang med konsekvenserna av sina val, både som superhjälte och som pappa. Han kämpar för att få balans mellan sitt familjeliv och sina plikter som Ant-Man. Hope van Dyne och Dr Hank Pym kontaktar honom gällande ett nytt, brådskande uppdrag. Scott måste återigen sätta på sig dräkten och lära sig att slåss sida vid sida med the Wasp för att nysta upp det förflutnas hemligheter.

I rollerna:
Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Walton Goggins, Bobby Cannavale, Judy Greer, Tip ”T.I” Harris, David Dastmalchian, Hannah John Kamen, Abby Ryder-Fortson, Randall Park samt Michelle Pfeiffer, Laurence Fishburne och Michael Douglas

Regi – Peyton Reed
Speltid – 1 tim 49 min
Genre – Action, Science Fiction, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Ant-Man and the Wasp
Premiärdatum – 2018-07-04


Purge

Bakom varje tradition ligger en revolution. Nästa nationaldag, bevittna hur Amerikas årliga 12-timmars laglöshet föddes. Välkommen till rörelsen som började som ett enkelt experiment: The First Purge. För att minska brottsligheten till under en procent resterande del av året, provar New Founding Fathers of America (NFFA) en sociologisk teori som ska ge utlopp för all aggression under en natt i ett utvalt område. Men när våldet från förtryckarna möter ilskan hos de utsatta, kommer smittan att explodera från försöksområdet och sprida sig över hela landet.

I rollerna:
Y’Lan Noel, Lex Scott Davis, Joivan Wade, Luna Lauren Velez, Marisa Tomei

Regi – Gerard McMurray
Speltid – 1 tim 37 min
Genre – Action, Science Fiction, Skräck
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – The First Purge
Premiärdatum – 2018-07-06scyscraper

Internationella ikonen Dwayne Johnson spelar f.d. FBI-agenten och krigsveteranen Will Sawyer som jobbar med säkerheten för skyskrapor. Will är i Kina på jobb när världens högsta och mest säkra byggnad plötsligt fattar eld och han misstänks skyldig till händelsen. Efterlyst måste Will hitta den skyldige, rentvå sitt namn och rädda sin familj som är instängd i byggnaden? på andra sidan elden.

I rollerna:
Dwayne Johnson, Pablo Schreiber, Neve Campbell, Byron Mann, Kevin Rankin, Vivian Full, Hannah Quinlivan

Regi – Rawson Marshall Thurber
Speltid – 1 tim 42 min
Genre – Action
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Skyscraper
Premiärdatum – 2018-07-12


Transylvanien

I HOTEL TRANSYLVANIEN 3 får vi följa med vår favorit-monsterfamilj på lyxkryssning – en chans för Drac att ta lite välbehövlig semester från att ta hand om alla andras semestrar. Till en början är det frid och fröjd för familjen då de till fullo utnyttjar allt det som skeppet har att erbjuda, från monster-volleyboll till exotiska utflykter och en möjlighet att jobba på månbrännan. Men deras drömsemester förvandlas plötsligt till en mardröm då Mavis inser att Drac fallit för den mystiska kaptenen Ericka, som dessutom ruvar på en farlig hemlighet som riskerar att utrota hela monskligheten.

I rollerna:
Regi – Genndy Tartakovsky
Speltid – 1 tim 37 min
Genre – Familjefilm, Animerad film, Animerad familjefilm, Barnfilm
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Hotel Transylvania 3: Summer Vacation
Premiärdatum – 2018-07-13


mammamia2

Tio år efter Mamma Mia! The Movie återvänder vi till den grekiska pärlan Kalokairi i en ny musikalfilm med nya låtar baserade på ABBAs låtskatt. Mamma Mia! Here We Go Again tar oss tillbaka till det förflutna för att berätta historien om hur allt blev som det blev. Nya stjärnskottet Lily James (Baby Driver, Darkest Hour) axlar huvudrollen som unga Donna.

I rollerna:
Meryl Streep, Christine Baranski, Lily James, Colin Firth, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Andy Garcia, Dominic Cooper, Cher

Regi – Ol Parker
Speltid – 2 tim 5 min
Genre – Musikal, Dans och musik
Åldersgräns – Prel 7 år
Originaltitel – Mamma Mia! Here We Go Again
Premiärdatum – 2018-07-18


Hereditary

En kvinna som försöker komma över sin moders död börjar sakta misstänka att det något ondskefullt håller på att hända med hennes dotter. Eller hennes son. Eller i henne själv…

I rollerna:
Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro

Regi – Ari Aster
Speltid – 2 tim 6 min
Genre – Drama, Skräck, Mysterie
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Hereditary
Premiärdatum – 2018-07-27fallout

Även de bästa avsikter kan komma att jaga dig. I MISSION: IMPOSSIBLE – FALLOUT kämpar Ethan Hunt (Tom Cruise) och hans IMF-team (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) tillsammans med några bekanta allierade (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) i en tävling mot tiden efter ett misslyckat uppdrag. Henry Cavill, Angela Bassett och Vanessa Kirby är också med i den dynamiska rollistan och filmskaparen Christopher McQuarrie återvänder till rodret.

I rollerna:
Rebecca Ferguson, Tom Cruise, Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames, Henry Cavill, Angela Bassett, Vanessa Kirby

Regi – Christopher McQuarrie
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Thriller, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Mission: Impossible Fallout
Premiärdatum – 2018-08-03


Alpha

Under sin första jakt med stammens främsta jägare såras en man och lämnas för att dö. När han vaknar upp är han själv och allvarligt skadad, och för att överleva måste han navigera den ogästvänliga, oförlåtande vildmarken. En ensam varg, också övergiven av sin flock, blir mannens enda sällskap och allierade i kampen mot oräkneliga faror och odds som starkt talar emot att de ska hinna hem före den livsfarliga vintern anländer.

I rollerna:
Kodi Smit-McPhee, Leonor Varela, Natassia Malthe, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Mercedes de la Zerda, Jens Hultén

Regi – Albert Hughes
Speltid – Ej klart
Genre – Drama, Action, Thriller
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Alpha
Premiärdatum – 2018-08-17


The meg

Jason Statham spelar huvudrollen i actionthrillern THE MEG där vi får följa ett internationellt undervattensteam som attackerats av en massiv varelse man tidigare trodde var utdöd. Nu ligger deras ubåt på Stilla havets botten – med besättningen fångade inuti… I en kamp mot klockan tar de hjälp av djuphavsdykaren Jonas Taylor (Statham) för att rädda besättningen från det enorma hotet – en 20 meter lång haj känd som Megalodon.

I rollerna:
Jason Statham, Ruby Rose, Li Bingbing, Rainn Wilson, Cliff Curtis

Regi – Jon Turteltaub
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Thriller, Skräck
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – The Meg
Premiärdatum – 2018-08-17


Superhjältarna

Allas vår favoritsuperhjältefamilj är tillbaka, men den här gången står mamma Helen i rampljuset, och pappa Bob stannar hemma med barnen Violet och Dash för att göra hjälteinsatser i vardagslivet och försöka sköta allt som har med ett ”normalt” familjeliv att göra. Det är en tuff omställning för alla, och det blir ännu tuffare, för ingen av dem har ännu en aning om lilla babyn Jack-Jacks alla superkrafter. När en ny skurk smider en genial och farlig plan måste familjen tillsammans med Fryzo samarbeta igen, vilket är lättare sagt än gjort, även om de alla är superhjältar.

I rollerna:
Regi – Brad Bird
Speltid – Ej klart
Genre – Animerad film, Animerad familjefilm, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – The Incredibles 2
Premiärdatum – 2018-08-31