Bromölla | Telefon: 0456-25857

TED_70x100.indd

Filmen om en av Sveriges mest älskade artister och hans dramatiska, kontrastrika och alltför korta liv. Ted Gärdestads makalösa genombrott saknar motstycke i svensk pophistoria. I början av 70-talet greps Sverige av total Ted-feber och hela landet fascinerades av hans glädje, energi, talang och fantastiska låtar. Över en natt blev han Sveriges första riktiga tonårsidol. Filmen är en berättelse om en av vår tids största kompositörer, hans orubbliga relation till brodern Kenneth, till musiken och till livet. Teds livsöde kom att beröra en hel nation. Hans musik har på många sätt definierat svensk pop, med genialiska texter av brodern Kenneth, fyllda med liv, kärlek, smärta och hopp.

I rollerna:
Adam Pålsson, Peter Viitanen, Happy Jankell, Lotta Ramel, Maria Kulle, Johan Hedenberg, Jonas Karlsson.

Regi – Hannes Holm
Speltid – Ej klart
Genre – Drama, Verklighetsbaserad
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Ted – För kärlekens skull
Premiärdatum – 2018-01-03


pitch 3

Anna Kendrick och Rebel Wilson märks bland de stjärnor som återvänder i uppföljaren till 2015 års succé. Det efterlängtade senaste kapitlet i filmserien, PITCH PERFECT 3, produceras av Paul Brooks på Gold Circle Entertainment och Max Handelman & Elizabeth Banks på Brownstone Productions. Filmen regisseras av Trish Sie (Step Up All In).

I rollerna:
Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Elizabeth Banks, Anna Camp, John Lithgow

Regi – Trish Sie
Speltid – 1 tim 33 min
Genre – Komedi
Åldersgräns – 11 år
Originaltitel – Pitch Perfect 3
Premiärdatum – 2018-01-05


Insidious

Den fjärde filmen i den skrämmande Insidious-serien. I denna skräckfilm möter vi återigen Parapsykologen Lin Shaye som Dr. Elise Rainier när hon nu står inför sitt livs mest rysliga och personliga fall där hon själv blir hemsökt i sitt familjehem.

I rollerna:
Lin Shaye, Javier Botet, Josh Stewart, Spencer Locke, Caitlin Gerard, Leigh Whannell

Regi – Adam Robitel
Speltid – 1 tim 43 min
Genre – Skräck
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Insidious: The Last Key
Premiärdatum – 2018-01-05


commuter

Michael (Liam Neeson), som just förlorat sitt kontorsjobb, tar som vanligt pendeltåget hem när en mystisk främling (Vera Farmiga) slår sig ned framför honom. Hon väcker hans intresse i att försöka finna en särskild passagerare innan tågets slutstation, mot en summa pengar som skulle rädda dotterns utbildning. Mysteriet tätnar och Michael tvingas använda alla specialkunskaper från sitt förflutna som polis, när han kämpar mot tidtabellen och för sitt och sin familjs liv.

I rollerna:
Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Shazad Latif, Sam Neill, Jonathan Banks, Elizabeth McGovern

Regi – Jaume Collet-Serra
Speltid – 1 tim 45 min
Genre – Action, Thriller
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – The Commuter
Premiärdatum – 2018-01-12downsizing

DOWNSIZING föreställer sig en värld där norska forskare, som en lösning på planetens överbefolkning, uppfinner ett sätt att krympa människor till en dryg decimeters längd och därpå föreslår en 200-årig global övergång från stort till smått. I en miniatyrvärld räcker pengarna längre, och drömmen om ett bättre liv lockar medelklassmannen Paul Safranek (Matt Damon) och hans fru Audrey (Kristen Wiig) att ge upp sina stressiga liv i Omaha för att istället starta ett nytt miniliv. Ett val som leder till många spännande äventyr.

I rollerna:
Kristen Wiig, Matt Damon, Christoph Waltz, Rolf Lassgård, Jason Sudeikis, Laura Dern

Regi – Alexander Payne
Speltid – 2 tim 5 min
Genre – Drama, Komedi
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Downsizing
Premiärdatum – 2018-01-19


MR3_C_Eng1sht-vectors_v2

I den avslutande delen av Maze Runner-trilogin leder Thomas sin grupp Gladers på deras farligaste uppdrag någonsin. För att rädda sina vänner måste de bryta sig in i den ökända ”Last City”, en WCKD-kontrollerad labyrint som riskerar att innebära slutet för dem alla. Den som klarar att ta sig ut levande kommer dock att få svar på alla de frågor som gruppen ställt ända sedan de först anlände?

I rollerna:
Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Giancarlo Espositio, Aidan Gillen, Ki Hong Lee, Barry Pepper, Will Poulter, Patricia Clarkson

Regi – Wes Ball
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Thriller, Science Fiction
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Maze Runner: The Death Cure
Premiärdatum – 2018-01-26


terminator 2

”I’ll be back” 26 år har gått sedan James Camerons actionklassiker hade biopremiär för första gången. Nu är det äntligen dags för den svenska biopubliken att återse Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton och Edward Furlong på vita duken med ny uppdaterad teknik. Det var James Camerons själv som tog initiativet att konvertera filmen som av många anses som en riktig kultaction. Effekterna som var toppklass för 1991 har nått nya nivåer med dagens 3D-teknik. Den klassiska filmen är densamma, samtidigt som ljud, färger och effekter har givits en helt ny dimension. Filmen kommer även att visas som 2D.

I rollerna:
Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong

Regi – James Cameron
Speltid – 2 tim 17 min
Genre – Action, Thriller, Science Fiction
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Terminator 2: Judgment Day
Premiärdatum – 2018-02-01


coco

Miguel är en ung pojke som drömmer om att bli lika bra på gitarr som sin idol Ernesto de la Cruz, Mexikos mest berömda musiker. Men Miguels familj har helt förbjudit musik i generation efter generation. Miguel trotsar förbudet, och upptäcker då ett gammalt släktmysterium vilket leder till att hans familj återförenas på ett både extraordinärt och överraskande sätt.

I rollerna:
Regi – Lee Unrich, Adrian Molina
Speltid – 1 tim 45 min
Genre – Action, Komedi, Animerad familjefilm
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Coco
Premiärdatum – 2018-02-02