Bromölla | Telefon: 0456-25857

downsizing

DOWNSIZING föreställer sig en värld där norska forskare, som en lösning på planetens överbefolkning, uppfinner ett sätt att krympa människor till en dryg decimeters längd och därpå föreslår en 200-årig global övergång från stort till smått. I en miniatyrvärld räcker pengarna längre, och drömmen om ett bättre liv lockar medelklassmannen Paul Safranek (Matt Damon) och hans fru Audrey (Kristen Wiig) att ge upp sina stressiga liv i Omaha för att istället starta ett nytt miniliv. Ett val som leder till många spännande äventyr.

I rollerna:
Kristen Wiig, Matt Damon, Christoph Waltz, Rolf Lassgård, Jason Sudeikis, Laura Dern

Regi – Alexander Payne
Speltid – 2 tim 15 min
Genre – Drama, Komedi
Åldersgräns – Barntillåten
Originaltitel – Downsizing
Premiärdatum – 2018-01-19


MR3_C_Eng1sht-vectors_v2

I den avslutande delen av Maze Runner-trilogin leder Thomas sin grupp Gladers på deras farligaste uppdrag någonsin. För att rädda sina vänner måste de bryta sig in i den ökända ”Last City”, en WCKD-kontrollerad labyrint som riskerar att innebära slutet för dem alla. Den som klarar att ta sig ut levande kommer dock att få svar på alla de frågor som gruppen ställt ända sedan de först anlände?

I rollerna:
Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Giancarlo Espositio, Aidan Gillen, Ki Hong Lee, Barry Pepper, Will Poulter, Patricia Clarkson

Regi – Wes Ball
Speltid – 2 tim 20 min
Genre – Action, Thriller, Science Fiction
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Maze Runner: The Death Cure
Premiärdatum – 2018-01-26


all the money

ALL THE MONEY IN THE WORLD är berättelsen om kidnappningen av den 16-årige John Paul Getty III och hans hängivna mamma Gails desperata försök att övertyga hans farfar miljardären Paul Getty Sr. att betala lösensumman. När Getty Sr. vägrar försöker Gail utöva sitt inflytande på honom samtidigt som hennes sons kidnappare blir alltmer oberäkneliga och hänsynslösa. Med sin sons liv i vågskålen blir Gail och Gettys rådgivare osannolika allierade i en kamp mot klockan som i slutändan avslöjar det sanna värdet av kärleken till pengar.

I rollerna:
Michelle Williams, Marc Wahlberg, Christopher Plummer, Romain Duris, Charlie Plummer, Timothy Hutton, Dan Friedkin

Regi – Ridley Scott
Speltid – 2 tim 13 min
Genre – Thriller, Crime
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – All the Money in the World
Premiärdatum – 2018-01-26


terminator 2

”I’ll be back” 26 år har gått sedan James Camerons actionklassiker hade biopremiär för första gången. Nu är det äntligen dags för den svenska biopubliken att återse Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton och Edward Furlong på vita duken med ny uppdaterad teknik. Det var James Camerons själv som tog initiativet att konvertera filmen som av många anses som en riktig kultaction. Effekterna som var toppklass för 1991 har nått nya nivåer med dagens 3D-teknik. Den klassiska filmen är densamma, samtidigt som ljud, färger och effekter har givits en helt ny dimension. Filmen kommer även att visas som 2D.

I rollerna:
Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong

Regi – James Cameron
Speltid – 2 tim 17 min
Genre – Action, Thriller, Science Fiction
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – Terminator 2: Judgment Day
Premiärdatum – 2018-02-01coco

Miguel är en ung pojke som drömmer om att bli lika bra på gitarr som sin idol Ernesto de la Cruz, Mexikos mest berömda musiker. Men Miguels familj har helt förbjudit musik i generation efter generation. Miguel trotsar förbudet, och upptäcker då ett gammalt släktmysterium vilket leder till att hans familj återförenas på ett både extraordinärt och överraskande sätt.

I rollerna:
Regi – Lee Unrich, Adrian Molina
Speltid – 1 tim 45 min
Genre – Action, Komedi, Animerad familjefilm
Åldersgräns – Från 7 år
Originaltitel – Coco
Premiärdatum – 2018-02-02


darkest hour

En spännande och verklighetsbaserad berättelse som utspelar sig i början av Andra världskriget, under Winston Churchills (Oscarnominerade Gary Oldman) första tid som premiärminister. Nyss tillträdd ställs Churchill inför ett av hans mest avgörande val: att försöka mäkla fred med Nazityskland, eller att stå upp för sina ideal och tron på sin nations suveränitet. Medan de till synes ostoppbara tyska styrkorna breder ut sig över den europeiska kontinenten, utmanad av en oförberedd allmänhet, en skeptisk kung och till och med sitt eget parti, måste Winston Churchill ta sig igenom sitt livs mörkaste timme. Detta genom att samla en nation, och försöka förändra världshistorien.

I rollerna:
Gary Oldman, John Hurt, Lily James, Ben Mendelsohn, Kristin Scott Thomas

Regi – Joe Wright
Speltid – 2 tim 5 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Darkest Hour
Premiärdatum – 2018-02-02


euphoria

EUPHORIA är den kritikerrosade och prisbelönta Lisa Langseths engelskspråkiga debutfilm. Systrarna Ines och Emelie står inför en stor existentiell uppgörelse när livet plötsligt ställs på sin spets. Fullständig främmande för varandra och med olika livssanningar möts de och tar med oss på en resa i konflikt och försoning. Tillsammans spenderar de en avgörande tid under extraordinära omständigheter, allt på en plats som står för något större än oss själva. Euphoria berör livets ytterligheter i en känslomässig bergochdalbana. Värme och humor blandas med ilska och sorg. Filmen bjuder in till en kollision på randen av det moderna samhället. Den tar oss bortom föreställningen om vad vi strävar efter att vara. Istället konfronteras vi med vad vi i själva verket är.

I rollerna:
Alicia Vikander, Eva Green, Charlotte Rampling, Charles Dance, Paul Feigs, Adrian Lester, Mark Stanley

Regi – Lisa Langseth
Speltid – 1 tim 38 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Från 11 år
Originaltitel – Euphoria
Premiärdatum – 2018-02-02


winchester

Inspirerad av sanna händelser. På en isolerad landsträcka 8 mil utanför San Francisco finns det mest hemsökta huset i världen. Byggt av Sarah Winchester (Oscarvinnaren Helen Mirren), arvtagerska till Winchester-förmögenheten, är det ett hus utan slut. Med sina sju våningar och mängder av rum kan det på ytan se ut som ett monument över en störd kvinnas galenskap, men hon har låtit bygga ett fängelse för hundratals vålnader. Den dödligaste av dem är ute efter en fasansfull hämnd på släkten Winchester.

I rollerna:
Jason Clarke, Helen Mirren, Sarah Snook

Regi – Michael Spierig, Peter Spierig
Speltid – 1 tim 39 min
Genre – Skräck, Verklighetsbaserad
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Winchester
Premiärdatum – 2018-02-02fifty shades freed

Jamie Dornan och Dakota Johnson återvänder som Christian Grey och Anastasia Steele i Fifty Shades Freed, det tredje kapitlet baserat på det världsomfattande och bästsäljande ”Fifty Shades” fenomenet.

I rollerna:
Dakota Johnson, Jamie Dornan, Rita Ora, Kim Basinger

Regi – James Foley
Speltid – 1 tim 46 mint
Genre – Drama, Romantik
Åldersgräns – 15 år
Originaltitel – Fifty Shades Freed
Premiärdatum – 2018-02-09


blackpanther2

Efter händelserna i ”Captain America: Civil War” återvänder T’Challa till sitt hemland, det isolerade, högteknologiska afrikanska landet Wakanda, för att bli dess kung. Men när en gammal fiende dyker upp måste T’Challa, både som kung och Black Panther visa sin styrka. Han dras in i en konflikt som hotar inte bara Wakandas öde, utan hela världen.

I rollerna:
Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Angela Basset, Forest Whitaker och Martin Freeman

Regi – Ryan Coogler
Speltid – Ej klart
Genre – Drama, Action
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Black Panther
Premiärdatum – 2018-02-14


Pelle kanin

Animerade filmen om Beatrix Potters klassiska berättelse om den upproriska kaninen Pelle som försöker smyga sig in i bondens grönsaksodling.

I rollerna:
Regi – Will Gluck
Speltid – Ej klart
Genre – Familjefilm, Animerad familjefilm
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Peter Rabbit
Premiärdatum – 2018-02-21


tomb raider

Lara Croft (Alicia Vikander) en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål. Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö som tros ligga någonstans utanför Japans kust. Beväpnad med ett skarpt sinne, en övertygad tro och sin hårdnackade envishet måste Lara pressa sig själv bortom alla mänskliga gränser. Överlever hon detta riskfyllda äventyr kan hon lösa gåtan kring sin fars död och förtjäna namnet Tomb Raider.

I rollerna:
Alicia Vikander, Walton Goggins, Hannah John-Kamen, Dominic West, Daniel Wu

Regi – Roar Uthaug
Speltid – Ej klart
Genre – Action, Äventyr
Åldersgräns – Ej klart
Originaltitel – Tomb Raider
Premiärdatum – 2018-03-16